7 Haziran 2015 Pazar

Ankara'da Atlar Tepinir, Yurdumda Eşekler Ezilir..

Yıllar önce annemden duymuştum bu lafı. Ruhu şad olsun ona da babaannesinden yadigar kalmış... Malum eski zaman Türkiye'de henüz çok parti olmasına alışık değil insanlar birbirlerini yiyorlar..


Dönem entrikaları had safhada.. Baktılar olmuyor "hadi" diyor baştakiler "size bu demokrasi fazla.. Kaldığınız yerden devam! Bir parti neyinize yetmedi.."...


Yıllar sonra yeniden "demokratikleşme" çabaları yeniden çok  partili seçimler vs.. Annemin rahmetli babaannesi Demirel aşığı aşık dediysem kelimenin gerçek anlamıyla.. Büyük dedeyi terk-i diyar eyleyip Demirel'in atının terkisine atlayıp yeni dünyaya yelken açmak tek temennisi.. Bu aşkla ve hayalle yıllarca kadın kollarından Demirel için çalışıyor.. Demirel de namını duymuş büyükannemin.. Her zaman "Mevlüde Hanım nasıl? Şu konuda ne düşünür?" diye hal hatır soruyor sağolsun.. Tabi düşünsenize büyükanne de aşk diz boyunu aşıyor Demirel'den her haber gelişinde :))

Çok gülüyorum ama ne masum haller bunlar.. Ölene kadar aşkla sadık kalıyor Demirel'e ve ömrünün sonlarına doğru karışık ve bunalımlı bir Türkiye'ye yeniden doğuyor.. Gün oluyor artık elden ayaktan ümidi kesiyor da yine de Türkiye'den ümidi kesmiyor.. Fakat ortam karışık.. Gözaltılar ve faili mechullere de tanık oluyor Mevlüde nine..

Bir gün yine gençler ölüyor ortalık kan gölü.. Mevlüde nineden geliyor bu açıklama. Diyor ki "Ankara'da atlar tepişti yurdumun eşekleri ezildi.." O gün bugündür dilime pelesenktir bu laf.. Sizce durumu daha iyi açıklayan bir söz geldi mi bunun üstüne?

Mevlüne ninem öldüğünde ben minik bir bebeydim.. Şimdi diyorum yaşasaydı ne derdi? Eminim "eşek olmayın! fanatizmin fazlası zarar.. Az makul olun sağduyulu olun sizden olmayanı da sevin.. Yaradan ehli olun derdi.." Nur içinde yatsın..

Her seçim sonrası diyecek bir şeyler daha kursağımda kalıyordu bu seçimde de 5 dakika öncesinden geldi aklıma bunu yazmak.. Ben de şunu eklemek isterim, lütfen oy verin. Hangi parti olduğu sizi ilgilendirir ama oy verin. Oy verdikten sonra da lütfen diğerine saygı gösterin. Sizden olmayana..

Hangi partiye oy verdiyseniz sadece saygı duyabilirim ve dilerim ki " İdeolojiler gelip geçer. insanlıkta aynı paydada buluşmak dileğiyle.."

Çok sevgilerle..

20 yorum:

  1. Ne de güzel yazmışsın ideolojiler değişir diye.. Algılarımız değişmeye bu kadar müsaitken ve hala yaşıyorken...

    Yazı çok güzel, ama konu malum olunca, yorum yazmaya bile çekinir oldum ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çekinceni dile getirmen de çok hoştu. Ne yazık ki, çok doğru söylüyorsun insan bir çekiniyor fikir beyan ederken 3 değil 5 kere düşünüyor ama bu yazıya da tepki gösterecek biri varsa, o zaten tepki olarak doğmuştur diyorum :)

      İdeolojiler ve liderler değişti, değişiyor ve sürekli de değişecek önemli olan bir futbol partisi sempatizanlığıyla siyaseti karıştırıp arkadaşları, eşi dostu üzmemek, kaybetmemek..

      Sil
  2. Eskiler hep bir şey biliyor da söylüyor gerçekten :) Umarım herkes oy vermeye gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden öyle, ne varsa eskilerde var. Dilerim gidilmiştir.. Hayırlısı bakalım artık sandıklar kapandı sanırım saat 17:45 olmuş.. Hayırlı bir sonuç çıksın diliyorum ülke için...

      Sil
  3. Çok güzel ve faydalı bir anlatım.Paylaşımınızda tartışılmaz gerçekler var.Dileğinize tüm kalbimle katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece Hanım. Diliyorum ki insanlık kazansın.. Enazından bu kez küfürler ve birbirini aşağılayan "dostlar" görmeyiz sosyal medya hesaplarında...

      Sil
  4. MERHABA.. Babannenizi anlatmışsınız ne güzel.)) Mekanı cennet olsun inşallah. Seçim vatanımız ve milletimize hayırlı olur inşallah. Bana da beklerim.))
    Sevgiler...
    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemin babaannesi. Amin inşallah hayırlısı olsun vatana millete. Sizi takipteyim :)

      Sil
  5. Mevlüde ninenin hastası oldum... Ve tabi senin en sonda verdiğin insanlık mesajının da...Hep insanlık kalıcı olsun, yoksa herşey gelip geçici gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke onu tanıyabilseydik.. Ben daha açık yazabilmeyi o kadar isterdim ki.. Ama sen de çok iyi bilirsin okuduğu kitaba tepki alan insanlarız.. Dilerim tölerans galip gelir artık.. Umut var umut hep olsun dilerim...

      Sil
    2. Ah... Hoşgörü... Kazanır elbet, umutlar bitmesin :)

      Sil
  6. Eşeklere n'oldu şimdi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem Mevlüde Ninemin zamanındakiler öldü de şimdikileri soruyorsan bilemedim...

      Sil
    2. Benimde sevdiğim bir laf vardır kullanmak mutlu eder beni: Keser döner sap döner gün olur hesap döner :) Mutlu kalın...

      Sil
    3. O sözü ben de pek sık duyar oldum güzel söz cidden :)

      Sil
  7. gerçekten ideolojiler gelir geçer, insanlık ortak payda. ne güzel yazmışsın yuregıne saglık. Mevlude nine de ne şekermiş oyle yav :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük nine şahaneymiş ben de dinlerim hep anılarını :D

      Sil
  8. Mevlüde nine çok doğru söylemiş Ankara da atlar tepinir yurdumda eşşekler ezilir.Aynı görüşteyim hangi partiye oy verildiyse verilsin saygı gösterilmesi gerekir.İnsan olmak bunu gerektirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygı insan olmanın ilk şartı ama ne yazık ki aksi de olabiliyor özellikle de söz konusu ideolojiler olunca...

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)