8 Aralık 2015 Salı

İzlenesice 10 Film : 1

Hala izlemediyseniz buyurun size tadından yenmeyen 10 film önerisi.. Bu listeyi yaparken o kadar zorlandım ki, devam edip 2, 3, 4 şeklinde seri yazmaya karar verdim :)

Filmleri karışık sırayla verdim zira hepsi birbirinden güzel bu filmler arasında seçim yapamadım :) Dilerim beğenirsiniz. Daha önce İran Filmleriyle ilgili bir liste yapmıştım ona bakmak için buraya tıklayın :)


Bazı filmlerin yorumları diğerlerinden uzun oldu çünkü "Bazı filmler diğerlerinden daha eşittir" :P Buarada aklınıza gelen filmleri de lütfen yorum kısmında benimle paylaşın. İzlemediysem izleyeyim , izleyip beğendiysem de sıradaki listeye alayım :)


Sabrina:
Sabrina Fairchild , Amerikalı zengin Larrabee ailesinin şöförünün kızıdır. Ailenin küçük oğluna aşık olan Sabrina onun ilgisini bir türlü çekemezken Paris'e aşçılık okuluna gidip döndükten sonra değişen imajıyla istediğine erip, ailenin küçük oğlunu kendine aşık etmiştir... Ama... Bir Audrey Hepburn aşığı olarak bu filmi listeye almamazlık edemezdim :) Gerek tarzı  gerek güzelliğiyle Hepburn kalpleri imzalarken filmin şahane oyuncu kadrosunu da yabana atmamak lazım. 1954 yapımı bu filmde Audrey Hepburn  Humphrey Bogart ve Billy Wilder ile başrolleri paylaşıyor. Şahane bir duygusal komedi filmi arıyorsanız Sabrina tam sizlik :) 


Mary Poppins: İngiliz Banks ailesinin pek yaramaz çocukları kimbilir kaç dadı eskitmişlerdir. Babalarının ve annelerinin ilgisizliği yüzünden azıcık da yaramaz olan bu çocuklara dadı dayanmamaktadır. Bir gün babalarının dadı seçimine yardımcı olmak için bir liste hazırlarlar ancak bu liste yırtılıp şömineyi boylar.. Ne olduysa o an olur :) Liste Mary Poppins'in eline ulaşır ve farklı boyutta ikamet eden bu astral dadı Banks Ailesinin minikleriyle buluşur :) İster 30 olur ister 3 keyifli bir seyirlik olan bu yarı müzikal komedi hala çocuksanız tam da size göre :) Çocuklarla izlenebilecek bir film arıyorsanız da yine ideal. 1964 yapımı filmin başrol oyuncuları Julie Andrews ve Dick Van Dyke. Eğer ülkemizde de yayınlanan Tatlı Cadı dizisini izlediyseniz Van Dayk'ı anımsarsınız :) 


Avare: Hint Sineması Hint Sineması olalı böyle hürmet görmedi bence.. Tartışmasız gelmiş geçmiş en Bollywood yapımlarından biridir Avare... Çocukluğumun en güzel anılarındandır da ayrıca :) 

Oldukça zengin bir hakimin oğlu olan Raj, babasının kendisini sokağa atmasıyla birlikte sokaklarda yoksul bir hayat sürmeye başlar. Okuldaki tek arkadaşı Rita'dır ancak bir müddet sonra onunla da arasındaki bağlar babası yüzünden kopmuştur. Tesadüf o ya, birgün bir suça karışan Raj'ı babasının hakimlik yaptığı mahkemeye çıkarırlar ve avukat da Rita'dır.. Muazzam şarkılarıyla da ünlenmiş bu filmi dram ve nostalji seven herkesin listesinde öne almasını şiddetle tavsiye ederim!!! 1951 yapımı Filmin başrollerinde Hint Sinemasının efsane aktörü Raj Kapoor ve Nergis bulunmakta.


Rüzgar Gibi Geçti: Benim gibi iflah olmaz romantik/duygusallardan mısınız? Toplaşın hele bu film tam bizlik :) 

Tam 10 dalda Oscar kazanmış efsane bir yapım Rüzgar Gibi Geçti! Amerikan iç savaşı öncesi varlıklı bir ailenin kızı olan Scarlet gayet uçarı bir hayat yaşarken savaşla birlikte kendini evli, mutsuz ve hayatın çetinlikleri içinde her daim başrolde bulur... Güçlü ve biraz da erkek Fatma halleri yüzünden yaşadığı çevrede her daim çıkıntı olarak göze batan Scarlet'in yolu ebedi aşkı Rhet Butler'la kesişince muazzam bir hal alır.. Aşkın, savaşın anlamsızlığının, tutkuların, hırsın harmanlanıp her bir öğenin bu kadar şahane anlatıldığı az filmden biri Rüzgar Gibi Geçti... 1939 yapımı filmin başrollerde Vivien Westwood ve Clark Gable var.. 

Filmdeki Rhett Butler benim arayıp da bulamadığım için henüz evlenmediğim adam tipidir. Yanında yöresinde tarife uyan varsa bana ulaşsın :P 




Beter Böcek: "Beter Böcek Beter Böcek Beter Böcek!!!" 3 kere çağırın gelsin, hayatınızı karıştırıp seyretsin :) Tim Burton dahisinin elinden çıkan ve çocukluğumun alamet-i farikalarından olan bir film :) 

Beter Böcek (Beetlejuice) Zombilikten sıkılan ve tekdüze hayatına macera girsin isteyen bir "insan kovucu" olarak mezarlıkta ikamet eden bir zombidir. Hazin bir trafik kazasıyla ölen genç bir çift. Öldükten sonra hayalet olarak dünyada kaldıklarını farkeder. Ölümlerini fırsat bilen emlakçı evlerini satmıştır. Eve gelen ailenin tatlı ergen kızları çifti görebilmektedir. Çift bu ergenusu sevmekle birlikte ailenin geri kalanını evde  istemedikleri için Beter Böcek'ten yardım ister. Bundan sonrasını merak ederseniz filme bakın derim :) Komik ve gayet eğlenceli 1988 yapımı bu filmde Micheal Keaton Beter Böcek rolünde. Keaton'u ister Batman olsun ister Beter Böcek her türlü sevdiğim için filmin bonusu bence :) Genç çift rolünde Geena Davis ve Alec Baldwin var ve ergen kızımız da dünya güzeli Winona Ryder :) 


Yağmur Adam:
New York'ta yaşayan ve lüks arabalar satan Charlie tam maddi sıkıntı çektiği bir dönemde babasının ölüm haberini alır. Çok zengin olan babasından yüklü bir miras kaldığını düşünen Charlie avukatın açıklamasıyla şok geçirir zira kendisine kala kala klasik bir araba miras kalmıştır.. Kalan paranın nereye gittiğini sorgularken otistik bir abisi olduğunu öğrenen Charlie'nin, miras için abisini kaçırmasıyla başlayan ardından da müthiş bir abi kardeş ilişkisine evrilen ilişkisini anlatan 4 Oscar'lı şahane bir yapım Yağmur Adam.. Çocukken ne ağlamıştım bunu seyrederken... 1988 yapımı filmin başrollerini Dustin Hoffman ve Tom Cruise paylaşıyor.. Tom Cruise'i zerre kadar sevmesem de bu filmdeki o kötü adamı onun kenafir gözlerinden başka da kimse bu kadar iyi canlandıramazdı sanki :) Hoffman'a gelince adam ustaların ustası olduğunu bu filmdeki şahane oyunculuğu ve Oscar'ı ile tescilledi... Müthiş bir filmdir. Şiddetle tavsiyemdir. Şahane de müzikleri vardır :) 

Dönüş Yok (Irreversible) : Usta Fransız yönetmen Gaspar Noe'nin beni nefes bile almadan ekrana bağlayan filmidir. Alex isimli kadının tecavüze uğramasının ardından eski kocası ve arkadaşı onun intikamını almak için bir yola çıkar. Film sondan başa anlatımıyla olsun, oyunculuklarla olsun muazzam kurgusuyla olsun bir an bile dikkatinizi eksiltmeden kendini izletiyor... Özellikle filmdeki ilişkiler örgüsünden de ayrı bir film çıkacağını belirtmek isterim. Psikolojik film seven ya da hiç izlememiş ama türle tanışmak isteyenlere yahut tek düze filmlerden sıkılanlara şiddetle tavsiyemdir.. 2002 yapımı filmin başrollerinde Monica Bellucci,  eşi Vincent Cassel ve Albert Dupontel var. Yönetmen  Noe  filmin oyuncu kadrosunda kendine de rol vermiş :) Minik bir uyarı , bu film için 16+ ibaresi koyulmuş yani 16 yaşından büyükseniz izleyin ya da enazından ben uyarmış olayım :) 



Ucuz Roman: Soyguncu bir çift, adam vurmak üzere görevlendirilen iki mafya adamı ve patronlarının eşi, hile yapması için para verilen eski bir boksör.. Bunca alakasız insanın yolları gayrı ihtiyari kesişirse ne olur? Kan revan içinde ama bir o kadar da sürükleyici, heyecanlı, eğlenceli hatta  yer yer komik bile Ucuz Roman... Quentin Tarantino'nun ustalık çağının da kanımca başlangıcı... 1994 yapımı bu filmin kadrosu da fevkaladenin fevki diye bir sözcük olsa Tdk'daki karşılığı olurdu... Sıkı durun sayıyorum kadroyu, Uma Thurman, John Travolta, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Tim Roth, Amanda Plummer, Christopher Walken, Rosanna Arquete, Maria De Mederios, Eric Stoltz, Ving Rhames... Teessüf ederim Quentin ben neredeyim?



Pianist: Polonya'lı başarılı pianist Szpilman'ın hayatı 2. Dünya Savaşı esnasında Polonya'nın Almanlarca işgaliyle alt üst olmuştur...  Tüm Yahudilerin toplama kamplarına gönderildiği ortamda kampa gitmekten şans eseri kurtulur ve bir Alman asker sayesinde hayatta kalmayı başarır... Hayatta derinden işlenen gerçek hikayeler vardır Pianist onlardan biri.. Adrian Brody'nin muazzam ötesi oyunculuğu hikayeyle birleşince yer yer akan göz yaşlarına hazır olun! Filmin müzikleri de kaçınılmaz göz yaşlarına zemin hazırlıyor açıkçası.. Özellikle de Faure... Hele hele bu aralar piyanoya epeyce takmışken aklıma geldiği iyi oldu çevirip çevirip dinlerim artık yeniden :) 2002 yapımı 3 Oscar'lı filmin başrol oyuncuları Adrien Brody ve Thomas Kretschmann. Dönem filmi ve dram severlere şiddetle tavsiyemdir.



Truman Show: Thomas Burbank bir adada aşırı derecede tek düze bir hayat yaşamaktadır. Yaşadığı adanın dışına hiç çıkmamış olan Thomas bir gün tüm yaşadıklarından sıkılıp, farklılıkları keşfe karar verdiği bir anda tüm hayatının aslında bir kurgu olduğunu öğrenir.. Anne babası, eşi, işi ve hatta evi.. Aslında yaşadığı hayat bir stüdyo dekoru ve hayatının her dakikası da kayıt altına alınmaktadır...  Zaman zaman bazı anlar bana da "Truman Show'da olsam bu kadar olurdu yahu!" dedirttiği için bu filmi inanılmaz sevdim! Özellikle de Thomas'ın tüm bu yalanı keşif sebebinin "aşk" olması da ayrı güzeldi (dedim ya serde romans var benim :). 1998 yapımı filmin başrollerini Jim Carrey, Laura Linney ve Natascha McElhone paylaşıyorlar. Jim Carrey Jim Carrey olalı oynadığı en iyi filmlerden biriydi diyebilirim rahatlıkla..


Bu listenin sonuna şarkı eklemek istedim ve Avare mi Faure mu derken Yağmur Adam'dan Iko Iko'da karar kıldım :) Keyifli dinlemeler hepinize :) Sevdiğiniz ve görmediysem tavsiyeniz olan filmleri yoruma bırakırsanız çok sevinirim :) 




67 yorum:

  1. Film arşivimde çok nostalji kokan eserler yok ama 1986 Top Gun ve 1997 Edge var, genel 2000ler, daha da geri tarihleri paylaşmıyordum, ilerde neden olmasın belki yaparım, ama seçkilerin tam arşivlik cinsten :)
    İran filmlerini bilmiyorum, Hint az biraz o da sayılacak cinsten..
    Kore dizilerinin fenomeni olsam da filmlerine karşı ön yargılıyım, pek beğenmem :)
    Bende böyle durumlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyor musun ben de Kore Bilirkişi olarak sana danışacaktım bana öner diye :) Top Gun'da çok güzel filmdi bak :) İran filmleriyle tanışmadıysan muhakkak izle derim çok seveceğini düşünüyorum :)

      Sil
    2. Bilmem nasip kısmet! Top Gun favori filmimdir, her şeyine bayılıyorum, Tom Cruise beyaz perdeye kazandıran da, çok manidar yani :)
      Kore dizisi önerebilirim ben ancak, kore filmleri izlemiyorum ki!
      Blogumdaki filmler arşivi de ABD yapımı genelde :)

      Sil
    3. O zaman bana bir dizi öner en sevdiğinden ben de seyredeyim haa bir de izleyebileceğim bir site de önerisen duble mutlu olurum :D

      Sil
    4. İstediğin tarzı söyle söyleyeyim, olaya bak yaa ben işte :)
      Koreanturk veya yeppuda ama genelde Koreanturk'ten izliyorum :)

      Sil
    5. Kore Yapımlarının aşkı ele alışını çok methediyorlar aşk olsun ama komik de olsun dram olmasın yani :D Hem cam kenarı hem yanyana olsun işte :)

      Sil
    6. Bu kategoride çok var başlangıç için güzel bir şey önereyim ki devamı gelsin :)
      Ben ilk personal taste ile başlamıştım, şu aralar çok beğenilen dizi ise she was pretty. Çok var ama sen seç birini ben yazayım:
      personal taste
      big
      coffee prince
      lie to me
      a gentleman dignity
      cunning single lady
      birth of a beauty
      man from the star
      falling for innocence
      şu ikisi biraz da psikolojik, çoklu kişilik bozukluğu işleniyor
      kill me heal me
      hyde jeklly me

      Sil
    7. O zaman ben de ilk olarak Personal Taste diyorum ki, seveceğimü düşünüyorum. Akabinde de verdiğin sıralamayla devam ederim izlemeye :) Çok teşekkür ederim üşenmeyip bir sürü tavsiye yazmışsın :)

      Sil
    8. Başlarda biraz yavaş gelebilir ama saf,temiz, fedakar aşk geliyor, beğenirsin diye umut ediyorum, yorumunu merak ediyorum dönersin sonra :)

      Sil
    9. Bu akşam başlayacağım izlemeye. Yorumumu muhakkak bildireceğim sana. Tekrar çok teşekkür ederim :)

      Sil
    10. Rica ederim, beğenirsen daha da mutlu olurum :) Heyecanla bekliyorum!

      Sil
    11. Sen önerirsin de ben beğenmem mi fenomen :)

      Sil
    12. Dilek ben de eylülden beri kore dizisi hastasıyım. Eskiden ev arkadaşım filmlerini dizilerini takip ederdi. Çok komik konuşuyorlar ne anlıyorsun diye söylenirdim. Kill me Heal me ile başladım izlemeye hala da izlemediğim gün sanki benim için boş geçmiş bir gün gibi.Başlarsan bırakamazsın demişlerdi doğruymuş.

      Sil
    13. Pınar ben de Personal Taste'e sarmış durumdayım hatta bundan sonra ne izlesem diye düşünmeye başlamıştım hemen Kill me Heal Me ile devam edeyim o zaman :)

      Sil
    14. Personal Taste de çok hoş bir diziydi. Ama Kill me Heal me sanırım ilk olduğu için favorim. Secret Garden, It's okay It's love, Man from stars, Master Sun, Fated to love you, Healer diye devam edebilirim. Şuan devam eden Oh my Venüs ve yeni biten She was pretty de çok güzel :)

      Sil
    15. Bu dediklerinin hepsine bakacağım muhakkak :) Bir de diziyi seyrederken Kore'ye dair çok şey gözlemledim, binaları, saygıları, yemekleri vs derken ülkeyi de merak ettim :D

      Sil
    16. Yurt dışı tecrübem olmadı ama eğer olursa bir gün Kore'ye gitmek isterim. http://www.korea-fans.com/forum/konu-turk-un-gozuyle-kore-de-yasamak.html. Araştırırken bu sayfayı keşfettim. Merakım daha da arttı diyebilirim.

      Sil
    17. Kore insanı ciddi ciddi kendine çekiyor ben buna kanaat getirdim artık :)

      Sil
  2. 5 tanesini ayıla bayıla izledim. Kalan 5 tanesini de izlenecekler listeme ekledim :)) Sanıyorum, bir dönem dev bir dvd arşivine sahip eşim, şimdilerde evde kalanlardan ya da bir şekilde bulur diye düşünüyorum çünkü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer dvd'lerini bulamadığın olursa unutulmazfilmler.co'dan da izleyebilirsin şuaralar sık kullanılanlarımda bu site :)

      Sil
    2. aaa süpermiş, akşam eşimle bir film keyfi yapalım o zaman :))

      Sil
  3. truman şov en müthişi bence :)
    sabrina'nın türk versiyonu da "bir istanbul masalı" dizisiydi sanki.. yağmur adam'da Dustin Huffman'ın oyunculuğu şahaneydi, Tom Cruise kimmiş.. ve beter böcek, kim bilir kaç kez izledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Truman Show şahaneydi gerçekten. Evet evet yazarken de aklıma geldi Bir İstanbul Masalı'nın Esma'sı Sabrina'ydı sanki :) Hele o ağaca tüneme sahnesi filan birebir alınmış gerçi Esma'cığım basiretsizce ağaçtan düşmüştü :)

      Aynen öyle Hoffman varken Cruise kim ayol! Beter Böcek canım çocukluk kahramanım istisnasız hepimizin kalbini fethetmiş :)

      Sil
  4. seyretmediğim bir irreversable ve pianist var onlar da listemde zaten seyredeceğim..

    YanıtlaSil
  5. Hepsi de güzel filmlerdi, sevmemesi zor filmler hakkaten^^

    YanıtlaSil
  6. Beter böcek Çocukluğumda beni korkutan bir filmdi 3 defa söylemekten korkardım ;) Truman Show piyanist.... Ellerinize sağlık hepsi gerçekten seyredilesi filmler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yalan söyleyeyim ben de korkardım ilk başlarda Beter Böcek'ten :) Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  7. hepsi harika filmler, bir tek irreversible'ı izlememişim, listeye ekledim

    YanıtlaSil
  8. Epey bi klasiklerden gitmişsin. Casablanca, It's a Wonderful life diye devam edeceksin sandıydım :)

    Sabrina'nın afişinde bile Bogart sigaralı ya, Audrey Hepburn'e bakarken gözüme çarptı. Kaç nesil Bogart yüzünden sigaraya başladı :D Bollywood filmlerine olan ön yargımı biraz olsun kırdım ama eski yapımlarını izlemeye hala korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında öyle yapacaktım 10 çok eski filmi alacaktım ama bu çıktı ortaya sonuç olarak. Canım Bogart Canım Gable bizleri sadece sigaraya mı alıştırdılar kötü olarak? Sayelerinde böyle güzelim aşıklar var sanıp bekliyoruz da bekliyoruz :) Avare eski film değil efsane filmdir saygılar! :D

      Sil
  9. Yağmur Adam filminin sonu ne acıdır... Bu sayfadaki listede benim için ilk sıraya yerleşir... İzlemediğim filmler var listende, (Nasıl olur!!!) Beter Böcek bunlardan birisi. Diğeri ise Sabrina. Not aldım, izlenecekler. İran filmlerini hatırlattığın iyi oldu, o listede de çok iyi filmler var, az önce göz attım, tekrar bakacağım ... Sevgiler diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Dönüş Yok sarsıcı bir filmdir. Zaten afişte 16+ diye belirtmişler. Filmin başı ile sonu karışık ama gerçek sonunda öğrendiklerimiz insanın midesine yumruk indirtecek cinsten. Tekrar sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmur Adam çok etkilemiştir beni. Aaaa hemen izle Sabrina ve Beter Böcek'i lütfen! :D İran Filmlerine de yeni bir liste yapacağım bir ara.

      Evet evet Dönüş Yok'un yaş limiti vardı bunu ben unutmuşum iyi hatırlattın yazıyı hemen güncelleyeyim aslında bu önemli. Muazzam bir filmdir hele de sonundaki bir şey var ki benim de içime oturmuştu. Kocaman sevgiler benden de :)

      Sil
  11. Bu liste çok supercalifragilisticexpialidocious olmuş ;) Poppinciğim ve Avare'reye sevgilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersinnnn!!!! Bayılmıştım ona filmi izlerken :) Ben de senin sayende sevgiler yollayayım yeniden kendilerine :)

      Sil
  12. Pulp fiction ve the pianist'i izledim avare yi çok duydum merak ettim ayrıca yeni serin hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Avare'yi muhakkak izle derim :)

      Sil
  13. Aklımda The Pianist kalmış... Bizim ufaklık doğdu doğalı bana çizgi film sor, sana tüm bölümleri ezber yaparım..:) O durumdayız yani.. Film izlmeyi bile özledim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur ne kadar anne baba varsa aynı durumdalar :D Çizgi film de eğlenceli bence :)

      Sil
  14. Cok güzel bir liste hazirlamissin Dilekim :) Ellerine saglik.Audrey Hepburn severim o zaman Sabrina'yı izlemeliyim.Diğer filmlerde izlemeyenlerin mutlaka izlemesi gerektiği cinsten.Sevgiler ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Berika'm. Sabrina'yı muhakkak izlemelisin Hepburn tacını tescillemiş o filmde :)

      Sil
  15. yeniden beter böceği izleyesim geldi bak şimdi!:) yağmur adamla truman show da çok iyiydi.. avareyi de ne zamandır izleyeyim diyordum hatırlatmış oldun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beter Böcek o hep izlenesi filmlerden :) Avare'yi muhakkak izle derim. Dilerim beğenirsin :)

      Sil
  16. Şu Sabriana'yı öyle merak ediyordum ki,senin de listene girince izlemek şart oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde Audrey olan her film gibi o da o kadar güzel ki. Kadro şahane zaten ille izletiyor kendini :)

      Sil
  17. Ha bu arada: Bugüne kadar hiç Marilyn Monroe filmi izlemedim biliyor musun? Çok severim, biyografisini okudum, reklam filmlerini izledim vs. ama film...I-ıh...
    Bu da benim ayıbım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yahu niye ayıp olsun :) İlgini çekmemiştir. Ben de misal son dönemde izlemediğim filmlerini izledim kadın o kadar güzel ki ama bence daha da önemlisi onun hikayesi asıl ilgi çeken oyunculuğuyla hikayesini karşılaştırırsak hikayesi tabir-i caizse bin basar oyunculuğuna. :)

      Sil
  18. Ne zamandır film izlemediğimi fark ettim:( Puf. Farkındalık yarattın ben de:)
    Sabrina' dan başlayabilirim ama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana farkındalık yaratabildiysem :D Sabrina bu listenin en dikkat çeken filmi oldu bak . Dilerim beğenirsin :)

      Sil
  19. İzlenesicelerin sahiden izlenesice filmler, kaçmaz... :)
    Piyanist, Böcek suyu... Özellikle hastasıyım.

    YanıtlaSil
  20. Pianist ve Ucuz Roman der susarım. :)

    YanıtlaSil
  21. Beter Böcek ve Piyanisti izlemişim sadece:( ne kadar da film izlemeyen bir kız:( audrey hepburn tifanny de kahvaltı izlediğimden beri amaan şu kadının güzelliğini abartıyorlar lafımı bir güzel yuttum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Ne kadar da tatlı bir kız ne kadar da özlemişim bir de :D Audrey öyle yutturuyor vallahi insana lafını aslında güzellikten ziyade muazzam asil bir abla kendisi insanın bir önün ilikleyip de izleyesi geliyor :D Fırsatın olursa diğerlerine de bak derim :)

      Sil
  22. Dilek ben senin bu yazını sonra okurum diye kaydedip unutmuşum ya :-( Bugün fark ettim.

    Marry Poppins'in kitabı var bende. Önce onu okuyayım, sonra filmini izlerim.

    Seçtiğin filmlerin yarısını izlemişim. Bu sene daha çok film izlemeye karar verdiğim için önerilerini dikkate alacağım. Bu yazının devamını sabırsızlıkla bekliyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Olsun. Eski yazılarıma yorum alınca daha bir mutlu oluyorum :) Kesinlikle önce kitabını oku bence de :)

      Sen de böyle bir liste yapmalısın. Benden çok daha fazla film izleyen biri olarak tavsiyelerini okumak isterim :) Buarada listemin devamı yakında çok teşekkürler :)

      Sil
    2. Ben geçen sene izlediğim en iyi on film diye bir liste yapacağım ama henüz fırsat bulamadım. Bloggerlardan fikir almak çok hoşuma gidiyor. Ben de fikir verebiliyorsam çok sevinirim :-)

      Sil
    3. Senin listeni sabırsızlıkla bekliyorum o zaman Şule :)

      Sil
  23. Audrey Hepburn... Yeni birçok film varken niye eskilere kaçarız? Audrey Hepburn'ün başrol oynadığı iki film izledim. Roma Tatili ve Sabrina. İzlerken gözümü alamadım ekrandan, çok isabetli bir film tavsiyesi olmuş. Hepburn'un diğer eski filmlerini de listeme alayım diyorum... Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabrina kadar etkileyen bir filmi daha yok sanırım. Ben Funny Face ve My Fair Lady'de aynı tadı alamadım tabi henüz diğerlerini izlemediğimden de yorum yapamıyorum ama Sabrina hep tek kalacak gibi benim adıma :D

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)