16 Mayıs 2020 Cumartesi

ŞUBAT AYI OKUMA LİSTEM



Merhaba,



Şubat ayı okumalarımla karşınızdayım. Az kaldı yetişiyorum mayısa :D Yazıya geçmeden önce minik bir not düşeyim, yazıyla alakası olmayan, link bırakan vb yorumları yayınlamıyorum bilginize :) Yine raflardan kitapları toplayıp da fotoğraf çekmeye üşendiğim için internetten görsel bulup koyuyorum renk olsun :D  



2 adet akademik okumayla birlikte 9 kitap okudum o ikisini yazmıyorum alan okuması olduğu için direk romanlara geçiyor ve 7 kitabı çok kısa anlatıyorum hemen :) 



Büyücü/ John FOWLES: Bu kitabı canım Kitap Sevinci ile okumaya karar vermiştik ancak inanılmaz zor bir okuma oldu. Oxford mezunu bir İngilizce Öğretmeni olan Nicholas Urfe yaşadığı hayattan biraz uzaklaşmak için Yunanistan'da bir okulda işe başlar ve Yunanistan'da esrarlı bir milyoner olan Conchis ile tanışır . Bu tanışmayla bir anda kendini bambaşka bir hikayenin içinde bulur gerçekle kurgu arası bir hikayeye evrilen yaşamıyla Urfe'ye eşlik ediyorsunuz kitapta.  Yazar kitapta bolca Shakespeare'in "Fırtına" adlı eserine atıfta bulunmuş dolayısıyla bu kitaptan önce Fırtına'yı okumanızı şiddetle tavsiye ederim :) Maalesef ben kitaba çok dahil olamadım ve okurken de bir miktar zorlandım :( Hikayeyi çok uzun anlattığını düşünüyorum. Belki 688 sayfa yerine 300 küsür sayfada bitseydi çok daha fazla sevebilirdim bu kitabı diye düşündüm hep okurken. Ayrıntı Yayınları'ndan çıkan kitap 688 sayfa. 



Porsuk Ağacı Cinayetlerı/ Agatha CHRISTIE: Christie'nin Hercule Poirot ve Jane Marple isimli 2 dedektif karakteri vardır bu kitapta gizemi çözme görevini Bayan Marple'a vermiş Christie. Zengin bir işadamı olan Rex Fortescue bir süredir anlamsız yatırımlara para harcamaktadır ve birgün öldürülür. Cinayetin tüm şüphelileri ise ailedendir. Acaba Bayan Marple bu cinayeti çözebilecek midir? :) Normalde ben Poirot kitaplarını çok daha fazla severim ancak bu kitap gerçekten sürükleyiciydi ve ben çok severek okudum ve tavsiye listemde kendisi :) Altın Kitaplar'dan çıkan roman 175 sayfa.



Karabibik/ Yadigarlarım Nabizade Nazım: Bu kitap iki ayrı hikayeden oluşuyor ilki Antalya'nın bir köyünde yaşayan Karabibik adlı köylünün hikayesi ikinci olarak da Yadigarlarım isimli hikayede de sürekli aşık olan ve aşklarından sıkılan bir adamın hikayesi anlatılıyor. Ben Türk Klasiklerini okumayı çok seviyorum o sebeple bu iki hikayeyi okurken de keyif aldım Türk Klasikleri okumayı sevenlere tavsiyemdir :)





Uzun Beyaz Bulut Gelibolu/ Buket UZUNER: Uzuner hep okumak istediğim ancak ertelediğim kalemlerden biriydi. Bu kitap bana tatlı arkadaşım Ayşe tarafından hediye edildiğinde çok da ertelemek istemedim çünkü hem cildi hem kapağı o kadar albeniliydi ki konusunu da seveceğime emindim. Savaşta  ölen büyük dedesini aramaya gelen Yeni Zelandalı turist olan Victoria küçük bir köye gider ve bu köyde hayatına dair büyük bir sırrı keşfeder. Kitap sessiz sakin anlattığı o güzel hikayesiyle kendisini hızlıca okutuyor. Everest Yayınları'ndan çıkan kitap 318 sayfa. 

Feminizm/ Anne Charlotte HUSSON: Bu çizgiroman  geçmişten günümüze kadın hareketi öncüsü olan kadınları ve kadınların başından geçen çeşitli olayları aktarıyor okuyucuya. Feminizme dair temel bilgiler içerdiği için sıfırdan başlayacaklara tavsiye edebilirim. Ben temel okumaları yapsam da çizgiroman hayranı biri olarak konu da tam bana hitap edince temel bilgiler içermesi çok da önemli olmadı açıkçası. Kafa dağıtmak için ideal kitaplardan :)  Kara Karga Yayınları'ndan çıkan kitap 96 sayfa. 

Derde Deva Randevu 1/ Murat MENTEŞ: Menteş'in 2 ciltten oluşan Derde Deva Randevu Serisinin 1. kitabı. Bu kitaplarda yazar,  seneler önce yaşamış Dostoyevski'den Hacı Bektaş Veli'ye bir kısım yazarla röportaj yapmış :) Kendisi sorup kendisi cevaplasa da bu minik kitapta yer alan yazarların fikirlerine temel anlamda vakıf olmaya faydası var bu kitabın. Ortaokul- lise dönemi öğrencileri için özellikle iyi olabilir diye düşünüyorum eğlenceli bir uslupla yazarlara dair fikir sahibi olabilirler. Kitapta çok da güzel çizimler yer alıyor çizgiromanımsı diyorum o yüzden ben :) April Yayıncılık'tan çıkan kitap 120 sayfa. 

Lyon'da Bir Düğün/ Stefan ZWEIG: Zweig'e olan aşkımı her fırsatta dile getireceğim. Zweig ne yazsa okurum ne yazsa severim :) Kitapta , Lyon'da Düğün, İki Yalnız İnsan ve Wondark isimli 3 hikaye vardı. Ben en çok Wondark isimli hikayeyi sevdim. İnsanların dış görünüşü yüzünden sürekli taciz ettiği bir kadın tecavüze uğrar ve bir erkek evlada sahip olur. Bu çocuk onun karanlık hayatına  güneş gibi doğmuştur ve kadının hayatının anlamı olmuştur. Çocuk büyüyüp askerlik çağı gelince annesi onu askere göndermek istemez ve çocuğu saklayabilmek için elinden geleni yapar. 3 hikaye içinden benim adıma en etkileyici olan buydu kesinlikle tüm kitap bu hikaye üzerine kurulu olsa bile olurmuş bence :) İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan kitap 56 sayfa ve elbette tavsiye listemde :) 


6 yorum:

  1. Ben de bu ara okumayı ertelediğim kitaplara dönüyorum, keyifli okumalar canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yapmışşın tam zamanı. İkimize de keyifli okumalar olsun canım benim :)

      Sil
  2. Listede olan okumadığım kitapları not alıyorum, keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır bende kitap okumadığımı farkettim bloğuna girince. Benimde tekrar okumaya dönmem lazım. Bu günlerde dışarı çıkamasakta, kitap okuduğumuz yok. Bu boş vakitleri iyi değerlendirmek şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir program dahilinde yeniden başlayabilirsiniz eğer başlamakta zorlanıyorsanız. Günde 20-50 sayfa arası hedef koyup kolay okunabilir bir kitapla başlanabilir :)

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)