7 Eylül 2020 Pazartesi

MAYIS AYI OKUMA LİSTEM

 Merhaba :) 

Mayıs ayı okuma performansım pek parlak değildi sadece 4 kitap okuyabildim ve yine tembellikten fotoğraf çekip yükleyemediğim için internetten bir görsel eşlik ediyor yazıya :) Blogger'ın blog ana sayfası için yeni geliştirdiği modeli hiç sevmedim zaten şevkim yoktu iyice itiyor bu dizayn :(
Yeni okurlar için de minik bir not bu bir kitap blogu olmadığı için sadece birkaç cümlelik anlatımlar olacak :) 



Çalıkuşu/ Reşat Nuri GÜNTEKİN: Tatlı öğretmen kızımız Feride'nin hayatını bilmeyen yoktur artık. Büyük aşkı Kamuran'ın kendisine verdiği kalp kırığını da alıp çok ama çok uzaklara gidip oralardaki güzel çocuklara kah öğretmenlik kah annelik yapan Feride'nin hikayesini bir kez daha hiç bilmiyormuş gibi okudum ve bu okuma beni inanılmaz mutlu etti. İlk oturuşumda 100 sayfa okuyup akabinde keşke bitmese diyerek okuduğum ve daha sonra yine okumak istediğim bir kitaptı. Tabii ki tavsiye listemde hem de başlarda :) 
İnkılap Kitabevi'nden çıkan roman 544 sayfa.



Postacı/ Roger Martin DU GARD: Bu kitabı Du Gard'ın "Thibault'lar" isimli seri romanına hazırlık olsun diye okudum. Thibaultlar 3 cilt ve 8 kitaptan oluşan bir nehir roman ve ben yazarın tarzına biraz da olsa vakıf olarak başlamak istedim. Kitap, Fransız taşrasında görev yapan bir postacının hikayesini anlatıyor. Çok sevdim diyemiyorum benim adıma ortada  bir kitaptı ve açıkçası beni biraz üzdü tekdüze bir kitap oluşu zira "Thibault'lar" da acaba böyle mi diye düşünmeme sebep oldu çünkü 3 cildi de almıştım ve sevmezsem hoş olmayacaktı :) Peki bu kaygım yerinde miydi yoksa yersiz mi? Agustos okumalarında bu sorunun cevabı gelecek :) "Postacı" Bilgi Yayınevi'nden çıkan 140 sayfalık bir kitap tavsiye ediyorum diyemiyorum  :) 



                                          


Levayih-i Hayat/ Fatma ALİYE: İşbankası Klasikler serisi hem fiyat hem kapak tasarımı olarak çok sevdiğim serilerden biri ve bu seriyi mümkün mertebe toplamaya çalışıyorum. Bu kitabı çok sevdiğimi ve hemen tavsiye listemde olduğunu söyleyeyim özellikle de kadın-erkek ilişkileri ve klasik okumalar sevenlere. Kitapta iki kız kardeşin birbirine yazdığı mektupları okuyoruz bu mektuplarda evliliklerine dair anlattıklarıyla  o dönemden bu zamana ilişkilerin temel çıkmazlarının pek de değişmediğine şahit oluyoruz. 64 sayfalık bu kitabı ben pek sevdim :)  


Şahidin Gözleri/ Agatha CHRISTIE : Londralı zengin bir aile olan Argyle ailesi bir gün büyük bir cinayetle sarsılır. Ailenin annesi evde ölü bulunmuştur ve bu cinayetin zanlısı olarak da evin oğlu Jacko ömür boyu hapse mahkum olur. Peki katilin zaten belli olduğu bir cinayet romanını okumaya gerek var mı? Bence var çünkü işin içinde bir sürü de iş var. Katil Jacko ise katil kim? :) Altın Kitaplar'dan çıkan roman 280 sayfa ve polisiye severlere tavsiyemdir :) 


Benim mayıs okumalarım bu şekildeydi. Size bir de dünden beri 1907 kere dinlediğim bir şarkı armağan edip gidiyorum. Bekliyorum (buraya gözlerinden kalpler çıkan emojiler koyduğumu düşünün :) 

Yazıyı okuyup kıymetlendiren herkese sevgiler :) 

Eklediğim video mobilde açılmıyormuş sanırım. Buradan dinlemek isteyip dinleyemeyen varsa Youtube'a "Zeki Müren Bekliyorum" yazıp bu harika şarkıyı dinleyebilir :) 



1 yorum:

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)