17 Aralık 2015 Perşembe

Bir Apaçi Masalı : Angutyus


Merhaba,

Yılın son iki haftasına girerken nasılsınız? :) Ben derin bir sinüzitle uğraşıyorum hayattan bezdirdi iki gündür (Dünden beri her sorana boyun ve baş ağrımdan dert yandım bu yüzden bir önceki yazımdaki  8. maddeyi kendime de armağan edeceğim az daha konuşursam :)

Bugün size Angutyus'un Bir Apaçi Masalı isimli kitap serisinden bahsetmek istedim. Çindeki Sağır Sultana dahi duyurdum ama olur da duymayanınız varsa diye, ben İngiltereyi, özellikle Londra'yı , inanılmaz severim. Zira ben de bir zamanlar Brit bir gurbetçi idim.. Yüksek lisans eğitimimin bir kısmını Londra'da alma şansım olmuştu. Hey gidi günler hey :) Angutyus "Bu ülkenin kadınına, parasına ve havasına güven olmaz" diyordu.. Cidden o ülkeye güven olmuyor ama seviyor işte insan yine de :) Belki de Stokholm Sendromu kimbilir...

Bir gün Sergül Kato'nun videolarını izlerken Angutyus'un 2. kitabı Kebapman'dan bahsettiğini duydum. Tek gözüm açık anlamsızca baktığım videoda "Kebapman" lafını duyunca nasıl dirildim birden anlatamam.. Zira Londra'dan yolu geçen her Türk Kızının (istisnasız) bir Kebapman sevmişliği vardır :D 

Sergül Kato, Serinin ilk kitabının kendisini nasıl çektiğini ve bir gecede bitirdiğini anlattı durdu... O daha anlatırken ben hemen Kitapyurdu'na baktım "basım yok!" D&R'a baktım aynı şekilde Babil, İdefix, Pandora..... İstanbul'da ameliyatlı halimle gezmediğim kitapçı da kalmayınca artık yüzümü karartıp Okuyanus Yayınlarını aradım "Abi sizin Apaçi Masalı var ya ben bu 2. kitabı bulamıyorum da diğer dördünü nasıl okuyayım da ben okumak istiyorum da siz banka hesap numarası verin kargoyu da ben ödeyeyim de bilmem ne de ..." Bir yandan telefonda görüştüğüm adamın kafasını paket ederken bir yandan da muhtemelen bana manyak diyecekler "Bu kadar özlediysen geri dön be abla!" yanıtını filan alırım diye düşünürken sağ olsun satış departmanından Bilal Bey "Tamam elimde bir tane var adresinizi yazın onu da size  yollayayım para da istemem kargosu da bizden kitap sizindir. Hediyemiz olsun" dediği an arka bahçede gömü bulmuş gibi oldum. Bu vesileyle Bilal Bey nezdinde Okuyanus Yayınevi'ne de kocaman teşekkürler!!!!!!!!!!!!!!!!



Gelelim kitapların içeriğine, Angutyus/Fatih Akdere çocukluğundan başlayarak Ankara'ya taşınmasını, ilkokul, ortaokul ve lise hayatından sonra Alanya'ya barmen olarak gidişini, büyük bir turizm firmasında işe başlayıp daha sonra kariyerinin nasıl tepetaklak olduğunu.. Bir İngiliz hatuna kapılıp da "bir kaç hafta kalıp sonra dönerim" hayaliyle başlayan ve tam 9 yıl İngiltere "tatilini", o ülkede birden kendisini nasıl kebapçılık yaparken bulduğunu.. Özetle tüm  hayat hikayesini yazmış ama öyle böyle değil tüm sansürsüzlüğüyle, lafını esirgemeden, ... "Ya bu adamın başına daha ne gelebilir ki?" dediğin anda dahası geliyor.. Bundan başka ne olabilir ki? diye düşündüğün anda da öyle bir şey oluyor ki... Yemin ederim kendi hayatıma şükür sebebim oldu bu seriyi okumak.. 


Kah güldüm, kah acıdım, kah şaşırdım kah da lanet okudum içimden... Bir başkasının hayatı diyerek başladığım kitapta aslında kendimden de sıkça bir parçaya rastladığım için 5 kitabı da okudum ama doymadım.. Seriye 6. kitap yakında basılacakmış bunu da duyurmuş olayım :) 


Hala okumayanlarınız varsa okurken bana, özel hayatını anlattığı kısımlarda, " bunu bir yerden hatırlıyorum ya hayırlısı" dedirten bu kitap tavsiyemdir.. 


Yayınevine bir not: Lütfen 2. kitabı yeniden basın :) 

26 yorum:

  1. Çok tatlısın.Ben burdayım.Kitabı ve serisini merak ettim.Zaten gecikmiş eğitimimi tamamlamaya çalışıyorum.Vertigom müsaade ettikçe.Allahtan anam babam radyal temel atmışlar,kolay oluyor.Zaten sizleri takip etmem hafiften güncelliyor beni,sadece uygulayacak alan zorluğum var.Ama bu insanı merak ettim.Sevgiler canım.Kimseler gelmeden kaçayım:))Seni görmeden seven ablan..Sağlıklı,mutlu günler sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ece Ablam duygularımız karşılıklı emin ol buna. Diliyorum bir yerde kesişsin yollar :) Fatih Akdere'nin hikayesi merak edilmeyecek gibi değil aslında denk gelirsen muhakkak oku derim. Eğitim demişsin ama senin tecrübelerinden eğitim verilir aslında bence :) O yüzden diyorum sen yaz bolca da biz okuyalım diye :)

      Sil
    2. Teşekkürler yavrum:))

      Sil
  2. kitabı okumayı istiyorum ben de ama ne yazık ki almayı unutuyorum...
    Bir de araya başka yoğunluklar girince hepten unuttum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra muhakkak hatırlatma vs yaz kendine ama bu kitabı edin şöyle kafan çok doluyken biraz dağıtmak için ideal bir kitap bence :)

      Sil
  3. E hadi bu da benim ayıbım olsun. Kitapçılara bir bakayım, yazdıklarından "okunması gerek" kitaplardan olduğu aşikar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye ayıbın olsun yahu :) Şöyle diyeyim yormadan okunacak bir seri her biri en fazla 2 günde bitecek cinsten. Ben sevdim çünkü olayların bazıları bildiğim yerlerde geçmiş bir de şu benim akrep burcu kebapçıydı Londra'da o yüzden belki biraz daha fazla kendimden buldum diyeyim :)

      Sil
  4. Ne kitapmış valla, merak etim, yazını okuyunca.
    Bu arada sormuşsun ya, yeni yıl gelmesin ya, ne bileyim işte. zaman öyle hızlı geçiyor ki, yaşlanıyorummmmmm sanırım diye paniğe kapılıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamın hayatı ilginç. Bir aşk insanı neye çeviriyor... Şaşırdım mı? Hayır gerçi :D Ya ne yaşlısı ya! Ben ablanımdır kesin e ben ölem o vakit :D

      Sil
  5. Geçmiş olsun.. Hava değişimleri insanları hasta etmekle uğraşırken, kitap okumak iyi bir terapi olabilir...
    Sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ağrım okuma keyfimi azıcık perdelese de yine de terapi olduğu kesin :) Benden de çok sevgiler size ve güzel kızlarınıza :)

      Sil
  6. Me güzel elinize ulaşması, arayınca ınsanın yollarının kesişmedigi şey yok galiba. Ayrıca kebapçı, gurbette olmak böyle deneyimleri okumak cok zevklidir heralde. Tanıdık ne satırlar ne olaylar bulur beni o anılarda kimbilir. Böyle bir seriyi öğrendiğim iyi oldu ama ha deyince alamam ki ben belki Türkiye'ye geldigimde rastlarsam ancak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım çok isteyince oluyor :) Gerçek bir hayat hikayesi olup da bir de gurbette geçince hele bir de benim geçmişte yaşadıklarımdan izler taşıyınca müthiş keyifli oldu okumak. Haklısınız yurtdışından edinmek zor olur.

      Sil
  7. çok çok geçmiş olsun canım! ben duymamıştım bu kitabı, ilgi çekiciymiş... ya ingiltereye biraz kalırım geri dönerim diyen herkes oraya yerleşmiş sanırım! yani londrada tanıştığım türklerin hikayesi hep aynıydı, az kalıp para biriktirip dönmek...ama tabi gidiş o gidiş...havası eserekli falan ama güzel memleket beee!:)ah o park, bahçeler dicem yaramızı kanırtcam!:) susayım ben en iyisi!:)
    yayınevi de pek nazikmiş, takdir ettim doğrusu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ben de tekrar gitmenin yolunu arıyorum bir şekilde herkesi etkiliyor o memleket :D Deme deme kanatma yaramızı ya! :D

      Sil
  8. Bir fotoğraf sitesinde yıllardır fotoğraf yayınlayan gurbetçi arkadaşın nikinin neden Kebapman olduğunu anlayıp huzura erdim :)) Benim sepeti biliyorsun ilk kitaba niyetlendim sepete atayım dedim, meğer yokmuş ellerinde... Sergül Kato'yu merak edip onu da araştırdım, tanımış oldum sayende:) Bilal beye saygılarımı sunuyorum:) Sevgiler diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Evet o sitede tükenmişti ilk sayısı da ama hazır yeri gelmişken uyarmış da olayım küfür içermekte bol miktarda okurken rahatsız olabilirsin belki. Onu da ekleyeyim. Sen o siparişini verince alışveriş yazını bekliyorum :)

      Sil
    2. Uyardığına göre dozu bayağı fazla demek ki, düşünmem lazım o vakit!
      İki kitap daha belirlemem gerekli. Birini okumadığım klasiklerden diğerini de güncel politik kitaplardan seçeceğim. Yeni kitaplarım farklı kulvarlarda olsun istiyorum.:) Sözüm aklımda merak etme :))

      Sil
    3. Uyarılacak kadar var diyeyim :) Ya eğer hem klasik hem siyasi istersen ve okumadıysan Hayvan Çiftliği veya 1984'ü şiddetle tavsiye ederim :)

      Sil
    4. 1984 olabilir. Filmi var bende, izlenmeyi bekliyor. Önce okur sonra izlerim:)

      Sil
    5. Ben de önce okuyup akabinde izleme taraftarıyım :)

      Sil
  9. Okuyanus Yayınevi'ne kocaman bir alkış. Bu zamanda böyle ince düşüncelere sık rastlanmıyor.

    Eğer gerçek hayat hikayeleri okumayı seviyorsan inci Sözlük yazarı Yaprak Seven Kelebek var. Onun hayatını okumanı tavsiye ederim. Google'dan ara bulursun. Kitap olsa çok satanlar listesine giren bir kitap olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak bakacağım zira Angutyus da öyle başlamış yazmaya İnci Sözlük yazarı iken fenomen olmuş ve bir anda kendini 6 kitabın yazarı olarak bulmuş :)

      Sil
  10. bu kitaplara konu olan hikaye daha önce yanılmıyorsam inci sözlükte yayınlandı. orada anlatıla anlatıla bu hikaye ortaya çıktı. hatta şu meşhur sara jane i birmingham dan mı nereden buldular, facebook profiline yazılar yazanlar oldu. o sözlükteki hikaye süperdi, kitap serisini bitirdim, aynı tat burada yok. bu yazdıkça yalanını yiyeyim diyenler oluyordu o da pasaport fotosunu vs. paylaşıyordu. gayet güzel ve interaktif bir hikayeydi.

    bunun sebebi konuları çok uzatması, 5 kitap olmuş hala esas hikayeye gelemedi (isveçli kız) türkiye ye dönüşü, dükkan açma, batma vs. bana göre esas ilginç bölümler oradaydı. halen yazar ekşisözlükte ve twitter da yazıyor. yeni kitap ne zaman çıkacak, çıkacak mı? bu konuda bir haber yok. gerçi hamza abiye o yanlışı yapan okuyucuya neler yapmaz. güzel kitap ama devamı gelmeyince çok bir anlamı kalmıyor. hikaye daha yarı olmadı desem inanmazsınız belki de. bir de abd ve cruise gemişi çalışması da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisiyle sohbet fırsatı bulmuştum. O vakit biraz bahsetmişti Cozumel'e de gittim kara bahtım orada da beni bırakmadı vs diye. Bir kızı bile varmış hatta onu da sosyal medya paylaşımlarında görmüştüm.Evet asıl hikayeye hala gelmemiş diye düşünmüştüm ben de. Bu kitapları çok severek okumuştum ama şu an yeni kitabı çıksa alıp okumam dediğiniz gibi epey uzadı 5 kitap ve artık tahmin edilebilir bir tarz.

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)