20 Aralık 2018 Perşembe

10 MADDEDE BİR KADINI KENDİNİZDEN NASIL SOĞUTURSUNUZ

Ne vakit "artık kadın-erkek yazısı yazmayacağım" diye niyetlensem muhakkak bozuyorum o niyeti. Şu aralar tüm arkadaşlarımın bana dert anlatası var ve hepsinin de sorunları ortak "Dilek ben bu kızla/çocukla n'apcam?" Bilmiyorum hele geçen bir tanesi beni çileden çıkardı. "Yazma artık" dediğim halde ertesi gün yine yazıp kendini engellettirdi. İyi yaptın kız yoksa senin gel gitlerini ben dinleyecektim.

Ben 10 madde yaptım ama bu liste uzar da uzar :) Listeye destek veren tüm güzel kız arkadaşlarıma da kocaman teşekkürler :)





1) KABA OL: Burada sözü geçen kabalık sadece kız arkadaşına değil çevreye , gittiğin yerlerdeki insanlara da davranışınla alakalı. Mesela geliri senin kadar iyi olmayanlara nasıl davranırsın? Bu o kadar kocaman bir ipucu ki aslında... Yazın,  bir şahısla yemekteyiz. Mekanın sarışın, tontiş kedisiyle göz temasım olunca "çağırmazsam gönül koyar" diyerekten çağırdım minnoşu. Hayatta gördüğüm en safça kediydi. Gözler de şehla. Tavuk verdik yedi bir baktım masadaki bey kımıl kımıl "Dilekcim sen şu köşeye geç de öyle yedir kediye yemeği" dedi ben köşeye geçtim saf gibi çatalla kediye tavuk uzatıyorum :)))))))))))))) Hooop bir ses "garson. Garson abicim alın bunu burdan bunun ne işi var böyle mekanda. Mekanda kedi mi olur pis bu ya" hahahahahahahah yaaaaa dostum o an devreye girip şunu demek istemiştim "garson beyefendiyi alıp kediye servis açar mısın?" O pis kedi sana bin basar. Bastı da bak kedinin fotoğrafı var burada senin değil :)))))))))))))))))))))))))))))))))




2) GÖRGÜSÜZ OL: Kaç liran olduğunu, oturduğun evin ne pahalı semt olduğunu, kaç çalışanın olduğunu ve hepsinin de sana ne kadar muhtaç olduğunu ve aynı zamanda da "aptal" oldukları için maaşlı çalışan olduklarını ve asla patron olamayacaklarını filan anlat. 2. buluşmayı göremezsin garanti bu. Yukarıdaki kedi sevmeyen arkadaşı burada da örnek olarak vereceğim. Efendim yazın tantuniciye gittik :))))))))))))))) Mersin malum geleneksel yemeğidir vs. Neyse beyefendinin gönlü olsun diye ısmarlayayım dedim "ben kadına hesap ödetmem " bilmem ne bilmem ne... Cüzdanını cebinden çıkarıp masaya koydu ben de kafamı diğer tarafa çevirdim ki hani insanların cüzdanlarına bakmak ayıp ya... O cüzdan ben kafamı çevirirken sen saniyelik havaya kalkıp gözümün önüne doğru hamle yap mı??? "Bak Dilek içim dolu benim millonlar var "... Bu sahneyi gerçekten yaşamamış olmayı dilerdim ama maalesef:)))))))))) Neyse ben bunu hiç yoksa en az 15 kişiye anlatmıştım. Buraya da yazmasam olmazdı :)))))))))))))))))))) Kardeşlerim paranızla yanında kalacak insanları sevmeyin. Yarın birgün düşersiniz o zaman kötü gün dostunuz olmaz çevrenizde. Tatlı dil, güler yüz hadi varsa bir de ceylan göz alırız bir dal. Diğeri sakat, diğeri geçici diğeri gerçek değil...

3) ASLA GÜVENME / KISKAN/BASKI KUR/ KONTROLCÜ OL: Kıskançlıkta son evre dün bir arkadaşımın anlattığı ve ekran görüntüsünü gördüğünüz şu konuşma işte :)))) Bunu yapan da akrep erkeği ya tamam burçlara girmeyeceğim de ama yaaaa normal bir akrep erkeği görmememe ne demeli? :))))) Aslı'yla mutluluklar ne ya :))))) Deli gibi kıskanın, olmayanı kurun ve ona inanın. Karşıdakine nefes aldırmayacak kadar kontrolcü olun. Yine tantuniciye gidelim bir şey eksik kaldı onu da anlatayım :)))) Tantuniden akan yağlar tabağıma dökülüyor ve arkadaştan hamle "çok sıkıyorsun hep döktün". Sıkıyorum değil mi elimdeki tantuniyi? Neden sence? Bir tahmin yapsana  :))))))))))))))))))))))))))) Ya sen beni sıkım sıkım sık. Ruhumu sık sonra ben tantuniyi sıkmışım çok mu? Kontrolcü erkeklerin cidden hiç şansı yok hele kız benim gibiyse aman kalabalık yerlere gidin de kavga filan çıkarsa zaiyat büyük olmaz insanlar ayırır sizi :)))) İnsanın yemek yemesine karışmak ne ama ya? :))))


4) BİLMEDİĞİN MESELELERDE AHKAM KES: Bilmediği konularda konuşan insanlar inanılmaz komik ve itici geliyor bana. Kadını erkeği de yok üstelik. Ama bir de bunun ileri boyutu var ki uzmanlığın dışındaki alanlarda çalışmalar yapmak... Restoran işletmecisi bir şahıs dış politika kitabı yazdırıp kendi yazmış gibi sunmuştu. Hayır senin bilgin, birikimin, eğitimin ne? Başkasına kitap yazdırıp kendi adınla piyasaya sürünce herkes seni alkışlayınca içi boş bir ünvan almak seni tatmin edecek mi cidden? Ben ne desem boş yahu :(



5) KIL TÜY MESELESİ: Arkadaşlara sorduğumda en çok bu cevabı aldım. Şu bağırdan fışkıran özellikle de fonda beyaz gömlek varsa üstten açık olan 3 düğmeyle daha da vurgulanan o tüyler de yani biraz... Tamam beyaz giy giyme demiyorum ama düğmeni kapat. Sakla heybetini kıskanırlar yiğidim :)))

6) DAR VE KISA  PANTOLON: Büyük teyzem olsa "yapma evladın soyun yürümez" diye direk teşhisi koyardı. Bense soydan ziyade verdiği estetik rahatsızlığa takığım. Güzel kardeşim içinde kıpırdayamadığın şeyi niye giyiyorsun ki zaten? Önce sana sonra gözlerimize eziyet. Bunu tasarlayanın erkek cinsine dost olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum giyeni uyarmayanın da gerçek dost olmadığını düşünüyorum. Mersi.

Burada bağımsız bir şey de ben eklemek istiyorum. Instagram'a ayak fotoğrafı atan er kişiler burada mısınız? Canım "bizimle değilsiniz" mersi. Bence ayağın cinsiyeti de yok ayak fotoğrafı niye atıyorsunuz ya?




7) ESKİ KIZ ARKADAŞINI ANLAT: Ya bu o kadar ters o kadar saçma o kadar yanlış bir hamle ki... Bunu sadece kızlar birbirlerine anlatsın yani insan gelecekte kız arkadaşı olmasını planladığı ya da ilerde birlikte bir şeyler yaşayabileceği birine tutup bunu anlatır mı ya? Bana böyle yapanları o kutsal mertebe olan "kaynım"olma mertebesine doğru uğurluyorum. Hadi ben yine aile bireyi yaptım bir başka kız sizi birlikte kaş aldırmaya gittiği kankası Hazal yerine de koyabilir... Bence bir kıza eski kız arkadaşını anlatmak kadar saçma ve ölümcül bir stratejik hata yok :(


8) ONA ANNENMİŞ GİBİ DAVRAN : Geçen birisi bana şu cümleyi kurdu "bu kız tam 4 yıl annem gibi oldu bana." Bu işte bir hata görmedin mi 4 yılda? Sen niye kıza annen gibi davrandın ya da o niye annen rolünü üstlendi acaba??? Neyse ben sizi sevdiğim bir psikoloğa yönlendireyim o baksın :)




9) BOLCA AŞAĞILA: Sen yapamazsın, o iş senin boyunu aşar, ya bırak allah aşkına o, senin yapacağın iş mi? Hatta bir de cinsiyetçi söylemler de ekle "kadın işi mi o ya" "otur evinde ne işin var senin" "kız gibi" ve muadili repliklerle şansını "normal" bir kadın için yitirmiş durumdasın. Haa bak bu tarz şeyleri seven kadınlar da var. Onlarla mutlu olursunuz işte ne güzel körler sağırlar birbirini ağırlar...

10) TRİP AT VE ONU ASLA UMURSAMA "BEN" DE. EN BÜYÜK DERT SENİNKİ OLSUN: Olur olmaz her şeye trip at boğ kızı. O kadar çok kapris yap ki "allahım ben hangi bedduanın karşılığını buldum acaba" desin. Mesele bir konuda kıza fikir sorun sanki bazı şeyleri "yapma" dememiş  gibi yapın ve gidip anlatın ertesi gün. Buarada ona  asla bana "sen nasılsın" diye sormak da yok. Kız da insan evladı belki onun da aynı anda size anlatmadığı sorunları vardır değil mi? Aman o kim ki? Önemli olan sizsiniz onu hiç umursamayın :) Sonra kız size "ben artık bu meseleyle alakalı konuşmak istemiyorum. Benim de kendi sorunlarım var zaten sen de benim yapma dediğim şeyleri yapıyorsun. Lütfen bana bu konuda yazma" deyince sanki size hakaret etmiş gibi trip atıp küsün. Ama öncesinde kıza hem Instagram hem Whatsapp'tan dönüm dönüm söylenin ki içiniz rahat etsin :))) Haa "sen nasılsın" demiyoruz anlaştık mı? Kıza çalışanınız, özel psikoloğunuz ve dahi kişisel asistanınız muamelesi yapın ki arada arkadaşlık bile gelişemesin.

Bu 10 maddeden 2 tanesini filan uygulasan yeter. Kızı ziyadesiyle itersin arkadaşım. Kaybetmek ve dahi itmek istediğiniz bir hatun kişi varsa hadi bu dediklerimi yap. Bu kıyağımı da unutma :)


Bu güzide yazıya bir Amy Winehouse iyi giderdi bak :)


16 yorum:

  1. Bu çarpıcı gerçekleri öyle güzel, öyle eğlenceli anlatmışsın ki her bir maddede sanki bir komedi filminin sahnelerini izliyor gibi oldum. Herkesin payına düşen birkaç başlık çıkacaktır :)) Emeğine, yüreğine sağlık Dilek.

    YanıtlaSil
  2. Hem okudum hem de güldüm.Ama gerçekten doğru tespitler.Kalemine yüreğine sağlık..Listenin devamı da olsun

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve doğru tespitler de bulunmuşsun Dilekcim :) İnsanlar kendilerine yapılmasını istemediği her şeyi ne yazık ki karşısındakine yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonra da "neden yalnızım" türküsünü söylüyorlar...

      Sil
  4. Bence de 10 maddeye falan gerek yok. 2 tanesi yeterli..:) O da eksik olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle on değil ikide de bırakabilirdim kafiydi :)

      Sil
  5. Özel bir çaba içine girmelerine gerek de kalmıyor aslında. :)

    YanıtlaSil
  6. Bu 10 maddeye uyacak erkek gözüme görünmesin zaten 😂😂😂. Mutlu yillar dilerim canim 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar benim karşıma çıkıyor hep merak etmeyin sizler asla karşılaşmayacaksınız mıknatıs gibi çekerim nerede varsa :)))))))))))))) Mutlu yıllar benden de :)

      Sil
  7. Merhaba ziyarete geldim, beklerim. Yazınız da çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Bir erkek olarak okumak ilginç oldu, güzel öneriler :))

    YanıtlaSil
  9. Abi kız aşık , bunu soğutmak için bana biraz daha madde lazım , hani üzülmesin üzülmeden kendisi soğusun istiyorum , seni sevmiyorum ulan diyecek cesaretim yok ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Abi?" Bu tarzda konuşan birinden insan kendiliğinden soğur ekstra bir şey yapmanıza gerek yok zira kullandığınız noktalama işaretleri de kurtarmıyor hani...

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)