1 Ağustos 2015 Cumartesi

Temmuz Ayı Okuma Listem ve Gittigidiyor Kitap Alışverişi


Allahını seven söylesin şu mevsimde başımı alıp gidebilecek bir serin yer alternatifim var mı? Havalar çıldırdı! Sıcak da sıcaklığını bilmiyor yahu yakıyor iyice :)



Hemen bu yazıyı Facebook'taki Kitap Dostları isimli grubun adminlerine armağan ettiğimi belirtmek isterim. Sevgili Yeliz Demirel, Merve Güney, Burcu Ünlü, Uygar Atasoy ve Uğur Akgül iyi ki varsınız. Grubu takibe almanızı tavsiye ederim inanılmaz güzel motive ediyor insanı. Gruba gitmek için tıklayın :) 

Nasılsınız sahi ne var ne yok? Sizde de bir yaz rehaveti var mı blogu eskisi kadar sık takip edememeler vs..  Elim pek sık gitmiyor bloggera benim bu aralar :( Hatta kitap bile okuyamıyorum sıcaktan.. Öyle ki bu ay sadece 7 kitap bitirebildim. Başlayalım mı kritiğe? 


Virginia Woolf/ Dalgalar: Bilen bilir Virginia Woolf benim fahri ablam :D Kendisi yaşasaydı tanışmayı en çok istediğim insanlardan biri olurdu! Bilinç akışı tarzının öncüsü olan yazarın bu kitabı tamamıyla bilinç akışı şeklinde yazılmı. Kitap, okul arkadaşı 6 kahramanın iç dünyasından sesleniyor size..  Kahramanların gençliklerinden yaşlılıklarına hayata bakış açılarını sorgulamış. Woolf'la hiç tanışmadıysanız lütfen bu kitapla onu okumaya BAŞLAMAYIN! Soğursunuz.. Şu ana dek okuduğum kitapları arasında en ağırı buydu diyebilirim. Sevdim mi? Sevmek mi? BAYILDIM! Ben ablayı seviyorum bunu hiçbir şey değiştiremez :) Kızmızı Kedi Yayınlarından çıkan kitap 254 sayfa. Woolf ve bilinç akışı severlere tavsiyemdir.

Samed Behrengi/ Çıngıraklı Deve: Yazık ki yetişkin kitabı kategorisinde satılıp da bu kadar güzel bu kadar hayata dair olmayan kitaplar var.. İran'da bir çocuğun babasıyla birlikte Tahran'a gidip çalışmasını ve keşfettiği bir oyuncakçının vitrinde oyuncak bir deveyle olan bağını anlatıyor ama öyle böyle değil! Behrengi'ye her kitabından sonra bir kat daha artıyor saygım. Kırmızı Kedi Çocuk Serisinden olan kitap 64 sayfa. Çocuklarınız varsa lütfen Behrengi ile tanıştırın. Sizler de hala tanışmadıysanız bir şans verin.

Erkek Doğrama Cemiyeti Manifestosu/ Valerie Solanas: Aman diyeyim bu kitapla ilgili espri yapmayın. Baygınlık geldi :/ Erkek -kadın- ilişki anlamında bu kadar güzel ve nokta atışı tahlil yapan birkaç yazar vardır Solanas o azınlıkta işte.. Tek eksisi başka kitap yazmamış olması.. Kitabın hemen girişinde bir de hayat hikayesi var ki.. Okudukça Solanas'ı biraz daha iyi anlıyorsunuz.. Kitapla ilgili verebilecek çok ipucum yok her cümlesini sindire sindire okuyun derim...  Sel Yayıncılık'tan çıkan kitap 92 sayfa.



Eric Faye/ Nagazaki: Bu kısacık ve yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak yazılan roman beni inanılmaz etkiledi. Büyük şehirlerin ve habire küreselleşmesine rağmen dünyanın yalnızlıkta geldi son nokta! Japonya'da bir adamın evine izinsiz giren bir kadını keşfiyle başlayan hikaye.. Kadının o evde kendisiyle tam 1 yıl boyunca sezdirmeden yaşadığını öğrenince kadının acı hikayesiyle yüzleşen okuyucu.. Ciddi ciddi sonlarına geldiğimde ağzım açık okudum kitabı. Tavsiyemdir kesinlikle. Sel Yayıncılık'tan çıkan kitap 88 sayfa.

Argun Terek/ Çeçen Sorunu: Benim Çerkes olduğumu sanırım Sağır Sultan duymadı sadece değil mi? :) Rusya-Çeçenistan savaşını hatırlar mısınız? 90'larda her gün bir haber düşerdi ajanslara ve bizler de yüreğimiz burkularak izlerdik.. Çaresizlik ne acı.. Senin anavatanında insanları öldürüyorlar ve çoğunluğun gözü kapalı.. Hatta bazıları bilmiyor bile Çeçenistan diye bir vatanın varlığını.. Yeri gelmişken söyleyeyim bundan dolayı çok üzgünüz ve çok kırgın.. Kitap o dönemlerde çıkan haberleri derlemiş. İnanılmaz güzel bir kaynak Çeçen Sorunu'na dair. Konuya merakı olanlara tavsiyemdir! Sam Yayınları'ndan çıkan kitap 240 sayfa.

Haruki Murakami/ 1Q84: Bu kitabı alırken inanılmaz büyük beklentilerim vardı. Sağda solda "best seller, şahane, şöyle iyi , böyle güzel" şeklinde methiyeler düzüldüğü için bir hışım aldım, okumaya başladım ama............. Benim adıma ciddi bir hüsran oldu. Kitabı beğendim. Hikayesi, kurgusu güzel ama 1256 sayfadan çok daha kısa anlatılabilir bir hikayeydi hele de kurgular o kadar kestirilebilir olunca.. Konusu cidden çarpıcı 10 yaşında birbirine aşık olan 2 çocuk 30 yaşına gelinceye dek birbirlerini hiç unutmaz ancak 30 yaşına gelince paralel evrenlerde 1984 yılından çıkıp 1Q84 yılında birbirlerini bulurlar! Hikaye güzel, kurgu da güzel ancak dediğim gibi oldukça uzun anlatılmış. Okumazsanız da bir şey kaçırmış değilsiniz inanın 700. sayfadan sonrasında hikayenin aynı durağanlıkla devam etmesinden dolayı verdim bu kararı. Doğan Kitap'tan çıkan kitap 1256 sayfa.

Veee gelelim yeni ve bir o kadar da şahane bir keşfime! Bundan bir önceki yazım bir mimdi. O mimde bahsetmek üzere görselini ararken basımı olmayan bir kitapla karşılaştım! Zeki Kayahan Coşkun "Durun Siz Evlenemezsiniz". Evet evet tam 10 yıl önce "ödünçalındı" ve gelmedi kitabım.. O kadar üzülmüştüm ki 10 yıl her yerde arayıp bulamadığım bir kitaptı. Haa yalan yok N11 isimli sitede 28-44 lira arası değişen fiyatlarda gördüm ancak kitap 3.90 liralık bir kitaptı.. Gitti Gidiyor'da Kitapvekahve isimli satıcıda sadece 3.90 liraya görünce ağlamaklı oldum :D Stokta tek bir ürün olduğunu ve yazarın elimde olmayan diğer kitaplarının da satıcıda olduğunu görünce derhal aldım! Kitap jelatiniyle ve hediyesi olan afişiyle geldi! Allahım şaka gibi! Orijinalliklerinden hiç şüpheniz olmasın alacaksanız. Şahane paketlenmişti üstelik kitaplar. D&R'dan kitap aldığımda berbat bir paketlemeyle gelmişti misal.. Bir de ayraçlar ve bir paket de kahveyle süslenmişti paket! Bir de satıcı inanılmaz sabırlı ve kibar. Mesajlarınıza hemen dönüyor ve de benim algısal sorunluluğum neticesinde 15 kere yanlış yazdığım mesajlara sorun etmeden yanıt verdi. Stoğu da şahane! Daha ne olsun! Satıcıya ulaşmak isterseniz tıklayın :)

Yorum bırakanları en çok seviyorum bilmeyen yoktur :D Kitap önerilerinizi de yorum kısmında eksik etmezseniz çok sevinirim. Çok sevgiler :) 

52 yorum:

  1. Ahhh imrendim sana.. Maşallah... Ben ve kitaplar uzaktan bakışıyoruz şu aralar... Yaz hastalığıyla, sıksıntısıyla, sıcağıyla geldi ki sorma... Bitsin bu rehavet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Yaz Adana'ya pek hayırlı gelmedi sanki :( Hele geçen günkü o depremden sonra hepinize geçmiş olsun diliyorum.. Neyse ki az kaldı havaların bu sıcaklığını atmasına...

      Sil
    2. Gerçekten hiç iyi gelmedi..:( Deprem ve ardından yaşanan doğa olayları herkesi baya korkuttu..... Başımız dönse deprem oldu sanıyoruz....
      Yaz mevsimini sevenler bana kızabilir ama yazın bitmesinde bence hiç sakınca yok..:)

      Sil
    3. İnanın bence de sakıncası yok yavaş yavaş yağmurlu, anarşist, muhalif ama güzel kış mevsimine geçebiliriz :D

      Sil
  2. Sayenizde okunacaklar listeme yeni kitaplar ekledim, bir çoğunu daha önce hiç duymamıştım çok mutlu oldum ^^ Özellikle Nagazaki'yi merak ediyorum, sanırım ilk fırsatta sipariş edeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Çok mutlu oldum :) Dilerim seversiniz Nagazaki'yi :) Ziyaretiniz için çok teşekkürler. Siz de bana tavsiyede bulunursanız ben de çok sevinirim :)

      Sil
    2. Okumadıysanız eğer Stefan Zweig'in Satranç ve Bilinmeyen Bir Kadına Mektup adlı kitaplarını okumanızı öneririm :)

      Sil
    3. Bilinmeyen Bir Kadına Mektup'u okumadım ama kesinlikle aldım listeme! Buarada harika blogunuzu keşfettim takibe aldım hatta Karahindiba Şarabı'na da bir yorum yapmaya çalıştım ancak yorumu bir türlü yayınlayamadım enter'a bastım fakat yine olmadı :( Ben de bir Doctor Who hayranıyım şahane oldu karşılaşmamız! Tekrar teşekkürler :)

      Sil
  3. Zaten ismini yanlış yazmışım ^^ Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu olacaktı ;) Teşekkür ederim ziyaretiniz için, sorun blogdan kaynaklıysa hemen düzeltmeye çalışacağım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da okumadım zaten olsun :D Tekrar uğrayacağım blogunuza çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. 1Q84 kitabini hep cok merak etmistim, harika bir yorum olmus. Ayrica Tardis'i gorunce ben de kitapligim icin aynisindan istedim. Bir an once bulup kitapligimin bas kosesine koyasim var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok merak ederdim. Haa okuyarak kötü mü ettim? Hayır ama öncelik farklı kitaplara verilebilir.

      Şahanesin! Tardis sever olarak bloguma hoşgeldin iyi ki geldin her zaman da beklerim! :D Tardis'i ben Balıkesir'de bir hediyelik eşya dükkanında tamamen tesadüfe buldum fiyatı da 4 liraydı ya da 45 sanki anımsayamadım. Köstebek var Taksim'de oradan bulabilirsin sanırım :)

      Sil
  5. Bu durumda okuma yarışmamızın galibi belli oldu. Hoş sen sadece 1Q84'ü okusan da ben yine seni galip sayardım :-) Ben sadece 4 kitap okuyabildim bu ay. Önümüzdeki günlerde ben de blogda yazacağım okuduğum kitapları. Hem benden daha çok kitap okuduğun için hem de ayın ilk günü okuduğun kitapları yazabildiğin için benden sana koca bir alkış :-)

    Kitap Dostları'na ben de üyeyim. Zaten orada karşılaştık. Dünya küçük :-) Facebook'taki kitap grupları içinde en aktif olanlar onlar. Ben de seviyorum o grubu.

    Yazın insan kolay okunan, eğlenceli aşk romanları falan okur. Sen maşallah baba kitaplar okumuşsun. Okuduğun kitapların tarzını değiştirsen belki daha çok okuyabilirsin. Bence Zeki Kayahan Coşkun'un kitaplarını okumaya başla. O gazla devam edersin.

    Bu arada ben blogda bir kitap çekilişi daha başlattım. Gel şansını dene, bakarsın gene sana çıkar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu galibiyeti kutlayayım madem zira bir kitap kurdunu yendim yani :) Hafif konulu kitaplar okuyunca hiç okumamış hissediyorum yaz ya da kış farketmiyor ama ben öyle alıştığım için yoksa diğer tercihlere de saygı duyuyorum :)

      Zeki Kayahan'In iki kitabını okumadım onları da bu ay muhakkak okumayı planlıyorum :)

      Kitap Dostları şahane bir grup gerçekten ben çok severek takip ediyorum :) Veeeee hemen geliyorum! Çekiliş var katılmalıyım! :D

      Sil
  6. rehavet alıcı Eşme sahılıne gıttım ben bugun serındı guzeldı de Sapancanın bütün nemini bulutunu aldık ustumuze :D o Murakamıyı okuduysan galıp sensın kesın en az bi 5 kıtap say sen onu :D hıc adetım degıldır kıtabın sayfa sayısına gore okuma kararı verme falan ama yorumuna da bakınca hıc bulaşmayayım ben :)) bak ya Zeki Kayhan merakı sarıyo ama benı de yapma oyle şeyler alıcam o adamın kıtabını artık karar verdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen beni niye üzüyorsun :( :) En güzel fok bıyığı vallahi daha farklı kitaplara öncelik ver bence zira okunmasa da olurmuş bu kitap... Zeki'yi hala almadıysan lütfen hemen al ve oku! :D

      Sil
  7. Nagazaki'yi ben de merak ettim. Şu kredi kartı alma rüştümü bir ispatlayayım dadanacağım kitapçılara. Alesta bekliyorum az kaldı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek aman aman bir anlatımı yok ama hikayenin yaşanmış olması benim şaşırarak okumama neden olmuştu umarım sen de beğenirsin :) Kredi kartı alırken kendi adıma dikkat ettiğim tek husus limiti ben o konuda rüştümü ispat edemedim henüz :D

      Sil
    2. Bankacı bir arkadaş tavsiye etti limit konusunda en cimri banka şudur diye kısmetse onlara gideceğim. Borçlu olmayı sevmediğim gibi kafalarına estiğinde limit arttıran bankaları hiiiç sevmem ;)

      Sil
    3. Kesinlikle katılıyorum! Kendiliğinden limit arttıran bankalar benim de en sevmediklerim. İradesizliğimi perçinliyorlar resmen :D

      Sil
  8. Çok övülen ve çok satanlar listesine giren kitaplar çok da satanlar listesine girmeyi hak edecek türden kitaplar olmayabiliyor. Sağlık olsun yine de. Okumak güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle İnci'm. Zaten şuana dek "okudum pişman oldum" dediğim 2 ya da 3 kitap var onlar da cidden kötüydü onun dışında okumak güzeldir :) Sen de kavuştun kitaplarına ;)

      Sil
  9. Sorma Dilekçim, bu ara hem sıcaktan, hem de doğum izni sonrası işe dönüşten dolayı bir türlü vakit ayıramıyorum ben de pek birşeye...
    Kitap desen, o da zor bu ara...
    Ağustos çabuk geçsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi senin işin bence iki üç katı zor hem bebiş hem ev hem kişisel hayat derken insan bölünüyor.. Bu sıcakta hele..

      Sil
    2. Dur dur, gaza geldim. Elimdeki kitabı bitiricem bu hafta. Haldun Dormen'in otobiyografisini okuyorum, 3 kitap bir arada. Üçüncü ve son bölümü bitiricem.

      Sil
    3. Oooo süper o zaman! Böyle durumlarda okumayı kesmeden bitirmek istediğim kitaplara yöneliyorum ki şevkim kaçmadan aradan çıksınlar :D

      Sil
  10. listene bayıldım. Benim listemde olan kitaplar da var. Hiç duymadıklarım da.. Keyifli okumalar

    YanıtlaSil
  11. Bu havalarda ayda yedi kitap.. Hemen maşallah diyelim nazar değmesin :) Micheal Ende'nin Momo romanı vardır, çocuk kitabı gibi durur ama biz yetişkinler için nice nice dersleri vardır. O tarz sever isen mutlaka okumalısın. ( türüne en yakın küçük prense kıyasla kat be kat iyidir ayrıca)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edeyim nazar çok sık değer bana çünkü :D

      Momo'yu şu sıralar takip ettiğim gruplarda da çok sık görüyorum hatta sipariş listemdedir güzel denk geldi hakikaten muhakkak okumak istiyorum. Öneri gelince çok seviniyorum onun için de ayrıca teşekkürler :)

      Sil
  12. Bende kışın okumayı çok seviyorum yazın sıcakta içimden gelmiyor :( Bloguma beklerim sevgiler. http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru bazen çok zorlayıcı olabiliyor yaz okumaları. Hemen geliyorum :D

      Sil
  13. Şu sıralar yapılacaklar listem baya kabarık onların icin de okunmayı bekleyen kitaplar da var sıcaklar cok etkiliyor gercekten :(

    YanıtlaSil
  14. Ben 2015 total kitap yazisindan solanas icin geldim :-)
    Çokça beğenmiş ve çoğunlukla hakli bulmuştum.. kitap icin kara mizah dense de yabana atilmayacak kadar saglam bir kitap.. benimki evdeki eriller görmesin diye annem tarafından saklandi :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Virginia Woolf fahri ablamdı seni de fahri kız kardeşimiz ilan ediyorum izninle :) Buraya geliş sebebin olan kitaba bayıldım! Çok keşfedilmemiş olması ve gereken ilgiyi görmemiş olması beni üzüyor zira ciddi emek var içinde ve tespitler harika! Annen haklı karar vermiş. Ben sosyal medya hesabımda fotoğrafını paylaştım da erkeklerden aldığım tepkilerden sadece birini buraya iliştireyim " Dilek yuh sana ya ne nefret ettiniz be :)" sen düşün gerisini. Her ne kadar sonuna gülücük ikonu koysalar da, erkeklerimiz haz etmiyor bu tarz kitaplardan :D

      Sil
    2. Ay cok kesfedilseydi cılkı cikardi dilek, tovbe de :D
      Fahri kız kardeşin olmaktan gurur duydum, anlık ego patlaması yasadim bile diyebilirim :D
      Kitaplar bazen tehlikeli olabilir bittabii, sevmemeleri gayet normal :D bir de pohpohlanmaya alışmış bir cins, gelemiyorlar yergiye, hicve :P

      Sil
    3. Hazir gelmişken soyleyim, cingirakli deve hikayesi insanı uygun zaman ve mekanda aglatabilir bence, behrengi'yi cokcok severim.. nagazaki insanin nasil bu kadar yalnız olabilecegini sorgulatiyor, guzel soft bir hikaye.. 1q84 icin tebrik ederim, ben 100 sayfa dayanabildim sadece, surekli markalarin gecmesi, konunun salyongozdan yavas ilerlemesi ve beklentimin everest yarışmasina ragmen karşılanmaması en buyuk etken.. tekrar murakami okuyabileceğimi sanmiyorum :(

      Sil
    4. Haklısın aslında. Canım Kürk Mantolu Madonna'nın akıbetine bak?! Kahve yanı aksesuar oldu düşünsene Valerie Ablamız da aynını yaşasaydı? :D Ah allahım bu ne tatlı dil böyle! Bak ben kardeşimi doğru seçmişim işte :) Çok kocaman mutlu ettin! He vallahi eril cinsine hatasını söylediğin an senden kötüsü yok annelerinin paşa oğulları onlar! :D İşte o tehlikeli kitaplara meyyalim hep fersah fersah bakışı açısı geliştirmeme sebep oluşundan ötürü ;)

      Sil
    5. 2. yorumun şu an görüntülendi blogda hemen bir iki bir şey daha eklemek isterim. Tekim sanaraktan itiraf etmediydim de ben ağladım o kitaba :) Krize sokmasa da cidden gözlerimden yaşları süzdü... Nagazaki yalınlıkla ne güzel anlatmış ama değil mi yalnızlığı. Tam da bu işte! Aynını düşündüm 1Q84'te.. Kitap yorumları çok önemli ama şu "best seller" yaftasını yapıştırdıkları kitaplara artık bir tık şüpheyle yaklaşmıyor değilim hani :) Okumalarda fikirler de uyuşuyor sevdim bunu :)

      Sil
    6. Ben hala okumadım kürk mantolu madonna'yi.. dizi falan yapilmadan okuyayim istiyorum ama bir rahat birakmiyorlar kitabi :/
      Ama valerie kahve yanina okunsa bilmem nasil olur :D yaa hayal edemiyorum onu, o sekil :D komik geliyor :D
      Hos ben ig'de paylasmistim vakti zamaninda, Allah'tan ilgi çekmemiş :D
      Sen secersin de yanlıs olur mu? Ablan virginia bi kere :D
      Ben ikidir ters gidiyorum ev halkıyla bu pohpohlama meselesinde, haneden kovulursam yanina yerlesirim artıkin :D :D
      Belki tehlikeli denmese unutulup giderdiler, bunlar hep reklâmdan, iyisi kötüsü olmaz reklamın bilirsin :P

      Sil
    7. Cingirakli deve'nin öyle insanın 'cigerini dağlayan' bir yani var.. hikayenin yasanabilir olmasi belki de.. ben ağlayan biri degilim ama kitap aglatacak bir kitap.. behrengi küçük kara balik, sevgi masalı ile tanıdım çocukken ama devamını getirince uldiz ile karga, pancarci cocuk da geldi..
      Best seller'ligine kanip aldigim kitaplarin 2/3'ünü begenmiyorum, ozellikle yerli yazarlardansa.. bir kitap insanın gözüne sokuluyorsa biraz temkinli yaklaşacaksin bence :D
      Uyum iyidir ama sık rastlanmaz :)

      Sil
    8. Tam sana yorum yazarken internet koptu.. :( Kendisi dünya dillerine çevrilecekmiş sanırım Penguin tarafından. Bu demek oluyor ki, her ırka mensup Madonna göreceğiz yakında türlü kahveler eşliğinde :D Valeri'nin kitabını kahve yanına koyan olsa Valerie bacım yattığı yerden kalkar o paylaşımı yapanı doğrar gider geri yatar bence :D Gel vallahi baş üstünde yerin var tüm feminist literatürü deşerdik birlikte bak hayali bile hoş!! :D Aslında hakikaten, çok korkulmasa şimdiye unutulurdu...Reklam da reklamdır ama haklısın :)

      Sil
    9. Ben ayarsız duygusalım sanırım biraz. Ama hikaye de çok bizden, çok yaşanılır dediğin gibi... Hakikaten özellikle de yerli yazarlara dair bende de var aynı sıkıntı... Uyumun bu nadirliği daha da mutluluk veriyor :)

      Sil
    10. Ben de gordum madonna ile ilgili o haberi. Neyse canım kahve kültürümüz gelişir belki :D
      Ben kahve koymadım, ayrac ile çekmişim resmini :D solanas rahat uyusun :D :P
      Feminist literatürü deşeceksek evden atilmami beklemeyelim :D
      Günahın cazibesi kitaplar icin de gecerli :P
      Feminist literatür demişken, 'kurtlarla koşan kadınlar' kitabini okudun mu?

      Sil
    11. Bir yazı nasıl yorumlarla baltalanir? Bunu da benim sayemde öğrendin :D :P

      Sil
    12. Algerian Coffee.. Kahve demişken bunu yeni gördüm geçen :D Haklısın bir kahve sever olan bana, iyi yanından baktırdın olaya :D Ayraç tamam sorun yok o zaman :D Vallahi birgün deşelim o zaman :) Yok okumadım :( Şu an okumam gerektiğini düşünüyorum sen sorduğuna göre.

      Sil
    13. Hiç alakası yok gayet keyifle okuyup, yanıtlıyorum yorumlarını :)

      Sil
    14. Aa ben de senden duyuyorum, daha ne tür kahveler cikacak karsimiza kim bilir.. küreselleşme kahve çeşitlerini tanimamizi sağlıyor :P :D
      Kurtlarla koşan kadınlar'i çokça gençken -feminist havalar uğramamışken bu diyarlara- alıp bi iki sayfasını okudum, mitoloji/efsanelerdeki kadin kültuyle ilgili bisi sanırım.. kitap latin amerika'dan yada kizilderilerin efsanelerinden başladığı icin biraz anlamsız gelmişti ama simdi rastlasam çok deli okurum :D o zaman okumadığıma pisman oldum :/ biraz arastir, konuyu falan begenir okursan yorumunu beklerim :-)
      Iyi seni rahatsiz etmiyosa devam ederim' diyormusum :D :P

      Sil
    15. :D Yalnız konuyu kahveden alıp küreselleşmeye bağlayabilecek türde dağarcık sadece bizde mevcut sanırım :D

      İlginçmiş ama konusu bak iyice merak ettim şimdi. Geç değil yine okursun bence. Tabi ki okumayı istediğim kitaplardan biriydi okur okumaz yorumlayacağımdan emin olabilirsin :)

      Niye rahatsız olayım. Bir bloggerın en çok istediği şeydir, yazdığı yazıya yorum almak ee hele de kaliteli okuyucudan gelirse de değme keyfime pek tabi her zaman gel bloguma :)

      Sil
    16. Eh ışte kitap okumanın faideleri :D ufkunuzu genisletir ;)
      Tahminen sen benden once alırsın :D ben beğendigim kitabi alıncaya kadar en az 2 yıl, onun rafta beklemesi ise 6 ay sürüyor :D
      Ne kadan anlayışli bir blogger, yoksa ablaniz woolf mu :D
      Bundan sonra sıksık ve fırsat buldukça gelicem.. bi de ben bu yazıyı daha önce okumuş, yukardaki gittgidiyor profilinden kitap bakmıştım, şimdi aklima geldi :P

      Sil
    17. Kardeşim Dr. Coffee ;) Hmm o zaman ben alırım gibi sanki :D Ne güzel tesadüf olmuş daha önceden bir şekilde blogumla denk gelmen :) Her zaman gel baş tacısın :)

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)