3 Aralık 2015 Perşembe

Kasım Ayı Okuma Listem ve Kitap Alışverişlerim


Bu yazıyı "Kasımın artizliği nerede?" diye soran Berkay'a armağan ediyorum :) Geçen ay 10 kitap okudum ve bu ay da 16 kitap daha okursam bu yılı toplamda, 100 kitap okuyarak kapatmış olmanın kıvancını yaşayacağım :) Hedefim 52 idi oysa :) Her halükarda şenim şadım :)

Kasım artizlenmem başlıyor ahali :P 



Bir Apaçi Masalı 1-2-3/ Angutyus: Bu seriyi, diğer 2 kitabıyla birlikte a farklı bir yazıda anlatacağım için geçiyorum :) 


Ruhi Mücerret / Murat Menteş: Her şeyi bir kenara bu kitabın o kadar harika bir kapağı var ki!!! En altta kaldığı için göremiyorsunuz Tv şeklinde kapak ve Cüneyt Arkın'la Orhan Gencebay yer değiştiriyor siz kapağı hareket ettirdikçe :)

Murat Menteş'in kalemini çok severim bu 2. kitabı okuduğum ve adeta AŞIK OLDUMMMM!!! Şahane cümleler kurmuş bu kitapta Menteş, ağzına sağlık.. İsimleri şahane, Serpil Silahlıperi, Nazlı Hilal, Avni Vav.. :)

Kitap Kurtuluş Savaşı gazisi (kendisi 100 yaşında ve bir türlü ölmediğine hayıflanıyor kitap boyu :) Ruhi Mücerret ve Civan Kazanova'nın bir şekilde yollarının kesişmesi ve birlikte yaşadıkları şahane öyküye ortak ediyor bizi. Tez vakitte filmi de çekilsin diyorum! April Yayınları'ndan çıkan kitap 320 sayfa ve 10. baskısını yapmış :)

Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği /Milan Kundera: Ben bu kitabı nasıl olur da okumamışım bu zamana dek?! Bir arkadaşımın hediyesiydi bu kitap kendisine de kocaman teşekkürler buradan. Tomas ve Tereza'nın hastalıklı aşkı ekseninde ilişkilere ve hayata inanılmaz şahane bir bakış açışı geliştiriyorsunuz. Müthiş psikolojik tahliller var kitapta BAYILDIM! Kesinlikle okunası! Can Yayınları'ndan çıkan kitap 336 sayfa.

Gaipya Cumhuriyeti/ Ali Ceyhun Çelikman: Günümüz dünya siyasi ortamında kafanızı dinlendiren ve "bu olabilir aslında sanki" dedirten bir kitap tavsiyem var. Şöyle bir ülkede yaşadığınızı düşünün, vergi alınmıyor, kira yok denecek kadar az, enerji harcamalarınızı herkese eşit bir şekilde devlet karşılıyor, zenginleşme yok, siyasi partiler yok, çalışmayan insan yok, anneleri geçtim babalara dahi doğum izni veriliyor... Şaka gibi değil mi? Şaka değil de Ali Ceyhun Çelikman'ın Gaipya'sı burası.. Okurken "allahım vatandaşlığa alsalar keşke" dediğim ve inanın okuduğum saatler boyunca sebepsiz bir şekilde mutlu eden bir kitaptı.. Bu türün Türkiye'de yaygınlaşması dileğiyle Çelikman'ı kutluyorum ve bu kitaba muhakkak bir şans verin diyorum. Kısmen de olsa imkanlı şeyler var içinde . Hem ütopya da olsa o kadar güzel ki! :) Minval Yayınları'ndan çıkan kitap 176 sayfa.




Özel Yaşam Dedikleri/ Konstantin Simonov: Bu kitap savaş esnasında cephede gazetecilik yapan Lopatin'in hayatını anlatıyor. Ağır ve pek de aksiyonu olmayan ama kendi kendini okutan bir kitap istiyorsanız kesinlikle tavsiyemdir. 3 kitap halinde yazılan bu eser aynı zamanda ölmeden önce okunması gereken kitaplar arasında da gösteriliyor. Ayrı ayrı okumak isteyenler için Savaşsız 20 Gün, Bir Daha Görüşmeyeceğiz ve Savaş Günleri Lopatin'in Notları adı altında ayrı ayrı da bulabilirsiniz bendeki kitap , bu 3 kitabın toplamı Cem Yayınları'ndan çıkan kitap 838 sayfa.

Sugeçirmez İncil/ Andrew Kaufman: Geçen yazımda sevgili Kahve Yanı Kitap bu kitabın kitapyurdu.com'da 3 liraya satıldığını söyleyince dayanamadım aldım :) Kitap bizimkinden farklı bir dünyada Kanada'da geçiyor. Kitabın kahramanları balık insanlar, düşünce gücü okuyabilen normal insanlar ve tanrı olduğunu iddia eden bir kadın... Değişik bir kitap. Ne nefret ettim ne çok sevdim. Kurgu sevenlere bir alternatif öneri olsun. Domingo Yayınları'ndan çıkan kitap 256 sayfa.

Defterler/ Franz Kafka: Kafka'nın farklı farklı öykülerini bir kitap halinde topladığı bu eser Kafka'nın kasvetli öykülerini sevenler için ideal. Ben okuduğum diğer kitaplarını daha çok sevmiştim açıkçası ama bu da okunur tabi ki. Siyah Beyaz Yayınlar'ından çıkan cep boy bu kitap 152 sayfa.

Kurucunun Kızı/ Amy Engel: Sevgili Şule  geçen listemde bunu okuyup yorumlamamı istemişti. Kendisini kıramadım bu ay okudum bunu. Vay efendim satış rekorları kırmış da aman ne iyiymiş de sonu şöyle güzelmiş de!!! Bir gençlik romanı olarak lanse edilse başımın tacı da.. Distopya denince ben güldüm açıkçası.. Pek de distopya değil.. Ya da okuduğum şahane distopyalar bunu sönük bıraktı.. Neyse ben bu kitabı hiç sevmedim keşke almasaydım dedim.. Bir özelliği yok abartıldığı kadar iyi değil. Bishop ve Ivy'nin zorunlu bir evlilik yapmaları kitabın ana teması. Fakat Ivy Bishop'un kara kaşına selvi boyuna da aşık değil ilk fırsatta çocuğu öldürecek çünkü iki düşman ailenin çocukları bunlar ve Ivy'ye babası devleti ele geçirmek için böyle bir görev veriyor... Vallahi bu konuya daha hoş bir şey beklemiştim ama......  Beğenenlere saygı duyuyorum elbette ama daha çok gençlere yönelik olduğu da şahsi fikrim. Çok övülmeseydi belki de beklentimi yüksek tutmazdım ne bileyim. Yabancı Yayınları'ndan çıkan kitap 252 sayfa.



Gelelim aldıklarıma. Geçen yazımda Alper Canıgüz'ün Alper Kamu kitabını aldığımı yazınca serinin 1. kitabını da almamı söylemişlerdi ee tabi ki aldım, Oğullar ve Rencide Ruhlar :) Bir Apaçi Masalı 1 ve Siyah Beyaz seti de Babil.com'dan geçen ay aldıklarım :)

Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer! İsme bakıp daha sonra bu kitapları almamak mümkün müdür? Tabi, ki hayır! Bu kadar şahane kapakları ve böyle görkemli ismi olan bu kitap seti şu an Kitapyurdu'nda indirimli satılıyor muhakkak bakın derim. Bir de Londra'da geçmesin mi? Hay allahım ne hoş tesadüf :) 1. cildi okudum diğer 2'sini de okuyup önümüzdeki listeme yazma niyetindeyim. 


Yine geçen yazımda sevgili Kahve Yanı Kitapyurdu'nda Domingo Yayınları'nın birkaç kitabının 3 liraya düştüğünü söyleyince kendimi tutamadım :( Yaşayanı Onarmak, On Bir, Sugeçirmez İncil ve Bir Garip Turta Hikayesi'ni aldım. Kitapyurdu'ndan alışveriş yaparken kampanyalar kısmına bakmadan geçemiyorum. Kösem Sultan , İbrahim ve Cinci Hoca 2 liraydı üstelik de Selim İleri'nin tanıtım yazısını görünce almamazlık olmazdı! Düğün Günlükleri ise 5 liraydı onu da attım sepete :) Bir de Bir Apaçi Masalı 1'i aldım bunlarla birlikte . Bunca kitap aldım ve kaç lira tuttu dersiniz? 7 kitaba 26.85 lira ödedim. Şaka gibi değil mi? Muhakkak bakın Kitapyurdu'na :)

Bir de minik not: Demet Kaytan'ın Beyaz Yalanlar isimli kitabı çıktı. Yazar ve yayınevi bu kitabın tüm gelirini Omurilik Felçileri Derneğine bağışlamış. Bundan sonraki alışverişlerimizde sepete atarız değil mi? :)

Güzel bir şarkı armağan edeyim istedim bu yazıyı okuyanlara. Tam bu soğuk havalara uygun melankolik ama şahanenin fevkinde (hep Bülent Ersoy mu uyduracak bunu da ben uydurdum :)  bir şarkı. Bir Polyushka Polye versiyonu ve süper!!! Ruslarla da arayı düzeltiriz belki "Ben seviyor Evgeny. " :D 



37 yorum:

  1. Şimdi anlaşıldı kitap okuyorum rahatsız etme, ah kitap okumaktan ölecem artizliğin. 100'e tamamlamak içinmiş :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne sandındı :D Hepsi önümüzdeki aya artiz girmek için.

      Sil
  2. vvaaaaaavvvv süper! tü tü tü maşallah canım yaa! 100 kitaba ulaşırsın bence;)
    ruhi mücerret bende var ama tahmin edeceğin üzere okumadım:/ ve milan kundera ne zamandır listemde ama onunla da tanışamadık:(
    şarkıya ve klibe bayıldıım!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana naçizane bir tavsiye Menteş ve Kundera'yı hemen öne al listende bayıldım her ikisine de eminim sen de seveceksin :)

      Beğenmene çok sevindim Grinko şahanedir! :)

      Sil
    2. Menteş'i öne alacaksan Dublörün Dilemması'nı öne al hatta :)

      Sil
    3. İyi dedin onu ben de okuyayım :)

      Sil
  3. Oh oh maşallah, hedef ne ki, kurucunun kızı serisi eksik sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendime koyduğum bir hedefti. Vallahi Kurucunun Kızı fiyaskosundan sonra Devrimin Kızı'nı alıp da okumam boşa zaman kaybı olur benim adıma :)

      Sil
    2. ikisini de okuma fırsatım olmadı ama hem listeler de hem de bloglar arası çok görmüştüm :)
      Hedef kaç? çok merak ettim :)

      Sil
    3. Beni doyurmadı hani 15 yaşında olsam ama yok o yaşımda da beni sarmazdı :) Yazının en başında yazıyor 100 :)

      Sil
    4. Ben 100 de geçeceksin gibi algıladım, uçtum herhalde çünkü 52 derken 100 hatta üzeri gibi geldi de :) Kusura bakma :)

      Sil
    5. :) Ne kusuru yahu olur öyle. Ben ne yazıları nasıl okudum sonra da güldüm kendime :) İnşallah 100'ü de geçerim bak aklıma düşürdün :D

      Sil
    6. Geçersin belki de belli mi olur, ne sevinirim öyle olursa, ben demiştim derim artık :)

      Sil
    7. İnşallah :) O zaman eğer 1 kitap bile geçersem önümüzdeki ayın listesinde sana yazacağım yazı içinde "Kore Fenomeni söylemişti" diye :D

      Sil
  4. Oooo hadi hadi inşallah,olacak olacak olacak :) 1 sayfa okusanda 101'de kafi olsun hahaha :)

    YanıtlaSil
  5. Hedeflenenin iki katı... Tam yüz kitap.. Bir yılda...
    Kutluyorum gerçekten... harikasın...

    YanıtlaSil
  6. Bol kitaplı harika bi yayın olmuş, eline sağlık...
    Ruhi Mücerret'i aynı zamanda okumuşuz ne güzel. Bayıldım, öldüm bittim Menteş'in her biri zeka fışkıran cümlelerine...
    Var olmanın dayanılmaz hafifliğini okumuştum ve evet karakter tahlillerine o psikolojik saptamalara bayılmıştım. Psikolog olmuş adam be, çözmüş işi, ilişkileri :)
    Su geçirmez İncili ben haber etmişim ama ben de senden almış oldum şimdi içeriğinin haberini. Senin beğenme durumuna göre ortalama bir yere oturtuyorum kendisini ve okumakta o kadar da acele etmeyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Menteş'in cümlelerine aşığım! Müthiş bir akıl onunki. Kendisiyle bir kere minicik bir sohbet edebilmek isterdim :)

      Nasılım ama? İndirimi duyunca hepsini topladım :D Yeter ki, indirim var deyin bana kitapta! Evet evet acele etme Sugeçirmez İncil'i okumak için. Önceliği başka kitaplara ver. İndirim oldukça da lütfen bana maille olur yorumla olur ulaş :D

      Sil
    2. Tamam, duyduğum indirimleri sana da bildireceğim öyleyse :D

      Sil
  7. Tebrik ediyorum. Ben kitaplardan baya uzak kaldım.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, 16 kitap okumak büyük hedef, dakikada kaç kelime okuduğunu merak ettim... İlkokulda 1 dakikada kaç kelime okuyabildiğimizi test eden öğretmenimiz vardı aklıma o düştü şimdi :))
    Merak ettiklerim arasında 100 kitabı okuyabilirsen toplamda kaç sayfayı bir yıl içerisinde okumuş olacaksın ve her güne kaç sayfa düşecek? Sorular peş peşe geliyor :)
    Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği eski bir kitap ben de şimdi kendime soruyorum niye hala okumadım diye? Kafka'nın Defterler'ini de buraya kendim için not düşeyim. Hikayeleri severim çünkü... Aldığın kitaplardan öyle şevkle bahsetmişsin ki buradan Kitap Yurdu'nun sitesine gidiyorum direk, yeni yılı yeniliklerle karşılamak iyi olur kanımca. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Vallahi dakikada kaç kelime okuduğumu bilmiyorum ama ilkokulda yarışmalar vardı ben birinciydim hatta sınıfta da okumayı ilk sökenlerden (2 kişiden) biriydim :) Ne meraklıymışım yazılanları öğrenmeye :)

      Diğerlerini de 100 kitap okuyunca bundan sonraki yazımda yanıtlayayım olur mu? Kaç sayfa olabileceğini şu an kestirmem güç gibi :)

      Ya sorma eski bir kitap ve binlerce kez methini duymama rağmen benim de listemde epeyce geç kalmış bir okuma oldu :)

      Siteye muhakkak bak özellikle de Işınlanma Kazasını mutlaka al Sugeçirmez İncil'i almasan da olur bence ama "zaten 3 lira alayım" dersen de kaybın olmaz :) Azönce yine sipariş verdim kampanyalar kısmına bak 5 liraya Yalnız Kadın isimli bir kitap aldım bir de Martı Yayınevi'nin setleri indirimli 17.5 liraya Markus Zusak seti aldım ve son olarak Ntv yayınları'nın bazı kitapları %50 indirimli muhakkak göz at :) Kocaman sevgiler de benden :)

      Sil
  9. Maşallah Allah bereket versin. Ne cok farklı Dünya'ya misafir olmuşsun. Darısı 2016 nın basına ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim. Amin inşallah 2016 da en az böyle kalabalık olur :)

      Sil
  10. Ben de bu sene 55 kitap hedefi koymuştum kendime ve şimdiden 72 kitaba ulaştım. Bu sene ikimiz de iyi okumuşuz :-)

    Fotoğraflarda yılbaşı havası yakalanmış. hoşuma gitti :-)

    Ruhi Mücerret'i okurken ben de film olsa ne güzel olur diye düşündüm. Hatta oyuncu kadrosunu da kafamda belirledim ama markaların reklamlarıyla konuşulması sanırım sıkıntı olur. Firmalar bu tarz bir filme tepki gösterirler diye düşünüyorum. Yoksa şahane bir film olurdu bu kitap.

    Kurucunun Kızı o kadar çok karşıma çıktı ki ben de merak ettim. Bu hafta D&R'da 10 liraya düşmüştü ama kaçırdım. Şimdi de 20 küsur lira veremem. Güzel bir indirim yakalarsam alırım artık.

    7 kitap 27 lira ha. Üstelik kargo bedava. Süpermiş. Şimdiden iyi okumalar diliyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :) Güzel bir yıl olmuş ikimiz için de. Fotoğraflarımın amatör olduğunu düşünmüştüm açıkçası ama beğenmene sevindim :)

      Ruhi Mücerret için de kadroyu oturtamadım kafamda bir türlü ama film olsa çok izleneceğine eminim :)

      Kurucunun Kızı'nı D&R'dan almıştım 10 liraya ama 10 lira bile çok bence o kitaba sakın alma bir kütüphaneden al oku zira biliyorum sonra yine vermek isteyeceksin onu kitaplığında tutmayacaksın. Benim fikrim bu alma hiç anlatıldığı gibi bir kitap değil bildiğin gençlik romanı çıktı :(

      Sil
  11. Milan Kundera'nın kült kitabıdır "varolmanın dayanılmaz hafifliği".. birinden ödünç alarak okumuştum belki 10 yıl oldu.. ama elimde dursun diye her siparişimde bakarım :) bir de filmi var bunun. ama kitabı kadar güzel değil, yine de başarılı..
    "yavaşlık", "gülünesi aşklar", "gülüşün ve unutuşun kitabı", "bilmemek" ama en çok da "ŞAKA" kitabı güzeldir Kundera'nın. kendi hayatından kesitler var. bir şakanın insanın yaşantısını ne hale sokabileceğini öyle güzel anlatmış ki -kerata :P-
    bir de denemesi vardı "perde" ya da "saptırılmış vasiyetler" ikisini de okudum ama hangisiydi hatırlamıyorum :) sıkıcıydı, ufacık kitap bitmek bilmedi..
    Can yayınları mini kitap çıkarıyor. ben çıkanlar arasında okumadığım bi kitap bulamadım ama bi daha okuyum diye "dava"yı aldım. çok şahane bi kitap. kağıtları özel yaptırılmış. miniminnacık tasarımı harika.. şimdilik sayısı çok az onları da tavsiye ederim, tam koleksiyonluk..
    ben şimdi çocuk kitapları okumaktan başka kitapları anlamakta zorluk çeker bi hale gelmiş durumdayım :) çocuk kitapları önerisi istersen çok deneyimliyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kundera'yı şu vakte kadar nasıl okumadığıma hayıflandım kitabı her açtığımda :( Önerdiğin kitaplarına da bakacağım kesinlikle!

      Can Yayınları'nın kitaplarını gördüm muhakkak bakacağım onlara da :) Çocuk kitabı konusunda fikir lazım olunca muhakkak sana yazacağım aklımdasın artık. Taymin'i öp yerime :)

      Sil
  12. Ben o 52nin anca yarisina falan geldim. Vakit sıkıntısına çözümler adlı bir post hazirlamani bekliyorum:) Aile+ Spor+iş+kitap+film+dizi+arkadaslar arasında geçsin :D ha bide haftada tek gün tatil olsun içinde:D biraz ağlayıp geliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hiç de önemli değil bence. Zaten okumak değişik bir şey bazen kocaman bir ara veriyorsun bazen de hayata ara verip okuyorsun. Senin içinde olduğun dönemle ilgili bir şey tadını çıkarmalısın bence ;)

      Sil
  13. Maşallah maşallah bu blogcular iyi okuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Senin kış okuma şenliği listene bayıldım ama ben :))

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)