7 Şubat 2022 Pazartesi

ISRARLI TAKİP SUÇTUR


Israrlı takip son dönemde medyadan ziyadesiyle aşina olduğumuz bir durum. Aslında çoğumuz hayatımızın belirli dönemlerinde ısrarlı takibe maruz kalmışızdır. Belki benzerini yaşayanlar vardir diyerek başıma gelen bir şeyden bahsetmek istedim. 
Uzun yıllardır  bu platformda yazılar yazarım. Bu platformun şöyle bir özelliği var, görüntülenme gelen ülkeleri görebiliyoruz. Bundan 5 -6 yıl önce Instagram ve Twitter  üzerinden sosyal medya arkadaşı olduğumuz biri vardı.   Aramızda yüzyüze görüşme, telefon görüşmesi ya da keyifli sohbetler içeren bir sanal arkadaşlık mertebesi dahi yoktu. Kendisi mesleği gereği dünyanın çeşitli bölgelerine giden biriydi. Bir süre sonra gittiği yerlerden yaptığı paylaşımlar aldığım görüntülenmelerle fazlaca örtüşünce beni ne kadar yakın markajda takip ettiğini farkedip şaşırdım ve kendisine durumu sordum ancak bunu neden yaptığına dair herhangi bir yanıt alamadım. Bununla beraber inkarı da olmadı. Zaten tescilli bir şeyin inkarı da olmaz diye düşündü sanırım... 5 yıl kadar önce kendisiyle karşılıklı olarak diyaloğumuzu bitirdik ve ben artık yakın markajın da sonlandığını düşünmüştüm. Bu süreçte dünyanın çeşitli köşelerinden görüntülenme aldım ama Avrupa'da yaşayan bir sürü arkadaşım olduğu için bu durumu tek bir kişiye yormadım. Ne zamanki tam anlamıyla "dünyanın bir köşesi" sayılabilecek yerlerden görüntülenme almaya basladim o zaman yeniden kendisinden şüphelenmeye başladım ama net bir şekilde kafamda oturmadı zira 5 yıldır görüşmemişiz... Ama ben son dönemde çok alakasız yerlerden görüntülenme alınca arkadaşın açık olan Instagram hesabına baktım. Kendisi o "dünyanin öbür ucu" olan yerlerden fotoğraf koymuştu ve farkettim ki net bir şekilde gittiği yerden bana selam eden o.  Hatta bir şekilde bulunmak istediğini bile düşündüm zira kendisi oldugunu anında anlayacağım ipuçları veriyordu goruntulenmeleri fotoğraflarla tescillerken. Bilmem. Bu sürekli gözlem altında bulunmak durumu beni inanılmaz rahatsız ettiği için platform avukatlarımızdan bir arkadaşımıza danıştım "Dilek şahsa yazıp bu durumun senin rahatsız ettiğini anlatsan" demesi üzerine zaten yazdigimi ancak karşılık alamadığım için bir iletişim kuramadığımı, kişinin iletişime kapalı olduğunu anlatınca bana uzaklaştırma kararı çıkarabileceğini anlattı. 

Buraya kadar bir tehlike yok gibi görünse de sadece aldığım goruntulenmeler değildi elbette rahatsız eden. 5 yıllık süreçte ekleyen feyk hesaplardan tutun da gelen mesajlara kadar o kadar çok  şey var ki. Ama bu feyk hesaplar ona mi ait başkası tarafından mi o noktada maalesef yeterli bilgim hala olmadığı için bu isi ancak adlı takiple açıklığa kavusturabileceğim. Bu kadar  ısrarlı takip edilince feyk hesaplar da  o kişiye aitse diye düşünüyor ve çekiniyorsunuz haliyle zira tüm bu platonik durum sağlıklı gelmiyor bana...

 Tüm bu durum benim adima korkutucu bir hal almaya başladı. Eger sahsa ulasip saglikli bir iletisim kurup sorularimin cevabina erismis olsam bu gonderiyi paylasmiyor olacaktim. Elbette bu israrli takibin devamı halinde  yasal hakkimi kullanacağım ama ben şimdilik bir şey yapmayip tarafların olgunluğu ve iletişimin yüceliğine inanıp bekleyeceğim. Dilerim adliyelerde uzaklaştırma kararları ile ne kendimi ne adaleti ne de 3. Şahısları yormak durumunda kalmam... 





 


Maalesef ki  2012 yılında reddettiğim bir kişi tarafından tam da Londra'nin gobeginde sözlü tacize maruz kaldım ama şahıs bununla yetinmeyip elindeki yanan izmariti üzerime fırlattı bu da içini soğutmamış olacak ki sırt çantasını yerlere fırlatarak "bunun yerinde sen olacaktın ah Turkiye'de olacaktık ki seni bir güzel dövecektim ." Şeklinde tehditler yağdırıyordu. Tüm bu olan bitenden sonra tum hesaplarimi kapattim hattâ calistigim yerleri bile internette paylaşmadım. Hala da hayatımın kilit noktalarına dair paylaşımlar yapmam. Ama şimdi daha güçlüyüm çünkü gerçekten yalnız yürümüyorum. Cuma günü adliyede bu ısrarlı takip  durumunu anlatınca savcılık özel kalemi "aslında mutlu olmanız lazım birinin aklında kalmışsınız. Olayı sapıklığa vardirmadikca bu çok gurur okşayan bir durum"  diyerek ciddiye bile almazken ben karşımdakinin sonraki hamlesi ne olacak kaygısıyla canım kizkardeslerimden yardım aldım***.  Canım Berfin güzel avukat bana bir sürü yol gösterdi. Lütfen adliyelerde bu tarz söylemlerle karşılaşsanız bile olayın üstüne gidin hakkınızı arayın. Çünkü ısrarlı takip suçtur ve bunu size yapan şahsa karşı uzaklaştırma kararı çıkarabilirsiniz. Bugün "gurur okşaması" gereken bir olay yarin bambaşka bir bilanço ile önümüze çıkmaz diye kimse garanti veremez çünkü



***Kadin Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesiyim hem de komitelerinde aktif çalışmalar surdurmekteyim)

10 yorum:

  1. Öncelikle bu tür can sıkan şeyler yaşadığınız için üzüldüm. Evet ses çıkarmalı kesinlikle. Sindirilen taraf nedense hep kadınlar ve çocuklar oluyor.
    Kadın Platform' unu takip ediyorum, destekçileriyim. Umarım bu yazınızı okur da dünyanın öbür ucundaki kişi artık durdurur takibi. 🙏🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durum maalesef can sıkıcı ama kendimi çok güçlü hissediyorum zira birlikte yürüdüğüm çok güçlü kadınlar var✊

      Sil
  2. Çok üzüldüm canım umarım halledebilirsin. Gerçekten çok rahatsız edici.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, Momentos'un radyosundan geliyorum yeni keşfettim ve takibe aldım. Bundan sonra hep uğrarım listeme aldım. :) Bana da beklerim mutlaka uğrayın bir çayımı için ;)

    YanıtlaSil
  4. Selamlar canım, devlettekilerin şikayetine yorumu, gururun okşanmış mutlu ol söylemi şaka gibi... Geçenlerde tv'de internet suçları ile ilgili bir yayın izlemiş avukatın tavsiyelerine kulak vermiştim. İşlenen suçla ilgili ekran görüntüsü almak, bir şeyleri silmemek önemliymiş. Şikayet olduğunda adli takip yapılabilmesi için önemliymiş bu noktalar... İzmaritçi vakasını yazınca içime bir ürperti geldi... Israrlı takiple ilgili bilgilendirme için de çok teşekkürler, bizde uyanık olalım bu konularda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülal canım benim nasılsın ? Ara ara aklimdan geçiyorsun inan . Her şey yolunda umarım. Evet savcılık kaleminin söylemi inanılmazdı maalesef. Artık tecrübeliyim ama pabuç bırakmıyorum bu söylemlere. Israrlı takip maalesef sağlıksız bir ruh halinin işareti bence o tarz insanlara karşı dikkatli olmak lazım. Dilerim bu yazı enazindan ihtiyaç duyan birinin sorusuna cevap olmuştur. Çok sevgiler :)

      Sil
  5. Hayat tekdüze bir şekilde aynen eskiden olduğu gibi devam ediyor canım, yaş alıyoruz ama şükür iyiyiz. :) Ben de yad ediyorum seni. :) Önümüz bayram, iyi bayramlar diliyorum şimdiden :)

    YanıtlaSil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)