17 Ekim 2020 Cumartesi

AĞUSTOS AYI OKUMA LİSTEM

 Merhaba! 

Ne kadar ağır yazıyorum yazılarımı artık :( Bloga başladığım ilk zamanı ve en şevkle yazı yazdığım 2015 yılını düşünüyorum da nereden nereye... 

Neyse sızlanmadan yazıya geçeyim :) 11 kitapla geçmiş ağustos ayı. Ağustosta sadece yattım zira nekahat dönemimdi. Bu sebeple güzel okuma yapabildiğim bir ay oldu. Yine fotoğraf çekmedim o sebeple hayallerimi süsleyen kitaplığın fotoğrafını buraya bırakıp "lütfen bunu yapabilecek bir mobilyacı çıksın karşıma. Amin" diyeyim :D 



Fırtına Manga Shakespeare: Everest'in "Manga Shakespeare" serisine bayılıyorum. Zaten Shakespeare hayranı biri olarak çok da şaşırtıcı değil bu durum :) Fırtına birkaç ay önce okuyup sevdiğim bir eserdi o yüzden tekrar yorum yazmayacağım:) 

Kadının Adı Yok/ Duygu ASENA: Asena'nın Türkiye'de feminizme en çok emeği geçen yazarlardan olduğunu kesin ve maalesef ben henüz okuyabildim bu güzel kitabı. Bu romanın ana kahramanı bir kadın ve çocukluğundan yetişkinliğine "kadın" olmaya evrilen yolda ve akabinde çektiği tüm kadınlık sancılarına ortak oluyoruz. Bayıldım ve tavsiye listemde elbette :)  Doğan Kitap'tan çıkan roman 182 sayfa.

Thibault'lar 1. Cilt/  Roger Martin Du GARD :  Thibault'lar , Fransız burjuva bir ailenin hayatını anlatan 8 kitaplık bir nehir roman. Yapı Kredi bu 8 kitabı 3 cilt olarak okurlara sunmuş. Nehir roman fobimi bana yendiren, kolay okunan ve sizi yormayan bir kitap. Kitapta 1900'lerin başında Paris'tesiniz ve Thibault Ailesi üzerinden dönem siyasi konjonktürüne de bir bakış atıyorsunuz. Ailemiz baba Oscar Thibault, Antoine ve Jacques adlı iki kardeşten oluşuyor. Bu iki kardeş ve babaları 3 ayrı karakter. Benim favorimse Antoine :) 1. Cilt , 2 kardeşin çocukluklarından başlayan "Gri Defter" isimli kitapla başlıyor. Bu kitap oldukça ilginçti özellikle Jacques , sevgi ve sadakat anlayışı epey kafamızı karıştırmadı değil (kitabı sevgili Kitap Sevinci ile okuduk :)  akabinde "Yetimhane" "Güzel Günler" "Hasta Çocuklar" ve "Sorellina" isimli kitaplarla devam ediyor. İlk 5 kitabı bu ciltle bitirmiş oluyorsunuz. Ben kitabı sevdim ve özellikle klasik okumalar sevenlere tavsiyemdir. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan kitap 656 sayfa.








Cinayetin İlanı/ Agatha CHRISTIE: Agatha bacıma ne kadar bayıldığımı ve Kitap Sevinci ile her ay bir Agatha kitabı okumaya çalıştığımızı devamlı okurlar bilir :) Bu ayın kitabı yine harikaydı. Bir gazetede , bir pansiyonda cinayet oyunu oynanacağı ve tüm kasaba halkının davetli olduğu şeklinde bir ilan çıkar ancak pansiyon sahibinin bundan haberi yoktur yine de gece için hazırlanır ve o gece gerçek bir cinayet işlenir... Bu kez dedektif Poirot değil Jane Marple iş başındadır. Çok zevkle okuduğum bir kitabı oldu yine bacımın :) Altın Kitaplar'dan çıkan roman 240 sayfa ama su gibi akıyor :) 

Kuştimur Kahvehanesi/ Necip MAHFUZ: Mahfuz benim en sevdiğim yazarlardan ve elimde sadece 4 kitabı kaldı :( Çok geç tanışmama rağmen kitaplarının çoğunu okuyabilmeme çok seviniyorum zira satırlar benim için su gibi akıyor. Mahfuz yazarken sanki Mısır sokaklarında o sahneleri o romanların kahramanlarıyla yaşıyor gibi oluyorum. Bu kitapta ilkokuldan yaşlılıklarına dek arkadaş kalan 5 karaktere eşlik ediyoruz. İlk karakterimizin ismi yok kendisini "anlatıcı" olarak anıyor Mahfuz ve kitabı onun ağzından okuyoruz. Diğer 4 arkadaşın ismi ise Sadık, Tahir, Hamada ve İsmail. Her birinin küçüklüğünden yaşlılıklarına kadar onlara eşlik etmek keyifliydi, yaşlılıkları biraz üzse de. Tüm Mahfuz kitapları gibi tabii ki bu da tavsiye listemde ama "Midak Sokağı"nın üstüne çıkamadı. Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan roman 144 sayfa. 

Yaban/ Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU:   Ortaokulda edebiyat öğretmenimiz bize birkaç kitabı okumayı zorunlu tutmuştu. Sınıf defterindeki numaralarımıza bakıp bizlere grup grup birkaç kitabı paylaştırdı bana "Sodom ve Gomore"si düşmüştü Karaosmanoğlu'nun. Allahım iyi ki de o düşmüş o nasıl güzel ve tadı damağımda kalan bir kitaptı...Sonra yıllarca kendisini hiç okumamama bahane olarak "Sodom ve Gomore" ye sadakatimi göstermek istiyorum yoksa başka açıklaması yok yani niye okumadım ki ben?! :))) "Yaban" nefis bir kitaptı. Milli Mücadele döneminde, savaşta kolunu kaybeden ve bir erinin köyüne yerleşip yeni bir hayat kurmaya çalışan ama halkla hiç istemese de  hep yadırganan bir karakter olan Ahmet Celal'in hikayesi Yaban. 214 sayfada,  halk- aydın çatışmasını, dönem Anadolu'sunu ve savaşı okuyorsunuz ve tadı damağınızda kalıyor. Nasıl sevdim anlatamam. Amazon'da %50'de görüp almasam hala da okumamış olacak olmanın utancını yaşattı bana okurken... Siz benim kadar geç kalmayın hele de Türk Klasiklerini seviyorsanız. Yayıncısını da yazayım hemen :)  İletişim Yayınları'ndan çıkıyor kitap. İletişim müthiş fiyatlı bir yayınevi hele o Çalıkuşu'nun etiket fiyatının 56 lira olması beni cidden sinirlendiriyor zira bu klasikleri edinmek isteyen öğrenciler var :( Bu sebeple ara ara Amazon'un kitap kampanyalarını takip etmenizi şiddetle öneririm :) 

Dört Anlaşma/ Don Miguel RUIZ: Normalde asla bu tarz kitaplara vakit ve para harcama taraftarı değilim ama çok takipçili ve kitap zevkinde güvendiğim bir Youtuber ısrarla nasıl övdü bunu anlatamam. Var herhalde bir hikmeti diye düşünüp aldım. Ay almaz olaydım ortaokul seviyesinde, zaten bildğiniz şeyleri okuduğunuz bir kitap... Neyse bir okul kütüphanesine yollayacağım cidden vakit kaybıydı okurken sinirlendim :)  Ötesi Yayıncılık'tan çıkan kitap 122 sayfa. 

12 yorum:

  1. 1 ayda bu kadar kitap kesinlikle okuyamıyorum artık, eskidendi o :) umarım hepsini okuyabilirsin. Dört anlaşma kitabını çok sevmiştim, o yazarın kitapları çok farkındalıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bu yazıyı da okumamışsınız sanırım. Ben zaten hepsini okudum başlık "ağustos ayı okuma listem"... Dört Anlaşma ortaokul seviyesinde bir kitaptı sevemedim zaten o kısımda da bunu belirtmiştim.

      Sil
  2. Dilekciğim ben de epeydir bloğumdan uzaktaydım, sen hastalandın mı? Hiç haberim yoktu. :( Çok üzüldüm, neyin var? İNşallah önemli bir şey değildir. Acil şifalar diliyorum. Kendine iyi bak lütfen. Ne güzel bol bol okuyorsun, ben dışarı çıkamadığımdan kitap almaya da gitmiyorum virüs korkusundan, kargo kargo da sinir bıktım artık...:( en iyisi e-kitapa yüklemek galiba ama çok pahalıymış....tekrar çok geçmiş olsun, sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varolan bir rahatsızlığım vücuduma zarar vermesin diye bir ameliyat geçirdim çok şükür iyiyim şu an :) Kargolar bu süreçte büyük şehirlerde özellikle sıkıntı maalesef. E-kitaplar da oldukça pahalı yine en iyisi internetten sipariş. Müjdecim Karpuz Apartmanı'nı hayranlarıyla geri buluştursan keşke. Öperim :)

      Sil
  3. geçmiş olsun ve hoşgeldiin :) kuştimur ve mahfuz çok mu iyi diyosuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba teşekkür ederim. Kuştimur çok iyi demiyorum hatta orada "Midak Sokağı'nın üstüne çıkamadı" diyorum. Ama Mahfuz çok iyi hatta çok çok çok çok iyi diyorum.

      Sil
  4. öncelikle geçmiş olsun. deepten görüp geldim. okuduğunuz kitaplar çok güzel benim daha onları okuma fısatım olmadı. agatha ben de çok seviyorum her ay ya da olabilecek en kısa zamanda mutlaka okumaya çalışıyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Selamlar Dilekciğim, Duygu Asena'nın kitabı ben lisedeyken çıkmıştı. Çok popüler bir kitaptı o yıllarda. Kitabı okuduğumdan emin değilim belki de devam kitabını okumuştum. İçinde Mehmet isminde bir karakter varsa okumuşumdur :)
    Thibault'lar dikkatimi çekti ama 8 kitap diyorsun.
    Geçenlerde Oytunla Hayat'a uğradım, Türk klasikleriyle ilgili bir sitemi vardı. O sitem ederken biraz da üzerime alındım. Hiç okumadım değil okudum ama okunacak daha çok kitap var. İşte tam da bu yüzden, hazır kitap yurdu doğum günümü hatırlayacağı zamana hazırlık olsun diye yazındaki iki kitabı sepetime koyacağım: Yaban, Sodom ve Gomore. Hatta şimdi koydum :)
    Güzel bir yazıydı geç okudum geç uğrayabildim, mutlu ayrılıyorum sayfandan. Geçmişler olsun diliyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Zülal'im gelmiş hoş gelmiş :) 8 kitap ama 3 cilt halinde göz korkutmuyor :D Amazon'a bakmalısın bir sürü kitapta yüzde elli indirim sağlıyor üstelik Amazon Prime üyeliğiyle kargo ücreti de istemiyor. Bunu bir araştırmanı tavsiye ederim. Yaban da Sodom ve Gomore de benim için apayrı kitaplar çok sevdim ikisini de. Dilerim sen de seversin. Seni ve yakışıklıyı kocaman öperim :)

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)