5 Haziran 2015 Cuma

Ben minik ufacık küçücükken mim :)

Bu yazı sevgili Kahve Yanı'na atfen yazılmıştır :)

Aynı anda hem Berika hem de Nahide Hanım mimleyince blogger bacım İnci de "O mimi yap merak ediyorum." deyince kayıtsız kalamadım. Mim için teşekkür ederekten minicikliğime iniyorum buyurun bakalım yalnız dikkat edin aşırı tozlu bir yol epey olmuş hatırımda kalmayan şeyler var çok zorladım :D



Ben minicikken, tam bir topaçmışım 4 kilo bilmem kaç gram doğmuşum. Obez olmam gerekirdi değil mi? 1.74'e 55 enim boyum ve geniş omuzlarım mevcut hahah çatlayın da patlayın :P (Bu mimden sonra birkaç cm kısalıp 10 kilo da almazsam Dilek değilim. Nazar var bende :P )

Ben küçükken, çok tatlıydım ay yerim beni yahu! Hala da tatlıyım, çok güzel bir kızım vesselam :P

Ben topaçken henüz 3 buçuk yaşlarındayken, kabinedeki tüm bakanların adlarını ezberlemişim çok anormal değil mi? Daha anormali mevcut hepsinin adını sayar sonra da "ben sizin..." diyerek fena bir küfür savururmuşum... Annem hatırladıkça bakıcımın kulağını çınlatır "Sağolsun rahmetli çok küfrederdi sen de ondan öğrendin" der.. Hayır leydi gibi kızım tamam Siyaset Bilimi masterı yaptım o günlerden yadigar ama küfrüm kalmadı yani sevmem de fıtratımda yok :)

Ben küçük bir kızken, annemin kıyafetlerini aşırır, saklar üstüne bir de "o sana yakışmaz ki ne var ben giysem" derdim.. Yetmediği gibi klasik tüm kız çocukları gibi makyaj malzemelerini kurcalar ve topuklularını giyerdim. Haa bir de her sabah annemin kıyafetlerini ben seçerdim "anneciğim şunu giy en güzeli bu ben seni çok seviyorum bunu giyince" derdim o da hiç ikiletmez giyerdi :) Hala da annemin eşyalarına ilişirim zaman zaman.

Ben küçümenken, abim, İspanya'da akrabalarımız olduğunu ve ben ilkokulu bitiremeden oraya taşınacağımızı söyler beni heyecanlandırır ama bir parça da üzerdi. Neden mi İspanya? Bask bölgesini duydunuz mu hiç? Duymadıysanız Google'layın beni yormayın :)  O bölgedekilerin Çerkes olabileceklerini söylerdi bilimadamları abim de haliyle dalga geçerdi 6 yaşındaki bacısıyla.. Fakat bilemezdi ki bacısı 30una gelince Bask'tan bir güzel tez yazacak.. Abimi özlemişim tanıdığım en ufku geniş adamdı desem yeri :)


Ben topaçken, izlediğim bir çizgi filmden etkilenip oyuncaklarımın, gece ben uyuyunca, kendi aralarında konuştuklarına inanırdım.  Bir de yine bir başka çizgifilmzede olarak büyüyünce Bianca Duprey olmak isterdim :D Hala fikrim bakidir.


Ben minikken, 
aşırı dozda erkek Fatma şeklinde büyümeme ve aşırı Galatasaray'a maruz kalmama rağmen Şeytan Rıdvan'a sempatimden mütevellit fanatik Fenerli idim. Hala da öyleyim. Rıdvan'la da küçük dayımın düğününde tanışarak muradıma da erdim hani :) 

Ben çok tatlı bir bebeyken,
 hiç Barbie bebeğim olmadı. Hani durumumuz olmasa içim acımaz.. Annem İngiliz düşmanı mıydı bir çeşit ırkçı mıydı neydi bilemiyorum belki de Lady Di'ye hasetti neyse arkasından konuşmayayım hiç İngiliz firması olan Mattel'den oyuncak almadı hep bir Amerikan kültürü empoze etmeler Intertoy'dan Sindy bebeler almalar aman Türk sermayesi Fatoş candır vs.. Bebeklerimi hala saklarım ve hala bir Barbie bebeğim yok içimde uktedir o güzel elbiseleriyle bir adet koleksiyon Barbie bebeği...


Ben küçücükken
 3 yaşında ya var ya yokum ilk harfimi yazdım ve bir atom parçalamışçasına gururluydum. "E" harfini bir de severdim bir de severdim fakat bende hiçbir anısı yok :( :) 
Yine bir gün topaçken, 4 yaşındayım bir erkek sesi duydum ve aşık oldum.. "Dance me to the end of love".. derdi o ses... Hayır 4 yaşında bir sabi ne gibi bir acıya teslim eder ki ruhunu da bu kadar üzücü şarkılara gark olur? Leonard Cohen hayranıydım küçük bir topaçken ve büyümemin akabinde iki kez konserine gidebilmek ve bir kez de fan club vasıtasıyla online chat yapmak suretiyle az da olsa muradıma erdim. Gönül isterdi ki, tanışalım hasbihal edelim kaybedenlerin en görkemlisiyle.. İşte bunlar hep abim... Canım benim :) 

Ben sabiyken, kaç yaşımda olduğumu hesap edememekle birlikte İnter ve Milan'ı tek bir kulüp sanırdım (ayy Dilek bak çok şaşırdık şeklinde dalga geçiyorsunuz duyuyorum. Ne yapayım çok kültürlü bir çocuktum benim kaliteli ve burjuva bir çocukluğum olması suç mu? :P) 

Ben minicikken, Sahte ve yapay insanları hemen anlardım. Eve geldiklerinde bir tavır bir laf sokma.. Kahkahayla gülerlerdi "ay ne dilli çocuk bu ayol ahaha" hala da sevmem hala da lafımı söylerim.. Berbat bir insanım, dilimi hiç tutamami rengimi hemen belli ederim, 9 köyden kovulanım, ayrık otuyum, doğrucu Davut'um..

Ben bebeyken, üniformalı ve takım elbiseli adamlara aşıktım! (Şeyy babam askerdi annem de öğretmen belki ondan bilmiyorum) Hala bir üniformalı bir takım elbiseli göreyim ağzım açık bakarım yalan değil..

Ben yine bir gün çok fıstık bir çocukken, Hector isimli bir köpeğim vardı. Şimdilerde "o köpeğe ne oldu?" diye her sorduğumda annem "bizim öyle bir köpeğimiz yoktu ki" diye yanıt veriyor.. Öldürdüler mi köpeği ne yaptılar aklımı kaçıracağım :(
Ben küçükken, evcilik oynamak istediğimde mutfak takımım eksik diye erkek kardeşime "eğer benimle oynama şerefine erişmek istiyorsan anneme bebekler aldır bir de mutfak takımı aldır yoksa yüzümü göremezsin" deyip mutfak takımı aldırmış insanım. Annem de onu kayırıp aile bebek almıştı anne, baba ve çocuktan oluşan.. Ah anne ya hala içimde ukdedir onlar  bunu yapmayacaktın aşırı kıskanmıştım.... 


Ben biraz daha büyükken 7-8 yaşlarında filanım, tansiyonum düştüğünde gözümün önüne gelen halkaları melekler sanırım.. Ne ruhani çocukmuşum hey allahım ya :) Arkadaşlarıma hep "melekler beni çok seviyor her gün ziyaretime geliyorlar" derdim hatta bir tanesi "melekler görülmez bak allah çarpar öyle deme Dilek" demişti (ne mümin kızdı ya şimdinin 2 kız annesi sana sesleniyorum allasen çocuklarına allah çarpar, kul tekmeler gibi şeyler öğretme sen allah çarpar dediğin günden bu yana tetikteyim zira her allahın günü tansiyonum düşüyor :( )



Ben küçükken, annemin pişirdiği yemek kokusu mutlak huzurdu.. Hele de aşuresi.. Hala da öyle...


Sevgili Yeniler Kendini Hayat'ı mimliyorum ve merakla bekliyorum çocukluk anılarını :) Şimdi sizi 4 yaşıma götürüyorum Leonard Cohen, üstüne aşık tanımadığım, o güzel sesle başbaşa bırakıyorum bir de sır gün olur da evlenirsem dansı bu şarkıyla yapacağım... ;) 



42 yorum:

  1. Bu mimlere bayılıyorum ama senin yazdıklarına ayrı bayılıyorum.senin küfür etmene hele hele senin gibi kibar birinin küçükken küfür etmesine çok şaşırdım annen leydi gibi yetiştirmiş zira (çok ciddiyim dalga geçmiyorum) ben bildiğin uzaktan sana hayranım haberin olsun :)) abinin seni kandırıp dalga geçmesi aklıma abimin
    -seni aslında çöpten bulduk deyip benim evden kaçıp 2 alt komşuya sizin kızınız olabilir miyim ben evlatlıkmışım diyerek evi terk edişimi aklıma getirdi :D keyif alarak okudum Dilekcim.burdan blogger arkadaşlara sesleniyorum herkes Bu tatlı mı tatlı hanfendiyi her zaman mimlesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ettiğim küfrü duysan da kalpten giderdin sanırım siyasilere küfretme her dönem mevcutmuş ki, bakıcımdan duydukça ben de etmişim biraz :D

      Allahım şımarırım ama senin gibi güzel ve tatlı bir kızın bana hayran olması ne güzel. Uçuyorum şu an!!! :D

      Demek ki tüm abiler küçük kardeşleriyle uğraşmak için yaratılmış ne diyeyim hala gülüyorum abime :)

      Çok teşekkür ederim Çisem'im güzelim yorumunla renk kattın yine.

      Sil
  2. Sen çocukken Inter ve Milan'ı aynı takım sanman normal. Çünkü biri İnter Milan, diğeri A.C Milan :)

    Bir insan nasıl bir hastadır ki 3.5 yaşında kabineyi sayar bi de üstüne kabineye sayar. Üniformalı ve takım elbise muhabbetinin sebebini açıklardım, ama zaten tahmin ediyorsundur. Bi de nasıl bir çıkarcı insansan küçük kardeşe mutfak takımı aldırmak nedir ya sdfsdfsdf. Olsun yine de güzel çocukmuşsun :)

    Yazıyı atfetme olayı bir yerden tanıdık geldi ama çıkaramadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa keşke dayım sen olaydın ilk kez dayımla paylaştım bu sırrı takribi 13 yaşındayım abbov gözüme bir bakışı var alt yazısı "salak mısın sen acaba?" olan.. Halbuki de yani ikisi de birbirine benziyor hiç değilse ikisi de İtalyan :( :)

      Papağan sendromuysam demek ki, bakıcım ne dediyse aynını söylüyormuşum annem "sakın küfrettiğini yazma" dedi o kadar kötüymüş yani :D

      Vallahi Kahve Yanı'na sözüm vardı ondan atfettim zira birinin yazı atfetmesi aşırı güzel bir his kendimden biliyorum :D

      Sil
  3. Sen minikken keşke komşu olsaydık. Seninle ben sokakta oynarken annen bizi çağırırdı. Koşarak gidip bakardık ki sıcacık aşureler kaselerde bizi bekliyor. Gerçi olup olabileceğimizin en fazlası aşikar: Benim annem, senin bakıcın olurdu. Bense hayallerimde kendimi Dilek yapar, ağlardım. Zengin kız ile fakir kızın arkadaşlığından da bir cacık olmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Öyle demesene ama ya! Bence biz küçükken karşılaşsak sen annemin ikinci ve en kıymetli kızı olurdun benim de pek sevdiğim kardeşim.. Şimdi de seni çok merak ediyor ve sen gelince aşure yapacak sana :)

      Sil
  4. Bianca Duprey de kimmiş.. Sen daha güzelsin...:)
    Nazarım değmez ama şu 55 kilo işine biraz gıptayla baktığımı söyleyabilirim..:)
    Sağlıkla kal..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ama sizin nazarınız değmez ki çok tatlı ve samimisiniz çünkü :) Ayyy cidden ondan güzel miyim? Çok sevindim! Ben zayıfım çünkü yemeklerim günü kurtarır cinsten sizin gibi 10 parmağımda 10 marifet olsa sizin kadar zarif kalamaz 120 kilo olurdum bence :) Çok tatlısınız çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. İşte bu bizim hikayemiz öyle saf öyle temiz. İyiki oldu bu küçüklük mim yazıları Dilekçim. Diğerleri gibi seninkini de zevkle okudum. Ama kıskandım manken gibiymişsin. Biraz zıpırlıkta var sende anladım ben onu:)))))) Yaramaz seniiii:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de sizinkini severek okumuştum çok teşekkür ederim ah biraz mı hala var o zıpırlık ben de :) Manken demişken sizin yanınızda ne haddime :)

      Sil
  6. Kahve yanı'nın kısmeti küçük Dilek :) Çok teşekkür ederim tatlım...
    Ne topaçmışsın sen ya... Şu bilmiş ve konuşkan çocuklardan, tamam :)
    En çok neye bayıldım biliyomusun, tüm bakanların adını ezberlemişsin bi de bir ağız dolusu küfrediyomuşsun ya :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az kalsın unutuyordum hemen ekledim aslında bir sonraki yazıda atıf yapacaktım da dedim unuturum filan yine :)

      Hiç değil aslında bilmiş çocuk değil tam tersi git gide içine kapanan bir çocuktum. Ama sorma hala inanamıyorum annem söyledikçe :D Ne küfürbaz bir veletmişim :D

      Sil
  7. Ta küçüklüğünden belliymiş ne olacağın. Bir insan 7sinde neyse 70inde de odur dedikleri bence sen olmalısın. Küçükken barbie bebeklerin olmamış ama Bianca ile bir dünya kurmuşsun ona şaşırdım aslında. Hayır yani neden Bianca. Ben sarışından yanaydım hep ama adını unutmuş olmam ve Bianca'yı hatırlıyor olmam da epey ilginç bir olay aslında :D

    Bask ayrıntısı gözümden kaçmadı ve neyse boş verelim :)

    Bu arada E harfine karşı duygusal bağ kurmaya gerek yok. En kolay harflerden biridir ya ondan :D Çubuk çubuk çubuk..e çubuk yine.. hmmm sanırım buraya da ekliyordum dimi ? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Hiç sorma 7den 70e aynı kalacağım şüphe yok :D Lark'tı senin sarışın ama çok aptaldı Troy onda ne bulurdu hiç anlamazdım Bianca favorimdi hep :D

      Bask Bölgesi çok sevdiğim bir konu politik anlamda :)

      Ama çubuk e değildi benimki küçük e idi ama o da kolaydı bence de :D

      Sil
    2. Masum olduğundan saf diyorsun ama bak olmadı bu :D

      E meselesine hiç girmeyeceğim. Ay insan büyük E ile başlar. Küçük e ne yahu. Hele senin gibi birisi nasıl küçük e yapar :D
      aklıma Samet büyük e yaz oğlum diyen hocasına rağmen inatla küçük e yi daha büyük yazan Samet geldi :D

      Sil
    3. :D Masum olsun hareketsiz bir kişilikti o ama kendini korumasını da biliyordu yeri gelince :D Yalnız şu an çizgi bir karakterin dedikodusunu yapıyorum utanmalıyım kendimden :D Sorma büyük E olmalıydı ah şu benim kanaatkarlığım :D

      Sil
  8. Ne güzel bir şarkıymış bu. Ben de bayıldım. Yalnız ben küçükken Mahsun Kırmızıgül dinler ve çok severdim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok severim hiç bıkmayacağım şarkılardan biridir. Mahsun da güzeldir neticede bir çocuk için şarkıların hepsi güzeldir :)

      Sil
  9. İspanya olayına bayıldım yalnız, Bask....Hayaldi gerçek oldu sloganına en net kanıt olsa gerek :) Keyifle okudum canım, yaptığın en güzel ve en iyi şeyi yapmışsın yine, yazmışsın! Evet evet cidden yazmışsın!
    Bu arada canım bugün blogumda konularıma yazmış olduğun yorumlar yayınlanamadı, birtakım sorunlar vardı hallettim ancak onlar diğer konularla uçtu gitti, yinede ben hepsini okudum, umarım filmi beğenirsin gerçekten çok iyidir ve umarım diğer header çekilişime katılırsın canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten hayaldi gerçek oldu :D Bir de gidip görmek nasip olsa keşke. Ben o çekilişi görmedim ve dün o yazıyı görünce çok üzüldüm :( Bir sonrakine kesinlikle katılacağım filmi de yazım zaten bayılıyorum Benedict'e :)

      Sil
  10. Sen ne güzel bir minikmişsin acaba öyle :)
    Bayıldım baaaayan size :D
    Reca ediyorum arada çocukluğunuzu anlatın bizlere bak çok tatlı ya.
    Lafını eesirgemeyen bebelere bayılıyorum ben.
    Keşke benimde olsa demedim değil yani :)
    1,74 - 55 mi kıskanmadım, hiç kıskanmam ki ben yok canımmm nereeeede :D


    Not: Maşşallah naazar değmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakıcım sağolsun terbiyesiz bir kız olarak yetiştirmiş beni. Fena bir taklit huyum var kadını dinleyip taklit etmişim :)

      Çok teşekkür ederim senin de olsun diliyorum :D Kıskanma bence sen de çok güzelsindir :)

      Sil
  11. Yine hoş bir yazı ortaya çıkarmışsınız, keyifle okudum. Yazıda dokunabileceğim çok konu var da İspanya'dan bahsedeyim sadece. Ben küçükken Hemingway in kitaplarını okuyup İspanya'ya gitmeyi kafama koymuştum:))) Bayağı bi büyüdüm ama gitmek nasip olmadı, artık olmazda... Semih Eryıldız'ın yazdığı ve İspanya ile Türkiye'nin karşılaştırıldığı bir kitap vardır. Bask deyince aklıma geldi bunu da paylaşmak istedim... Daldan dala atladım gibi oldu:) paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an şok içinde size bakıyorum.. Semih Eryıldız'ı tezimde kullandım kendisini alan okumaları yapan biri dışında okumuş ve tanıyan birini görmek çok hoş.

      Bu tarz yayınları tercih ederseniz naçizane bir öneride bulunayım Atilla Nalbant'ın Üniter Devlet kitabı var tavsiyedir.

      Çok mutlu oluyorum bu tarz ortak zevklerimiz çıkan takipçilerim olduğu zaman :)

      Sil
  12. Abiler,ablalar hayatta ne kadar önemli değil mi?Senin birçok şeyini etkilemiş.Benim kardeşimde hep bana özenir.Benim sevdiğim şeyleri sever.İdolüyüm onun resmen.Bazen keşke benim de ablam olsaydı diyorum.Abiyle baş edemezdim de bir abla güzel olurdu :))
    Ayrıca bebişkende şimdiki gibi tatlıymışsın canım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Evet gerçekten insanın model aldığı abisi, ablası olması büyük ayrıcalık :) Sana düşen iş hem zor hem eğlenceli bir abla olarak. Ben de hep bir ablam olsun isterdim. :)

      Sil
  13. Dilekim teşekkür ederim cevapladığın için :) Yer yer kahkaha atarak yer yer vay bee diyerek okudum yazını.İçindeki çocuk hiç büyümesin sevgiyle kal guzel yurekli arkadasim :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Berika'm çok teşekkürler keyifle yaptım mimi :) Buarada senin bloguna yorum yapabiliyorum fakat yorumların hiçbirini göremiyorum neden öyle oldu bilemedim söylemek istedim sana. Çok sevgiler :)

      Sil
  14. :))
    Yalnız dikkatimi çekti; neyi istediyseni neye göz koyduysan zamanı geldiğinde seni bulmuş/sen onu bulmuşsun :))
    Kozmik evrene çağrı mı yapıyordun yoksa evren mi seni çekiyordu bilemem.
    Ama çocukken de şimdiki gibi harikaymışsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala bir Audrey Hepburn Barbie'm yok ama :( :)

      Şaka bir yana ben o konuda hep şöyle düşündüm, ileride yaşayacakları çocukken insana gösteriliyor misal Nilüfer'in "Seni beklerken duydum annemden evlenmişsin şimdi bir esmerlennnnn" şeklindeki şarkısına küçükken bayılırdım. Ne bileydim kendisi kaderim olacaktı.. Tam iki kere beklediğim sevdiceklerim başkalarıyla evlendi :D

      Çok teşekkür ederim!!! :D

      Sil
    2. Hımmm....
      Şimdi sen bunları yazdın ya, kozmik evren sesini duydu ve senin mesajını aldı.

      3. esmer elinde Audrey Hepburn barbiesiyle yola çıktı şeker ;)

      Sil
    3. :D Gece gece beni güldürdün sen de gülesin ne iyi geldi bu cevap hadi bekliyorum madem :D

      Sil
  15. Dilekcimmm okurken ne kadar güldüm bir bilsen :))) Beni de mimle, ben de şöyle bir çocukluğuma döneyim tatlım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim sen istersin de ben mimlemem mi? Derhal güncelledim yazıyı mimlendin! Merakla bekliyorum çocukluğunu okumayı :D

      Sil
    2. Canımsın sen! Nasıl sevindirik oldum adımı görünce ^_^
      Hemen yazmaya başlayayım ben :)

      Sil
    3. Söz konusu sen olursun da adını yazmam mı? :D Yaz lütfen!! Şehir dışındayım ama salı eve döneceğim ve yapacağım ilk iş mimini okumak olacak. Kesinlikle şahane bir şey çıkacak ortaya :D

      Sil
  16. tansiyon düşmeleri ben de olurdu da ben o haleleri -gözlerim çok görmediğinden zaar- tunelin ucundaki ışık sanar korkardım :D
    ay ne salakmışım seninki bile daha mantıklı :)
    Beverly Hills'i çok severdim ya.. Bir de kokulu, kalp şeklinde, üstünde ünlülerin not defterleri vardı, arkadaşlarla değiş tokuş ederdik. tek kaşlı, küt saçlı serdar ortaç için nelerimi vermiştim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy deme :D O not defteri yaprağı mübadelesini kim çıkardıysa? Yahu bir uyduruk yaprak için bile ne işkenceler görürdüm arkadaşlarımdan :D

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)