26 Aralık 2015 Cumartesi

Yeni Yıl Dilek Listem :) My New Year Wish List


Merhaba,

Geçen yıl şöyle bir dilek listesi hazırlamışım fakat baktım da hiçbiri olmamış :( :) Bu yıl da geçenkine benzer bir listem var bu kez iki tane gerçekleştirilebilir hedef koydum ki, yıl biterken bakarsam hayal kırıklığım olmasın diye :D




2.55 Chanel Çanta! : İlkokul ya da henüz ortaokulluydum bu çantaya ilk görüşte aşık olduğumda... Aşkıma sadakatle bağlıyımdır bu da böyle biline! :)

Bunun için para biriktirdiğim bir kumbaram var :D Haa ne vakit birikir o para bilmiyorum.. Emekliliğimde belki çünkü 10 kuruşla 50 kuruşla para birikmiyormuş onu farkettim (enazından bu çanta için :) Olsun hayallerimi süslesin varsın şimdilik :)





Kütüpevim: Bu  projemi geçen yazımda yazmıştım ama hak getire tabi :D Olsun istemeye devam! Evi bir kütüphaneye çevirene dek kitap alacağım anne artık lütfen sorma "bunu da mı okumadın?" diye.. Bazısı figüran kalsın elbet okurum :) 





Okuma Köşem: Tamam pek mütevazi "bir köşe" değil farkındayım ama kütüpeve çok var hali hazırda bu köşeyi yapacak imkana da sahibim ee o zaman bu da burada dursun :) 






Leonard COHEN: Yok hayır kendisinde gözüm yok :D Ülkemize 2 kez geldi ve ben de birinde kendisini etten kemikten haliyle izleme fırsatı buldum kutsanmışlığıma sağlık :P Ya diyorum ki, az daha zorlasa da keşke son kez 3. konsere de gelse keşke ya da ne bileyim bir şekilde bir ülkede yeniden kesişse yollar kaybedenlerin en görkemlisiyle! 






Sakura Ağaçları ve Japonya: Japonya'yı izlediğim bir Youtubber sayesinde keşfettim... O sakura ağaçarı benim kalbimi dakikasında çeldi.. Diliyorum bir gün denk geliriz onlar çiçek açmışken bir Japonya akşamüstünde :)





Doktora Yapmak: Fotoğraf çok seçilmiyor ama burası benim 2012de ziyarette bulunduğum "sonra yine geleceğim" diyerek ayrıldığım ve nasipse.... Neyse işte Oxford burası :) Bizim üniversite bu kadar fotojenik olmadığı için Oxford'u koydum buraya ama belki sebep sadece bu değildir :)  2016 gerçekten verdiğim emeklerin karşılığıyla gelsin bana diyerek fazla da ipucu vermeden çekilip gidiyorum sonraki maddeye :) 



Susam Sokağı: Amerikan Tv kanalı HBO yeniden çekiyormuş en sevdiğimi! Biz de izleyebilsek ya keşke!!! Bunu da buraya bırakıyorum sevgili HBO bizi de gör lütfen! :)




Aziz SANCAR'la tanışmak: Çok komik gelebilir size ama Nobel ödülünü aldığı günle tanıdım Sancar hocayı.. Gözlerim nasıl doldu nasıl mutlu oldum anlatamam! Mete Atatüre, Canan Dağdeviren ve Aziz Sancar gibi isimler bizim yüz akımız oldu bu yıl ne mutlu :) Aziz Sancar'la tanışmak da bu yıl listemin bir parçası. Keşke bir kongrede bir şekilde denk gelsek :) 





İhsan Oktay ANAR Kitaplarını Tamamlamak: Buyurunuz listemin en "olur" maddesine :) Dehasıyla Puslu Kıtalar Atlası aracılığıyla tanıştığım ve kalemine aşık olduğum yazarın kalan tüm kitaplarını toplamak da 2016 hedefim oldu. Beni gelmiş geçmiş etkileyen en şirin karakterlerden Alibaz ile tanıştırdığı için Anar'a ne kadar teşekkür etsem az! Diliyorum sırf Alibaz'ın hikayeleriyle bezeli de bir kitap yazar. Puslu Kıtalar Atlası 25. yıl özel baskısı bu yılbaşı için aldığım ilk hediyeydi geri kalanları da yıl içinde toparlayacağım. Hala tanışmadıysanız Anar okumaya başlamanın zamanıdır!

Sizin listeniz var mı? Ya da çok istediğiniz bir şey? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim :) 

30 yorum:

  1. Okuma köşesine bayıldım. Ben de istiyorum :))
    Japonya'da Kiraz çiçeği festivaline katılmak istiyorum ben de. Okuduğum ilk roman bir Japon romanıydı. O günden beri istiyorum bunu ama hayal tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O okuma köşesinin tüm cam kenarlarına uyarlanabileceğini farkettim. Gözümde büyütmüşüm bunca yıl onu da anladım. Dilerim sen de ben de en kısa zamanda birer tane ediniriz :) Ahhh Japonya... Hayal olsun gerçeklerin hepsi hayallerden türemedi mi neticede? :)

      Sil
  2. İnşallah hepsi ama hepsi de gerçekleşir sevgili Dilek. Bu arada ağaçlara bayıldım, yalnız kütüpevin kitaplığı bence cam kapaklı olsun, çok toz tutuyorlar onca kitabı sıksık tozunu almak, sayfalarını çırpmak zor:( kapaklı olursa tozsuz kalırlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman kocaman teşekkür ederim inşallah hepimizin tüm yeni yıl dilekleri en kısa zamanda gerçek olsun :)

      Kütüpev projemde tüm evi kitaplarla kaplamak istiyorum ama toz tutacağı da kesin şimdi kapak mevzuunu hatırlayınca da, olmadığı da iyi bir yerde dedim.. Ne çok teferruatı var her güzel şeyin :)

      Sil
  3. Eskiden her yeni yıl için dileklerim vardı. Şimdilerde artık günlük yaşamayı yeğliyorum . Anın tadını çıkarıyorum. Hayat öyle güzel süprizler sunuyor ki , planlamama gerek kalmıyor ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük keyif plansız yaşamak olsa gerek yakındır ben de yapacağım aynını :)

      Sil
  4. doktorasını yeni tamamlamış biri bloguna ulaştı ve takibe almışsa bence bu bir işarettir ;)
    gönlünce olur umarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrade dışı gülümserken buldum kendimi :) Evet bence de işarettir buarada hoşgeldin 300. takipçim!! Blogu açtığımdan bu yana beklediğim takipçi sayısıydı 300 çifte işaret sanki :D

      Sil
    2. :))))
      belki bu da benim için bir işarettir :)

      Sil
    3. :) Keyifli bir karşılaşma oldu :)

      Sil
  5. hepsine ayrı ayrı amin inşallaaaah dedim:)
    ay o ağaçlara bittim, sayende öğrendim ve ben de görmek istiyom artık:)
    aaaahhh ahhh dedim bi de oxfordu görünce, ben gerçi cambridge e gittim ama tarz olarak ikisi de aynıymış. ben gidemiyom, bari sen kaç kurtar kendini dilekiiiim!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkürler anne amini çok tesirli olur bence :) Çok güzeller Sakuralar değil mi ama? :) Vallahi ben bir şeyler yaptım gitmek için bakalım bir yıl kadar bekleyeceğim şimdi ama olur da ben gidebilirsem sen de tombişleri alıp yanıma gelirsin tatile :)

      Sil
  6. Sakura ağaçları ve Susam sokağı dileklerini ben de kendim için seçtim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane! O zaman kocaman bir inşallah diyorum her ikimiz için de :)

      Sil
  7. O zaman ben de şuraya yeni yıl dileklerimi yazayım. İçimden geldi. Kendi üniversitemin dışında açıktan da üniversite okuyodum. Bu yıl o biterse kendi üniversiteme ağırlık verebilirim. Ayrıca bu yıl ata binmek istiyorum. Chinchilla cinsi bi kedi sahiplenmek istiyorum annemi ikna edebilirsem :) Ocak ayından sonra gönüllü olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri vakfında öğretmenlik yapıcam topluma hizmet dersim için. Geçen yıl tamamen içimden geldiği için başvurdum ama yer dolmuştu. Bu yıl kabul edildi umarım sorun çıkmaz. Öğretmenlik stajım da başliycak umarım hayal kırıklığına uğramam ve başarılı olurum. Adidas superstar ayakkabı almak istiyorum ama önce biraz para biriktirmem lazım çünkü yılbaşı indirimleri bana çok para harcattı. Bu yıl izlemek istediğim 50 film listemi tamamlamak istiyorum zamanım yok ama isteyince yaratılabiliyor. Küstüğüm bi arkadaşım var. Beni çok kırdı umarım kendini affettirmenin bi yolunu bulur çünkü o da üzülüyo. Ben niye kendi isteklerimi saydim bilmiyorum ama seninkileri okuyunca içimden cok geldi. Okuma köşene aşık oldum umarım bi an önce kavuşursun :) yeni yıl sana istedigin her seyi versin. Saglik mutluluk huzur getirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki yazdın hepsi birbirinden güzel ve samimi bu dileklerin en kısa zamanda kabulünü diliyorum :) Büyük keyifle okudum hepsini :) Chinchilla özellikle en kısa zamanada gerçekleşir umarım anneye çok selamlar eminim kalbi pamuk gibidir seni de kırmaz :) Mesleğinde başarılar dilerim ve umarım ilk denemende atanırsın. Okuma köşem aşk zaten başlı başına :D

      Yeni yıl sana da tüm dilediklerini ve "nasılsa olmaz" dediklerini getirir umuyorum :)

      Sil
  8. Çantanın ne kadar olduğunu merak ettim. Markayı bildiğim için binlerle ifade edilen bir fiyatı olduğunu tahmin ediyorum :-)

    İhsan Oktay'ı son zamanlarda sık sık duyuyorum ama henüz hiçbir kitabını okumadım. Belki kendisiyle 2016 yılında tanışırız.

    Benim de 2016'da istediğim birçok şey var. umarım ikimiz de isteklerimize kavuşuruz Dilek'çim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan net fiyatını bilmiyorum ben de ama binler doğru tahmin :) Anar'ı muhakkak listende ön sıralara al inan pişman olmazsın Türk Edebiyatının en yetenekli yazarlarından hiç tartışmasız. İnşallah kavuşuruz Şule tüm istediklerimize :)

      Sil
  9. O okuma köşesinden ben de istiyorum. Hatta o köşede çıkmadan bir 10 gün geçirmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Okuma köşesine bayıldım uzun uzun bakıp içinde kayboldum, resmen hayale daldım;) 2016 için hedeflediğim, başlıklar halinde sıralanacak planlarım yok. 2017 için var ama:) Beni bağımsız kılacak bir araba almak ve akabinde gidebileceğim yeni rotalar, yeni yerler... bunları buraya yazana kadar heyecan duymamıştım... 2 sene geçer mi? :) Sizin listeniz var mı sorusunu sormayacaktın, düşündükçe aklıma geliveriyor yeni şeyler:) Satır arasında bahsettiğin bir konu var o inşallah olur. İnşallah olur... Sevgiler canım:)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 sene nasıl geçti anlamazsın bile bir bakmışsın arabanla beni ziyarete Sakarya'ya geliyorsun :D Okuma köşem ortak isteğimiz galiba bloggerlar olarak :) Canım Zülal ne zarifsin sen satır aralarını okumuşsun da benimle güzel dileklerini paylaşmışsın kocaman teşekkürler ve kalbinle dua et bana bence dualarla ve iyi dileklerle olmayacağı varsa da olur :) Çok çok sevgiler benden de :)

      Sil
  11. İsteklerinden oluşan liste bile zevkle okunuyo be Dilek harikasın <3
    En çok da kütüpev projene bayıldım. Sabit bir evim olsa ben de çok istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın! Çok teşekkür ederim :) Yaaa Sapanaca'ya taşınınca yapacaksın bunu bence ;) Ben de gelip o güzeller güzeli evinde kahve içeceğim :)

      Sil
  12. Çok klasik olacak ama Allah sağlık versin, sevdiklerimiz hep yanımızda ve iyi olduklarını bilelim de, hepsiciği olur birgün bakıverirsin. Sakura Ağaçlarını ben de çok merak ediyorum, bir gün Japonya'ya gideriz inşallah. Aziz Sancar'ı çok geç tanımışız ülkece. Bundan sonra değerini biliriz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İlk söylediklerin tartışmasız temennilerim. Niye olmasın bir gün gideriz belki de Sakura Ağaçlaraını izlemeye :) Aziz Sancar, Canan Dağdeviren, Mete Atatüre, Feryal Özel ve adını bilmediğimiz diğerleri... Hepsinin ortak noktası bizi gururla temsil etmeleri.. Kıymetleri bilinmeli..

      Sil
  13. Canım geçen sene ki dilek listeni hatırlıyorum umarım bu sene ki gerçekleşir :)
    Bu arada kütüphaneye bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah inşallah çok teşekkür ederim Nil'cim :) Ben de çok sevdim onu!!! :D

      Sil
  14. Seneye bu posttan yarısını gerçekleştirdim diye bahsedersin umarım :)
    Biraz gerçekciyim tamamını yazamıyorum ;)
    Kütüpevine bayıldım bende istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim!!! Aslına bakarsan 3 tanesi de yeter sen iyimser davranmışsın yarısı diyerek :) Kütüpevimin darısı başına olsun madem :)

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)