1 Ocak 2015 Perşembe

KIRMIZI RUJ İNCELEMESİ

Yeni yılın ilk günü için bundan daha şık bir yazı olabilir miydi? Bilemedim şimdi :) Neyse.. Kırmızı ruj yeni yükselen değerimdir diyebilirim. Bu yılın rengini kendimce kırmızı ve bordo ilan ediyorum
:) 

Son dönemde edindiğim rujların yüzde yetmişinin de bordo ve kırmızı temalı olduğunu farkedince kesin kes bu yazıyı yazmalıyım dedim. Elimdeki kırmızı rujlar drugstore markalarının fazlaca alınabilir uygun fiyatlı rujları. Bütçeyi sarsmadan da çok şık bir görünüm elde edebilirsiniz dudaklarınızda. Aşağıda sizler için 11 adet ruj inceledim eğer kullandıklarınız varsa ya da tavsiyeleriniz varsa seve seve dinlerim :) 



Maybelline Water Shine 81/380 Sweet Bordeux: Hayatta tek bir rujun olacak rengini sen seç deseler tereddütsüz bu ruju söylerdim!!! Bu nasıl güzel bir bordodur a dostlar? Kendisiyle evlenebilirim yani o derece yüzüme yakışan o derece makyaja kolay adapte olan bir ruj :) Parlak bir bordo olan bu rujun beyaz tenlilerle çok iyi anlaştığını söyleyebilirim yüze zarif bir ifade veriyor üstelik de çok da dikkat çekmiyor. Günlük ya da özel bir etkinlikte çok rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Tek kötü yanı firma artık bu rengi üretmiyor o nedenle de yarısını yemişim gibi şu berbat şekilde kaldı rujum kullanamıyorum duy beni Maybelline yeniden piyasaya sür rujumu lütfen!!! Fiyatı konusunda bilgim yok zira ruj artık üretilmiyor :( 



Sırada aslında bir lip balm olan NYC markasının 356 Big Apple Red isimli balmı var ama ben buna balm yerine ruj demeyi tercih ederim firma da kararsız kalıp glosy lip balm demiş zaten. Bu rujumsu balmın şahane bir kırmızı rengi var gündüz kullanımlarda makyaj eşlik etsin ama çok da baskın olmasın dediğiniz her an bunu kullanabilirsiniz. Bence çok çok tatlı bir kırmızı renk. Makyajsız tek başına kullanıldığında bile yüze sağlıklı bir ifade veriyor. Ürünün fiyatı da 5.90 idi ben aldığımda. 



Sırada Avon'un artık katalogda aktif olarak satmadığı ama Fırsat Broşürlerinde sıkça yer verdiği bir ruj var serisini anımsamıyorum ama rujun adı Charged Cherry. Ruj ne pembe ne kırmızı ıçinde ışıltıları olan tatlı bir kırmızı ama dediğim gibi kimi dudakta pembeliği baskın olan bir ruj. Gündüz ya da gece makyajınıza uyabilecek bir ruj. Yazın fırsat broşüründen 4.90'a almıştım bir bakın derim. 



NYC markasının şahane bir bordosu var 432 Red Rapture. Her ne kadar red yazsa da ürün müthiş bir bordo. Hem sürümü kolay hem de dudakların şeklini çok güzel gösteriyor.Kalıcılığı ise 5.90lık fiyatına taş çıkarır şekilde güzel. Bence kesinlikle Watsons'ta bir NYC standına uğrayıp bakılmalı.

Veee tabi her kızın bir adet pahalı "High End" ürünü olmalı. Tabi bazı kızların birden fazla da olabilir :D Koyu renkliler de favorilerimden biri bu şeftalimsi kırmızımsı olan Estee Lauder'in Pure Colour Long Lasting serisi harika ruju 26 numaralı Nectarine. Ürün gece de gündüz de çok rahatlıkla kullanılabilir. Ben bu rengi çok ama çok sevdim. Firmadan yaptığım farklı bir alışverişte bana deneme boyu gönderimişti ancak ürünün fiyatı 87 lira. Ben bir ruja bu kadar para vermeyi tercih etmem diyenlerdenseniz bilemem ama yok bence bu paraya değiyor diyorsanız bir bakın derim.



Veeeeeeeeeee ülkemize gelişini bando mızıka ile kutladığımız ancak "vay arkadaş yurtdışında 2 dolara satılan fara biz burada niye 19 lira ödüyoruz?" dedirten Wet n Wild'ın bu pembeli kırmızı tonu Hot Red var sırada. Ürünün numarası E519A. Yazık ki fiyatını anımsayamadım ama 10 liradan ucuzdu diye kaldı aklımda. Ruj oldukça parlak, sürümü kolay biraz yağlı bir ruj. Parlaklığına rağmen ben gündüz de kullanıyorum ama siz gece için tercih edebilirsiniz tabi dikkat çekiyor onu da dip not olarak belirteyim :)




Sırada xtras.co.uk sitesinden yaptığım alışveriş vasıtasıyla edindiğim Manhattan markasının Tomato Juice isimli ruju var. Bu rujun bir diğer özelliği de allık olması. Turuncumsu, kiremitimsi bir kırmızı olan bu ruj. Hafif koyu tenlilerde bence beyaz tenlilerden kat ve kat daha iyi duruyor ancak beyaz tenli olarak ürünü dudaklarımda kullanınca ben de memnun kaldım fakat daha iyisi var allık hali çok ama çok güzel tabi benim gibi bir krem allık özürlü değilseniz :) Ürün 1.99 pound. Siteden alışveriş yaparsanız bu uygun fiyatlı ürüne de bir şans verin derim :)



Beni bu kalem rujlar mahvetti azizim bir de şu güzel havalar ,işte.. Yahu ne yapacağım bunca kalem şeklindeki ruju?? Ölmeden önce bitirebilecek miyim yoksa müstakbel hayırsız torunlara maskara mı olacak benim evladiyelik rujlarım bilmem ama kalem rujların HASTASIYIM!! Mua alışverişimde de attım sepete bir tane tabi. 3.00 pound olan bu seriden ben Runaway isimli kırmızı ruju aldım. Runaway yağlı bir ruj. Sanki dudağınıza kalıp halinde bir yağ kütlesi gezdiriyorsunuz hissi veriyor. Kırmızı olduğuna bakmayın somonumsu, kırmızımsı değişik ama çok güzel bir ruj tabi ıslak dudak görünümü sevmeyenler semtine bile uğramasın derim. Islak dudak dediysem ucuz duran ürünlerden kesinlikle değil bilakis dudağı canlı ve olduğundan azıcık daha dolgun gösteriyor diyebilirim bir "yok dudak" sahibi olarak :)

Sona yaklaşırken son üç ürün de Mua'dan olacak. İlki Mat serisinin göz bebeği Scarlet Siren isimli bu ruj. Mac'in nevi şahsına münhasır kırmızısı Ruby Woo'ya dupe gösterilen bu ürün pembemsi bir kırmızı. Bende pembesi daha baskın durdu ancak birlikte aldığımız ve benden 2 3 ton koyu renk tene sahip bir arkadaşımda şahane bir kırmızıydı. Ürün sadece 1 pound ama ben indirimden faydalanıp 75 pennye almıştım. Fiyatıyla karşılaştırdığımızda ürün o kadar güzel ki anlatamam. Bir kere matlığı inanılmaz hoş. Sürerken bulaşmıyor, kolayca sürülüyor. Şahane bir ruj denk gelirseniz muhakkak alın deneyin özellikel dupe ürün severler için kaçırılmamalı :) Haftaya Scarlet Siren ve Ruby Woo'nun detaylı bir karşılaştırma yazısını da yazacağım buradan haber vereyim :) 
Mua'nın 1 pound lipstick serisinden Shade 13 var sırada. Ürün baskın bir kiremitimsi kırmızı yani sanki biraz hafiften ama çok hafiften Mac'in Russian Red isimli rujunu anımsattı bana. Dudakta hafif bir parlaklık oluyor ürünü uygulayınca. Sürümü yine çok rahat bir ruj. Dudağa nem de veriyor. 1 Poundluk fiyatıyla yüz güldüren bir ruj :) 



Ve son ürün Mua'nın 1 pound lipstick'lerinden Shade 8. İçinde ışıltıları olan saten bitişli bu bordo renk gecenin de gündüzün de kurtarıcılarından. Makyaj koleksiyonunda olması gereken temel parçalarından bence. Kırmızıyla dikkat çekmek istemeyenler için ideal bir ren. Beyaz tenlilere koyu renk tenlerden daha çok yakıştığını düşündüğüm ve sürdüğümde yüzüme AB Baş müzakerecisi ciddiyetine bürünmüş bir ifade bırakan bu ruja da bayılıyorum bari yazılı günleri süreyim bunu ben :D İşte bunlar benim elimdeki ürünlerdi. Sizin kırmızı ve bordo tavsiyeleriniz neler? Yorum bırakanları sevdiğimi de söyledim sanırım :D Bu kadar kırmızı demişken çocukluğuma eşlik eden bir UB40 şarkısı armağan edeyim size Red red wine :) İyi dinlemeler ve iyi okumalar.











16 yorum:

  1. Çok güzel bir inceleme olmuş canım. Emeğine sağlık. Mua'nın rujlarını çok beğendim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Mua'ya bayıldımmmmmmmmmmmmm!!! O kadar çok sevdi ki arkadaşlarım da getirtip satış yapmamı filan istediler düşün o kadar güzeller :)

      Sil
  2. Kırmızı rujlar kurtarıcı gerçekten canım ne güzel yazmışsın detaylı olarak :) Ben Estee Lauder'ın rujuna bayıldım ama fiyatı çok yüksek malesef :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince fikir vermeye çalıştım bir kırmızı ruj hayranı olarak :D Evet Estee Lauder'ın ruju çok güzel cidden ama maalesef ona o parayı vermek ister miyim bilemedim :)

      Sil
  3. NYc nin rengi ne güzelmiş öyle tam benlik :)

    YanıtlaSil
  4. Kırmızı ve bordo tonları yavaş yavaş kanıma giriyorlaaar.. Ellerin dert görmesin canım. Hepsi de birbirinden güzel. Güle güle kullan Dilekçim :#)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnciii kana giren onlar olsun!!! Çok güzeller ama ya :) Çok teşekkür ederim canım benim :)

      Sil
  5. Merhaba, çok güzel bir yazı olmuş Maybelline water shine rengine bende bayılıyorum ya:))) blog keşif etkinliği aracılığıyla sana ulaştım:) blogunu çok sevdim takibe aldım banada beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bir de yeniden üretilse ya :( Hemen geliyorum!! :)

      Sil
  6. Biz blogunuzu takip! Eğer bizim takip edersen ve güzel olurdu! teşekkür ederim

    We follow your blog! and would be nice if you follow our! thank you

    YanıtlaSil
  7. Bende bordo tonlarina bayiliyorum bu aralar.Cok güzel bir yazi ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  8. kırmızı rujun her türlüsünü çok severim :) blogunu takipteyim canım, bana da beklerim

    YanıtlaSil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)