1 Eylül 2015 Salı

Düğün, Nişan ve Organizasyonlar İçin Harika Davetiye Alternatifler (Bir Kısım Sosyal Sorumluluk Barındırır :)

Ön. Not: Blog takipçilerim dışında link, reklam vs bırakanların yorumları yayınlanmadan zevkle silinmektedir :))))



Merhaba Nasılsınız?

Ve geldi sonbahar! Ama havalar hala inanılmaz sıcak.. Neyse esiyor.. :) 

Cumartesi dünya tatlısı Ayşe'mle birlikteydik ve bana hayatta aldığım en anlamlı düğün davetiyesini verdi! Kocaman teşekkür ederim sana Ayşe'm! Davetiyenin üzerinde "Bu davetiye ile yapılan bağış, WWF-Türkiye'nin doğa çalımlarına destek sağlamıştır." yazıyordu... Düşünsenize mutlu gününüze insanları davet ederken hayırlı ikinci bir olaya yarar sağlamak! Bir gün evlenirsem davetiyem bellidir a dostlar!


Üstelik sadece evlilik de değil her türlü davet için bence ideal bu davetiye fikirleri! Nikah şekeri yerine magnet, ayraç vs şeklindeki fikirler de inanılmaz sıcak baktığım şeyler oldu :) 

Türkiye'de WWF, TEGV ve TEMA kendi nikah, düğün, nişan ve farklı davetlere aracılık etmek adına şahane davetiyeler basıyorlar.. Seçenekleriniz birden fazla üstelik.. Misal Ayşe Zeytin Ağacı temalı bir davetiye seçmiş kendine ancak WWF'nin sitesine baktığınızda Yunuslardan Saz Kedisine şahane davetiye seçenekleri karşılıyor sizi :) 

Buarada görsellerde pek güzel durmuyorlar ama sizi temin ederim şu an elimdeki davetiye ŞAHANE! WWF'nin sitesindeki davetiye örneklerini görmek için tıklayın :) 

Benzeri bir çalışmayı da Tema yapmış. Sitesine baktığınızda harika davetiye örnekleri sizleri karşılıyor üstelik sadece 1.5-2 lira arası fiyatlarla! Tema'da şu davetiyeye bayıldım! Sitedeki diğer öneriler için tıklayın :)


Ve son olarak da Tegv harika fikirler sunuyor davet sahiplerine. Tegv'deki favori davetiyem de şu :) Tegv'in sitesine ulaşmak ve harika fikirleri görmek için tıklayın :) 




Şimdi "Ben güvenmiyorum ya o yardım paralarıyla hayır yapacaklarına".. diyenler de olacak eminim... Genelde bu tarz kurumlara olan güvenin azaldığı bir zamandayız artık ne yazık ki.. Ama siteleri incelerseniz davetiyelerin ve yan ürünlerin ne kadar makul fiyatlı olduğunu göreceksiniz.. Zaten davetiyelerin ortak sonu "yırtılmak suretiyle çöpü boylamak" değil mi? Ve yırtılıp atılacak da olsa davetiye bastırmak zorunda değil misiniz?

 O zaman enazından yaralı bir işlev yerine getirse ya! Normal bir davetiyeye zaten vereceğim parayı bunlara vermeyi tercih ediyorum kendi adıma kimbilir belki bir ağaç gölgesi belki bir hayvan nefesi ya da bir çocuk gülümsemesi olurum fena mı? Lütfen yanınızda yörenizde evlenecek birileri varsa onlara bu siteleri enazından incelemelerini telkin eder misiniz? 









40 yorum:

  1. yaa süper geçen hafta siteyi gezerken görmüştüm bunları. paylaşmak hiç aklıma gelmedi :/ süpersin :)) çok şirinler ama değil mi? kesinlikle aklımdaki fikir bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe söyleyene dek haberim yoktu :( Benim gibi haberdar olmayan ama görünce sevecek çok insan var paylaşmadan geçemedim :) Sitelerin her biri diğerinden harika cidden! Davetiyeye ihtiyacım olursa adres belli artık! :D

      Sil
  2. Henüz davetiye işine çok uzak görünsem de aklımda bulunsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düğün olarak düşünme bence davetiye ihtiyacı duyulan tüm organizasyonlar için ideal :)

      Sil
    2. Tamam düşündüm, yine uzak :) Hatta öyle ki davetiyeye ihtiyaç duyulan organizasyon deyince kafamda tahayyül edemedim bi an :) Olsun ama aklımda bulunsun, ne olacağı belli olmaz :D

      Sil
    3. Doğru ya neticede antipopülist karaktersin unuttum ben onu! :D Fakat dediğin gibi hiç de belli olmaz yani insan ne ölümü ne nikahı kestirebiliyor (nikahla ölümü de negzel örtüştürürüm bak hele:)

      Hee buarada yakınlarda sana yazı armağan edeceğim bekle! Hatta bundan sonraki yazı o olacak :D

      Sil
    4. Heyecan yaptım bak şimdi :)

      Sil
    5. Okuyunca "bu muydu be!" deme de (ki muhtemelen öyle diyeceksin ama :) Bekle bakalım yine de :D

      Sil
    6. Balzac seviyesinde bir edebiyat bekliyorum :P

      Sil
    7. Sen merak etme yazının edebi bir yanı da var zaten :D

      Sil
    8. Peki o zaman, sadece yazını merak ediyorum ve beklemedeyim :)

      Sil
  3. Güzel bir fikir... Böyle ince düşünce eseri şeyler insanı mutlu ediyor... mutlu bir beraberlikleri olsun inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle inanılmaz ince düşünülmüş. Ömür boyu mutluluk diliyorum ben de tekrar! :D

      Sil
  4. merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum bloğunuzu takibe aldım banada bekliyorum :)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Çalıştığım yerde birim değişikliği yaptım ve yeni birimimde birgün herkes toplanıp yanıma geldi. müdürümüz bana bir zarf uzattı ve "biz yeni başlayan arkadaşlarımıza çiçek almak yerine TEMA vakfına ağaç bağışında blunuyoruz, sizin adınıza da falanca ormanda şu kadar ağaç dikilmiş" diye zarfı uzattı. o kadar mutlu oldum ki anlatamam. ben de doğum günlerinde sevdiğim insanlara bunu hediye ediyorum zaman zaman.
    hiç giymeyeceği bir kıyafet, kullanmayacağı bir parfüm vs. almaktan iyidir.. o kadar para veriyorlar ki vazo çiçeklerine, orkidelere.. 2 güne mahvoluyor.
    davetiye de çok iyi fikir. bizim düğün zamanı haberdar olsaydım mutlaka yaptırırdım ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum rastgele seçilmiş bir hediyeden çok daha işe yarar bir şey böyle bir hediye. Davetiyeden benim de geç haberim oldu yoksa eşe dosta korku salmak suretiyle dayatırdım bunu :D

      Sil
  6. Harika fikirler bunlar. Senin nişan-kına-nikah-düğün vs. fikirlerine de ayrıca bayıldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı özelindeki tüm fikirler söz konusu kurumların sitelerinde görüp sevdiğim fikirler benim değil yani adamların hakkını yemeyelim :D

      Sil
  7. Hem anlamlı hemde çok güzeller :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzelmiş, zaten ne kadar süslü, ne kadar pahalı olursa olsun, en yakınlarımız dışında bastığımız davetiyeler çöpe gidiyor. En azından bu harika bir olaya vesile oluyor. Arkadaşım doğum yaptığında, hastane adınıza Tema aracılığıyla bir fidan dikildi diye sertifika vermişti. Benim de o çok hoşuma gitmişti. Ne güzel fikirler bunlar.
    Bu arada yeni keşfettim sayfanızı, çok güzel yazılarınız. Emeğinize sağlık. İlginizi çekerse benimde kendimce şirin bir bloğum var, sizi de beklerim.
    http://istanbul-hanimefendisi.blogspot.com.tr/
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Nasılsa bir müddet sonra o davetiyelerin kaderi hep aynı bari bir şeye vesile olsun..

      Hemen geliyorum blogunuza :)

      Sil
  9. Evlenmeden önce haberim olsaydı taa dokuz sene evvel.;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke :) Ama günün birinde davetiye ihtiyacı olan biri olursa ona bu alternatifi sunmak da faydalı olur bence :)

      Sil
  10. selam blog keşif etkinliğinden geliyorum bende beklerimm :)
    http://kelebektavsiye.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten güzel ve ince düşünülmüş:)) Sosyal sorumluluk ve yaralı bir iş olmuş. Yeni evli çifte mutluluklar dilerim.
    Paylaşım için teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift adına ben teşekkür ederim :) Paylaşmasam olmazdı! Yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  12. Çok güzel düşünce ama yaaa... Bayıldım.
    Bir de örnek davetiyedeki yaprak ve toprak aileleri kısmı çok şeker :)
    İşin içindeki başka bir vakıf kurum olsaydı ben de acaba derdim belki ama Tema vakfı kendini doğaya ağaçlara adamış. Adamlar cep dolduracak olsa başka şeyi sömürürlerdi, neyse şimdi söylemeyeyim töbe töbe... :)
    Ağaç diyen, kuşlar, doğa diyen adamlardan zarar gelmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama? Ben de şüphe etmemekle beraber insanları anlıyorum her şeyden şüphe eder hale geldik ama işte nasılsa o davetiyeler bastırılacak ve o paralar ödenecek Ayşe'min davetiyesini bana verirken dediği şey "belki bir ağacın dikilmesinde payımız olur" lafı çok doğruydu o zahmete girmişken iyi bir amaca gitsin yahu! :) Evet Yaprak ve Toprak çok hoş fikir :D

      Sil
  13. Çok güzel, harika bir düşünce ve hayata geçirmeleri ise muazzam. Ee senden de bekliyorum böyle bir davetiye şimdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle şahane! Yaaa ben de senden bekliyorum o zaman :D

      Sil
  14. Dilekkk hani ağustosta okudukların yazısı nerede? Sen ayın birinde yazardın okuduklarını. Merakla bekliyorum :-)

    YanıtlaSil
  15. Meğer Saz Kedisi diye bir kedicik yaşarmış...
    Sadece ben mi görüyordum bilmiyorum ama bu kuruluşlar ağaç dikiyorlar sonra da tabelalarını koyuyorlar o alanlara. Çok yapılan bildik bir etkinlik isterseniz ağaç dikmeye gönüllü de olabiliyorsunuz.
    Yorumu yazarken aklıma geldi. Blog çekilişleri oluyor bazen karşılaşıyorum. Asgari kaç kitap ayracı basıyorlar bilmiyorum ama 100 tane sipariş verip blog dünyasını ayraca boğsak mı acaba diyorum;)
    Yorumum dağınık oldu biraz kusura bakma kafam yerinde değil gibi.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gönüllü ağaç dikimi de var ama bunu kaç kişi gidip de yapmayı tercih eder? "Böyle de bir alternatif var" demek adına yazdım zira o davetiyeler her türlü basılacak bari bir güzelliğe de vesile olsun! :)

      Ayraç şahane fikirmiş makul bence :D Sen gel de kafası dağınık gel bu da kafası karışık blog neticede. Ama en kusuruna bakmadığım insanlardansın bilesin :)

      Kocaman sevgiler de benden.

      Sil
    2. Yazarken fark etmedim kafa konusundaki benzerlikleri, iyi yakalamışsın ;)) Ayrıca çok sağol eksik olma...

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)