17 Ocak 2015 Cumartesi

BİTENLER



Blogumun ilk bitenler yazısına hoşgeldiniz :)) Bu yazıdaki ürünler 6 aylık bir süreç içerisinde kullanıp bitirdiğim ve sizinle paylaştığım ürünler olacak. İlk olarak sıklıkla kullandığım temel yüz bakım ürünlerinden bahsetmek isterim, 

Rosense Gül Suyu, Gül suyu 15 yaşımdan beridir kullandığım tek toniktir çeşitli markaları kullanmakla beraber Rosense'i çok sevdim ve kesinlikle tekrar alacağım. 

Bioderma H2O Sensibio: Yüz makyajımı temizlerken kullanıp memnun kaldığım cildiyeci tavsiyeli tek ürün sanırım fakat bir ortak şikayet, göz makyajını temizlemede oldukça vasat bir ürün :( Tekrar almayı düşünürüm ancak şuan muadili Garnier elimde bir de onu deneyeyim diyorum. Tabi iki üründen içerik olarak en temizi Bioderma olduğu için elbette kendisine geri döneceğim 400 ml bu ürün tam 8 ay yetti bana onu da belirteyim.

İpek Pamuk: Yüzümü gülsuyuyla temizlerken kullanıyorum çok çok çok memnunum hem kare hem yuvarlak pamuklarından ve tabi ki tekrar tekrar alacağım.

Benri Kare Pamuk: İlk kez bir Gratis indiriminde buldum hemen deneyeyim diye 3 paket aldım ama açıkçası aman aman bir pamuk mu? Yok hayır ve dahi İpek'in kare pamukları Benri'ye taş çıkarır. Benri'nin paketindekilerin kimi yarım kimi yamuk bir acayipti pamuklar. Alternatif bulamaz da rafta görürsem alırım tabi.

Sırada saç ürünleri,

Farkındaysanız pek saç ürünü kullanmıyorum ne bileyim saç kremi ve maskesi dışında saçıma pek bakım yaptığım söylenemez doğrudur :)


Avon Argan Yağlı Serum: Hakkında iyi ya da kötü bir şey diyemediğim bir ürün açıkçası belki bir şişe daha bitirince net fikrimi belirtebilirim sırf onun için bir şişe daha aldım deneyeceğim.

Avon Power Straight Sprey: Sözde düzleştirici etkisi bulunan bu spray vaad ettiği hiçbir şeyi yerine getirmiyor o nedenle de tekrar asla ve kata almayacağım bir ürün.


Benri Oje Temizleyici: Benri'nin kullanıp da sevdiğim ürünlerinden biri hatta sırf kokusu için dahi alınabilir bir ürün.

Essence Get Big Lashes Maskara:  İlk açıldığında pek kullanılacak durumda olmayan fakat ilk bir aydan sonra ciddi ciddi koccaman kirpiklere sahip olabileceğiniz bir maskara hem baskın siyah rengi hem de kirpikleri gür göstermesi harika tek dezavantajı kirpikleri birbirine yapıştırabilmesi :(

Garnier Göz İçin BB Krem : Orta tonunu aldığım ama bana iki ton koyu gelen(!) hem de morluklarıma rağmen(!) bir krem. Tekrar kullanmayı düşünmüyorum gözaltlarımı kırıştırdığını ve yıprattığını farkettim...

Seba Med Clear Face Sivilce Kapatıcı: Ürün sivilceyi kapatıp kurutmayı vaad ediyor kapatıcılık kısmı eh işte ama kurutuculuk kısmı cidden işe yarıyor sivilce sorunu olanlar bir denesin diyorum. 10 ml ürünün toplamda 2ml'ini ya kullandım ya kullanmadım ama son kullanma tarihi geçtiği için atıyorum.

Watsons Lavender Hand Cream: Aşığım ben bu minicik el kremine. 3lü set olarak 5 liraya indirimden bir denemek için almıştım keşke daha çok alsaymışım!! Güllü, Lavantalı ve Shea Yağlı bu kremler cidden inanılmaz . 25 gramlık ürünleri rahatlıkla çantada taşıyabilirsiniz. Tavsiye ederim.


Mario Badescu Skin Care Ginko Maske: Bu maalesef çöpe giden bir ürün. Sebzeli bir canlandırıcı maske. Ürünlerinin çok methini duyduğum için bir denemek istedim ama maalesef pek sevmedim bunu.

Estee Lauder Day Wear Nemlendirici: Cildi canlandırdığı söylenen ve ince çizgilere müdahale ettiği söylenen bir ürün. İnce çizgim olmadığı için o kısma etkisini söyleyemeyeceğim ama cildimi canlandırmadığı ve dahi ilk kullanımda garip bir şekilde kuru bir his bıraktığını söyleyebilirim tekrar almam.

Cettua Burun Bantları: Eh işte idare eder diyebileceğim bir ürün. İlk kullanımda cidden etkisini gördüm ama 6 hafta uyguladım giderek sıfıra yakın bir sonuçla karşılaştım ve hayır tekrar almam.

Cettua Half Moon A&E Eye Patch: Hakkında iyi mi yoksa kötü mü konuşayım bilemediğim bir ürün. Ürün yarım ay şekliden göz bantlarından oluşuyor. Yapıştırıp yarım saat bekliyorsunuz bu esnada göz çevresinde sıkılaştırıcı ve besleyici bakım yapıyormuş. Cidden o gün harika bir etki bıraksa da ertesi gün Kül Kedisinin bal kabağı gibi her şey aynı. Tekrar alıp bir 5 kez daha kullanır mıyım? Tereddütteyim.



En severek kullandığım kısıma geldi sıra!!!! Kokular mis gibi kokular şu dünyada en sevdiğim şeyler sanırım :) Kullana kullana 45 şişeye düşürdüğüm bir de koleksiyonum vardır söylemesi ayıp :)

Christian Lacroix "Rouge" for Avon: Tasarımcı parfümünü üstelik de bu fiyata bulmuşken denemek istedim. Yazın aldığım ama keskin kokusu nedeniyle yazın kullanıp toplu ölümlere yol açmak istemediğim için kışa sakladığım ve iyi yaptığım bir ürün. İlk etapta pek sevmediğim ama giderek Stockholm Sendromuna bağladığım bu odunsu keskin ama bir o kadar da güzel turunçgil kokusunu sevenlere tavsiye ederim. Avon katologlarında bulabilirsiniz.

Black Love: Collezione'dan sırf tipine tav olup aldığım kokusu da 14.90'lık fiyatına göre oldukça kalıcı olan çok hoş bir parfüm.Yanındaki sarı süsü ise kitap ayracı yaptım her türlü fonksiyonel bir ürün :) Hafif keskin ama oldukça hoş bir koku tavsiye ederim. Az biraz Rush'ı da andırıyor Gucci'den.

Amour: Avon'dan tesadüfen keşfettiğim ve aşık olduğum iki şişe bitirip yenisini stoklamak istediğim bence markanın en ama en başarılı parfümü!! 30 ml şişesiyle hayatta almadığım iltifatı bu parfümle aldım ve inanılmaz kalıcı. Givency'nin Dahlia Divin'ine de rahatlıkla dupe gösterebilirim zira kokular aynı!! :D

Nivea Black and White: Bu deodorantı stokladım bittikçe kullanıyorum ve en memnun kaldığım deodorant bu. Tabi leke bırakmama durumu memleketim sıcaklarında zaman zaman ütopya olabiliyor benden söylemesi :)

White and Red E-30: Arkadaş tavsiyesiyle bir kereye mahsus açık parfüm aldım ve tekrar almayı asla düşünmüyorum zira ürün tenime değdiğinde yaktı resmen.. Bir heves için aldım ama tekrar asla dolum parfüm tercih etmeyeceğim!! Zaten Armani'nin Si isimli kokusuyla da pek alakalı değildi..

Veee yazımın başında fotoğraflamayı unutup sona eklediğim üç ürünle bitiriyorum yazıyı. 

Rimmel Stay Matte Pudra: Herhalde tek bir ten makyajı ürünü seç ömür boyu kendisiyle devam et deseler o ürün bu olurdu!! Kapağından anlayacağınız üzere kavga dövüş her yere taşıdığım bir ürün. Yani bazı terbiyesiz pudraların yaptığı gibi "vay efendim yüzü un kurabiyesine çevireyim olmadı ince mimik çizgilerine dolayım da bu kızı yaşlı göstereyim filan" gibi ince hesapları olmayan yüzde "yok" gibi duran ve oldukça uygun fiyatlı bir ürün arıyorsanız tavsiyemdir. Elimde şu an Mua'nın pudrası var ama en yakın indirimde stoklayacağım. 

Clinique All About Eyes: Koyu halkaları, gözaltı torbalarını düzeltmeyi vaad ediyor ama ben hiçbir etkisini görmedim nemlendirmesi güzel ama o kadar da olsun değil mi? 10 yüz milyon fiyatı olan bir ürün neticede... Hayır tekrar almam buarada.

Loreal Triple Active Eyes: Hiçbir etkisini görmediğim ve makyaj altına baz yaptığım bir üründü elbette tekrar almayacağım....

Siz de benim gibi ürün bitirdiğine sevinenlerden misiniz? Ben sanki zafer kazanmışcasına mutlu oluyorum ürün bitirince :D Tabi temiz içerikli ürün seçmekte fayda var malum cilde uygulanan her şeyi yiyoruz bir yerde.. Tavsiyeleriniz varsa yorum bırakırsanız çok sevinirim artık 6-7 ay sonra bir bitenler yazısında filan görüşürüz nasipse :D


19 yorum:

  1. Canım bir sürü ürün bitirmişsin, gelsin yenileer :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Facebook'taki beğenini görünce yorum yapanın sen olduğunu anladım çok sevindim :D Sorma en güzel yanı yeniler ama 6 ayda bitti bunlar :D

      Sil
  2. Bitenler yazılarını çok severimm :) Bende bişeyler bitirince rahatlıyorum mutlu oluyorum koşa koşa yenilerini alıyorum daha da mutlu oluyorum :D Aslında insanı çokça tüketmeye yönlendiren bi huy ama napalım :) Garnier göz altı bb kremden bende pek memnun kalmamıştım göz altlarımı pütür pütür gösteriyor kullandığımda. Zaten göz pınarlarıma doğru çok az morluk var onu da kapatamıyor bi köşeye atıldı duruyor öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle biten ürün olunca bir seviniyorum anlatamam!!! :D Halbuki bir sürü kimyasal var o ürünlerde ama ne yapayım elimde değil :D BB krem cidden kötü bence de at gitsin zaten allahtan uygun fiyatlı bir ürün de insan verdiği paraya acımıyor :)

      Sil
  3. Biten ürünleri okumayı çok seviyorum. Rosense gül suyunu ben de çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ben de biten ürünlerin yazılarını özellikle okuyorum :) Muhakkak denemelisin gül suyunu!!!

      Sil
  4. Maşallah bitirdiklerine tatlım artık yeni ürünler alma zamanıı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) 6 ayda bitirdim hemen tekrar ekleyeyim :) Evvveeettt yeniler gelsin :D

      Sil
  5. Pamuk konusunda sana katılıyorum. Benri şişirilmiş bir marka ve İpek markası daha kaliteli pamuklar üretiyor. Millet bir de indirim de koşa koşa Benri pamuklarına koşuyor, anlamış değilim .. Az ürün bitmiş bunu saymıyoruz bu arada :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Benri'nin abartıldığını ben de düşünüyorum. Ya ama öyle demesene ürünleri 6 ayda bitirdim yahu :D

      Sil
  6. Bitenler yazıları favorim zevkle okudum Blog keşif etkinliği ile blogunu keşfettim canım ben de bloguma beklerim sevgiler :) http://mavipembehuydurbende.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gelmez miyim? Hemen geliyorum!!! :D

      Sil
  7. Yazını okuyunca, geçtiğimiz ayın bitenler yazısını hazırlamadığımı farkettim :(
    Benri pamuklar eskisi kadar kaliteli değiller ne yazık ki, Bioderma'yı çok beğeniyorum, elimdeki 10-15-30 temizeme ürünü bittikten sonra tekrar dönücem :), Benri'nin oje temizleyicilerini çok başarılı buluyorum, umarım onlar da hep kaliteli kalır.
    Ve çok şaşırdığım bişiy okudum yazında; 45 şişe parfüm mü? Bozulmuyor mu annem onlar? Ben, elimdeki 3-5 şişeyi bozmadan nasıl kullanırımı düşünürken... Helal olsun.
    Sen şimdi bunların arkasından bi alışveriş yazısı patlatırsın artık, gelsin mi yeniler :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buz gibi bir banyo var orada saklıyorum ama iki haftada bir parfüm bitiriyorum yani bozulmalarına fırsat vermem!!! :D Yok alışveriş yapmayacağım evdeki stoklar da bitsin ihtiyacımı alacağım ama biten ürünlerimi 6 ayda bitirdiğimi de tekrar hatırlatmak isterim bir ayda iki ayda biten ürünler değil bunlar çok gibi görünse de :)

      Sil
    2. Hımm... Stok bolsa kaldığın yerden devam tabii.
      2 haftada 1 parfüm mü?
      Bi yaşıma daha girdim...

      Sil
    3. Öyle ben boca ediyorum parfümleri. Stok var ama 6 ayda çok değil bu ürünler yahu bak bunalıma gireceğim :(

      Sil
  8. Çok güzel bir alışveriş olmuş, güle güle kullanın inşallah ^-^ Sizi takipteyiim banada bekleriiiim :)) sanatinsaklisirlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Pamukum bitmiş, pamuksuz kaldım bugün :(
    Kremleri rujları stoklayıp pamuk ambalajını boşlarsam böyle olur işte :)))
    Ya ben o lacroix'yi numunesinden kullanmış ve çok beğenmiştim. evet biraz keskin turunçgil ve odunsu ama alt notaları hafif hafif güzel geliyodu dimi:) Gerçeğini alamadan avon üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum :D

    YanıtlaSil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)