8 Temmuz 2015 Çarşamba

Sokak Ahalisinden Mini Bir Rica İleteceğim :) ( Yardım Duyurusudur)

Hemen şu soruyla yazıya başlamak istiyorum, kapıların önüne bir kap su koyuyoruz değil mi? :)

Nasılsınız? Ramazanla aranız nasıl? Peki ya hafta başından bu yana bastıran sıcakla? Ramazan iyi hoş da benim sıcakla hiç aram yok :(



Bugün çok kısa bir şekilde dikkatimi çeken iki yardım isteğinden bahsetmek istedim size. Blog yazmaya başladıktan sonra gördüğüm en güzel şey, bir sürü duyarlı insanın blogger olmasıydı.. Baharda yaptığımız etkinlikten de yeterince anlaşıldı bu zaten :)

Şimdi sizden çocuklar değil de köpekler için yardım istiyorum :) Onlar da bu dünyanın en güzel parçalarından, olmazsa olmazlarından değil mi sizce de? Şahsen bence hayvanlar iyi ki var. Ne vakit streslensem bir hayvanla az biraz hasbihal etmem beni sakinleştiriyor :) (Yok yahu hayvanlara fısıldadığım filan yok sadece azıcık başlarını okşuyorum. Yani henüz kafayı sıyırmadım müsterih olalım :) 

Bahsetmek istediğim ilk yardım talebi Beylikdüzü Hayvan Barınağından. Barınaktaki felçli köpeklerin ihtiyaçları normal köpeklere göre daha masraflı oluyor tahmin edersiniz. Bu görseldeki köpekler aklıma nasıl kazındıysa etkisinden hala kurtulamadım... 

Dünyaya sığamıyoruz değil mi? Hele de bu daralların içinde bize benzemeyene hiç tahammül kalmadı.. Öyle ki bazen insanlıktan çıkıp pek de açıklayamayacağım hallere bürünen insanlar var.. Bu köpekleri bir şekilde ezerek, hırpalayarak, döverek felç bırakanlardan bahsediyorum.. "Keşke ölseydim" diyorlar mıdır acep?  Neyse.. Bu güzelliklerin sizin yardımınıza ihtiyacı var :) Öyle pahalı ihtiyaçları da yok aslında. İlan metnini sizin için kopyaladım;
"İstanbul Beylikdüzü barınağında ayağa kalkamayan felçli canlar için çarşafa, düz yastıklara, havluya, hasta bezine, ıslak beze ve rulo selpaklara yani kısacası bakım, temizlik ürünlerine ihtiyaç var. Tabi bunların yanında özellikle de sevgiye ihtiyaçları var. Birilerinin onların yanına gidip sevgilerini göstermesi ayrı önem taşıyor."
Bu ilanın sahibi Deniz Hanıma şu numaradan ulabilirsiniz: 
0535 562 02 87 eğer minik de olsa bir katkı yapmak isterseniz :)

Hele hele bu sıcaklarda eli ayağı tutan biz insanlar böyleysek bu köpekleri düşünemiyorum bile.. Barınak gönüllülerine sonsuz teşekkürler..


Mamaya boğulmuş bu minik Kurtköy'den selam söylüyor size :D  İkinci ilan bireysel başlatılıp kocaman bir gönüllü etkinliğine dönmüş bir besleme ilanı. Kurtköy Patileri isimli bir sayfa var Facebook'ta. Kendilerine ulaşmak için lütfen tık tık :) 

İstanbul'da şehir dışına terkedilen köpekleri duymayanınız kaldı mı? Bir saniye hemen hatırlatayım bir iki videoyla;

Ne kadar kötüyüz değil mi? Ne kadar kararmış kalplerimiz... Düşünsenize bir iftar soframızda hunharca karnımızı doyururken dışarıda ne kadar aç canlı var..



Bu manzaralar yurdun dört bir yanında aslında.. Ben Kurtköy Patilerini tesadüfen keşfettim. Her pazar harika bir etkinliğe imza atıp, İstanbul'dan kalkıp gidip o canları besliyorlar.. Dilsizler ama düşünsenize konuşabilseler kimbilir nasıl teşekkür ederler.. Bu beslemelere minik de olsun bir katkı yapabilirsiniz. 




0 542 601 85 12 bu numaradan etkinliğin koordinatörü Murat Cem Yetkin'e ulaşıp nasıl yardım edebileceğiniz danışabilirsiniz. Mama dışı bir ihtiyaçları var mı sorabilirsiniz. Para kabul ediyorlar mı bilmiyorum ancak temizmama.com adresinden Murat beye  mama yollayabilirsin üstelik de mama fiyatları oldukça uygun cidden sitede. 


Neticede hepimiz bu hayvanlara enazından bunları borçluyuz...





Hiç bir şey yapamıyorsak enazından paylaşabiliriz değil mi? Neticede paylaştıkça çoğalmaz mı tüm güzellikler? Duyarlı davranacak olan herkese bu dilsizler adına benden kocamannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bir teşekkür şimdiden. 

Yapılan iyiliklerin karşımıza nerede çıkacağını kim bilebilir ki? Belki bir hastalıkta belki bir sınavda belki de ne bileyim sevdiklerimizle sınandığımız bir imtihanda... 

Son olarak da , kapıların önüne bir kap su koyuyoruz değil mi? :D 






19 yorum:

  1. Yazının tamamını, adını vererek blogumda yayınlamaya müsade var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müsade ne demek bu kadar kıymetli bir talebe.. Sormana gerek yok yazı senindir :) Sana o güzellikler adına bir kocaman teşekkür edeyim kabul et lütfen :)

      Sil
  2. Sıcaklar birden bastırdı gerçekten. Özverili olmakta fayda var. Onlar da can taşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Hiç yoksa bir kap su kapı önlerine...

      Sil
  3. Bu yazıyı görünce nasıl sevindim inanamazsın, yurt dışında olduğum için iletişim biraz zor ama Facebook sayfalarından iletişime geçebilirsem para yardımı yapmayı düşünüyorum. Çok teşekkürler paylaştığın için, keşke herkes böyle vicdanlı ve duyarlı olsa hayvanlara karşı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Bade harikasın!!!! Asıl ben teşekkür ederim duyarlılık gösterdiğin için. Para yardımı da yapabilirsin ya da için rahat olsun istersen onlardan adres alıp temizmama.com vasıtasıyla o adrese mama da gönderebilirsin. Sana ve duyarsız kalmayan herkese asıl ben teşekkür ederim!

      Hayvanlar da çocuklar ve yaşlılar kadar hassas olduğum bir konu zira dertlerini anlatacak halde değiller. Onların dili olmak lazım bazen..

      Sil
  4. O kadar kötü oldum ki kendi köpeğim şu an yaralı dikişleri vardı attı açık yarası var şu an ve ben gece uykumdan uyanıp ona pansuman yapıyorum ilgileniyorum bebek gibi bakıyorum yarası olsa da şanslı ailesi var sevgi görüyor o köpekleri görünce o kadar üzüldüm ki hallerine sokakta ne zaman köpek görsem mama alabileceğim bir yer varsa küçük mama ya da yemek alıyorum bazısı yiyor bazısı yemiyor ama hiçbirinin sevgisiz sahipsiz olmasını tüm kalbimle istemiyorum keşke hepsiyle ilgilenebilsek..

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca kendi köpeğime de temizmama.com dan alıyorum mamasını bikaç gün içinde de o köpeklere yardım ulaştırıcam mama yardımı yapmak istiyorum mamaları ciddi anlamda kaliteli firma izmirde fabrikadan direkt satış olarak sattıkları için mamaları biraz daha uygun fiyatlı diğer mamalar yurt dışından geldiği için gelene kadar tonla masraf çıkıyor yoksa ben kefilim mamaları gerçekten kaliteli çok üzüldüm gerçekten hallerine:( iyi ki bu yazıyı paylaşmışsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köfte'nin nesi var Derin??????????????? Çok geçmiş olsun!

      Derin öncelikle şunu söyleyeyim, ben bu yazdım ama kaç kişi okuyor o belli o nedenle iyi ki varsın! Bu yazıya duyarsız kalmayanlar gibi iyi sen de varsın!

      O köpekleri ilk gördüğümde nasıl ağladığımı anlatamam içim parçalandı.. Çaresizlik çok başka bir şey.. Keşke elden bir şey gelse keşke elimiz her yere yetebilse ama bu tarz talepleri duyunca da sessiz kalamıyorum ve biliyorum ki senin gibi duyanlar olacak. Benim bireysel yardımım bir yara bandı olur fakat el ele verince ne güzellikler ortaya çıkar diye düşünüp paylaştım. Sana da o güzel canlar adına kocaman bir teşekkür etmek isterim iyi ki iyi insanlar hala var :)

      Sil
    2. Vücudunda apse oluşmuş kısa süre için aile dostumuzdayken olmuş bu olay başına bi şey geldi diye tam tatilden döndük zaten alıcaz koştur koştur gittik gittiğimizde yarası açılmış temizlenmiş dikiş atılıyordu veterinerin bilgisizliği yüzünden de (bize kullanılacak şeyleri söylemedi)dikişi attı açık yarasını tedavi ediyoruz malesef:( ama çok şükür keyfi yerinde.
      Çok haklısın tek kişiyle hiçbirşey olmaz ama çoğunluk olursak her zaman daha da güzel şeyler ortaya çıkarabiliriz.

      Sil
    3. Canım kıyamam ben ona.. Çok geçmiş olsun bir de allah veterinerlerin eline düşürmesin.. Bir kısmı işini cidden berbat yapıyor.. Kedim ölürken arayıp "kedim ölüyor lütfen gelir misiniz belki yapılacak bir şey vardır hala nefes alıyor" demiştim "İnek doğurtacağım gelemem" demişti.. 5 dakika bana uğrasaydı belki de kedim kurtulacaktı..

      Sil
    4. Başın sağolsun ya kimbilir nasıl üzüldün onlar zaten anca inek eşek doğurtsun başka bişeyden anlamıyorlar ülkede köpek kedi yokmuş gibi söyletiyo bi de beni.Çok teşekkür ederim daha iyi bugün cidden çabuk iyileşicek sanırım

      Sil
    5. Çok teşekkür ederim Derin. Ne yazık ki yumurtlamayan ya da eti sütü olmayan hayvan ölsün gözüyle bakılıyor.. Sevindim iyi olmasına Köfte'yi öp yerime :D

      Sil
  6. Hayvanlara gönlünü açmış bir insanın yüreği ne yücedir, ne geniştir...
    Benim kanaatimce insanlara yardım etmek yüce bir ruhun işidir. Hele ki o insan hayvanlar ve diğer canlı türleri için de bu duyguyu paylaşıyorsa, demektir ki o insanın yüce ruhu bir halka daha geniştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin! Bir geldin pir geldin ama bu ne güzel anlatış? Bilmiyorum Kahve Yanı'm bilmiyorum bu fenalıkları niye yapıyoruz ve niye görmezden geliyoruz bilmiyorum.. Tek bildiğim derdini anlatamayanın kelimeleri olmamız gerekli..

      Sil
  7. Topraklarına girerek, yaşam alanlarını istila ettiğimiz lisansız dostlarımızı bir kez daha hem de böyle incelikle hatırlattığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim teşekküre layık bir şey değildi. Görevimdi. Beni bu yazıyla ilgili çok üzen bir şey oldu onu da hemen belirtmek isterim, ne yazık ki "Neden evlenmedim?" yazılarının yarısı kadar bile ilgi görmedi.. Ne ironik.. Milletin hayatına ne kadar meraklıyız ama mahvettiğimiz hayatlara da bir o kadar mesafeli...

      Sil
  8. İnsanlarımız ne yazık imkanları varken parmaklarını oynatmıyorlar. İşkence gören bir hayvanın videosunu paylaşarak gösteri yapanlar aslında bahse konu bir kap suyu kapı önüne koymaktan aciz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazık ki çok haklısın... Lafta mangalda kül bırakmayız ama icraatte sıfır ne yazık ki...

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)