20 Mart 2015 Cuma

Online Kitap Siparişi Site Önerileri


Bugün bana sürekli sorulan bir sorudan yola çıkarak yazmak istedim.
Kitap okumayı sevdiğimi bilen herkesten şu soruyu o kadar çok duyuyorum ki "Kitaplarını nereden alıyorsun?" tabi site ismi söylediğimde de gelsin sorular vay efendim kargo kaç liradan kapıda ödeme var mı"ya kadar bir yığın soru... Tabi ki her soruya cevap vermem imkansız çünkü ben kitaplarımı kredi kartıyla alıyorum taksitlendirdiğim için de meblağ yüksek de olsa çok umursamıyorum ama tüm soruları merak edenler için muhataplarına sordum ve aldığım cevapları sizlerle paylaşıyorum :)


Bu yazıda bana yardımcı olan Kitapyurdu ve Babil'in müşteri temsilcilerine çok teşekkür ederim zira 2 siteye daha mail attım ama dönen olmadı ben de tekrar o sitelerden kitap almayacağım "ödeme şartlarınız nelerdir" gibi bir maili yanıtsız bıraktıkları için..




6 yılı aşkın bir süredir maaile kitapyurdu'ndan alışveriş yaparız ben yüksek lisans tezim için ve bildiri yazdığım kongrelere hazırlık için kitap alırken hep bu siteyi kullandım tabi ki okuduğum romanların da büyük kısmı yine sitedendir.. Kitap yurduna mail atıp ödeme seçeneklerini sorduğumda bana attıkları bilgileri sizlerle paylaşayım hemen,



Kargo ücreti: 10 tl ve üzeri kitaplarda 1 tl kargo öderken 20 tl ve üzeri alışverişlerinizde kargo ödemiyorsunuz.



Kapıda Ödeme Seçeneği: İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Antalya, Samsun, Konya gibi büyükşehirlerde yaşıyorsanız bu seçenekten faydalanabilirsiniz. Kapıda ödemeden faydalanmak için bir alt limit yok kaç liralık alışveriş yapmış olursanız olun bu seçenekten yararlanabilirsiniz ancak 6 liralık bir bedeli var ve maksimum 200tl'ye kadar alışveriş yapabiliyorsunuz kapıda ödeme seçeneğiyle. 

Taksit Seçeneği: Bonus, Maximum, Worldcard ve Axess card sahibi iseniz de şu taksit seçeneklerinden vade farksız faydalanabilirsiniz;

25-60 TL için 2
60-100 TL için 3 
100-300 TL için 4
300-500 TL için 5
500 TL ve üstü için 6 



Kitapyurdu'na ulaşmak için tıklayınız sitenin Facebook sayfasına gitmek içinse buraya tıklayınız :))








Veeee yeni gözde sitem Babil.com bu site yeni açılmış olmasına rağmen hem inanılmaz bir kitap alternatifi sunuyor size hem de bu adamlar çok hızlı!!! 3 kez sipariş verdim 3'ü de hızlıca elime ulaştı sağolsunlar bir de küçük ayraç, kalem gibi hediyeler atıyorlar siparişinize o da tebessüm oluşturuyor yüzde :)) Babil'den alışveriş yapmak isterseniz ödeme seçenekleri şu şekilde;


Kargo Ücreti: 39 lira ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücreti ödemiyorsunuz. Eğer bu limitin altında alışveriş yaparsanız da 2 seçeneğiniz var Mng'yi seçerseniz 3.90 Yurtiçi'ni seçerseniz 5 lira kargo ödersiniz ya da çok şık kargo ödeyen ürünlerden birini sepete atıp bedavaya getirirsiniz :) 



Kapıda Ödeme: 30 tl ve üzeri alışverişlerinizde il farkı olmaksızın kapıda ödeme seçeneğinden yararlanabilirsiniz tabi bu hizmetin 6 tl'lik bir bedeli var.



Taksit Seçeneği: 20 tl ve üzeri alışverişlerinizi taksitlendirebilirsiniz. Kredi kartlarınızın şu bankalara ait olması lazım, Akbanki Denizbank, Garanti, İş bankası ve Yapı Kredi.  Bu bankalara ait kredi kartınız yoksa diğer kredi kartlarınızlar da alışveriş yapabilir ancak taksit imkanından yararlanamazsınız. 

Babil'in sitesine ulaşmak için tıklayınız Babil'in Facebook sayfası için buraya tıklayınız :))

Ben bu iki siteden de alışveriş yaptım ve gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Sizin bana tavsiye edeceğiniz siteler var mı? Varsa yorum bırakın bilirsiniz YORUM BIRAKANLARI SEVİYORUM :)) 

36 yorum:

  1. Kitapyurdu.com'un arayüzünü beğenmiorum o yüzden hiç alışveriş yapmadım, çok da şekilciyimdir :) Babil.com'u da beğendim, Türkiye'nin amazon.com'u olma yolundalar. Ülker grubuna kıl olanlar olabilir ama :) Bi' de eski baskı ya da artık baskısı çıkmayan kitap arayanlara nadirkitap.com'u önerebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık söz konusu kitap olunca pek de gruplamamak lazım :D Öyle deme ya Kitapyurdu da iyidir aslında çok uzun zaman alışveriş yaptım onlardan ya toz konduramam şimdi :D İki siteyi de seviyorum Nadir Kitap'a da kesinlikle bakacağım önerin için çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Ben yıllardır idefix'ten alırım, alışkanlıktan başka hiç bir siteye bakmadım ama kitapyurdu'nu başkalarından da duydum bir şans vermek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İdefix'ten de aldım ama bu iki siteden çok memnun kalınca bunlara yöneldim ben de :)

      Sil
  3. Ben de kitapyurdu.com üyesiyim. Kitaplarımı da online alacaksam oradan alıyorum.Bazen tedarik uzun sürüyor ama siteye güvendiğim için endişe etmiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tedarik konusunda katılıyorum ama aynı şekilde güvenilir oldukları için ben de sıkıntı etmiyorum buarada Babil'i de bir dene derim :)

      Sil
  4. Benim için bilgilendirici bir yazı idi. Paylaşım için teşekkür ederim. Mutlu Kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zülal Hanım çok zarifsiniz. Sevgiler :)

      Sil
  5. Çok güzel bir yazı hazırlamışsın, orijinal olmuş ve ihtiyaç duyulan bir konu gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana özellikle Facebook'ta ekli arkadaşlarımdan çok soru geliyordu ben de paylaşmak istedim cevap olsun toplu şekilde :)

      Sil
  6. Ben kitapyurdundan alışveriş yapıyorum. Artık o kadar güveniyorum ki gelen kitapları faturayla karşılaştırma, tek tek sayma gereği bile duymuyorum. Çünkü 3-4 senedir çokça alışveriş yaptım ve bir kere bile sorun yaşamadım (şeytanın kulağına kurşun :) Ama artık eşantiyon yollamıyorlar :( Bunun yerine kargo ücreti olayını neredeyse tamamen kaldırmaları büyük avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle kargosuz oluşu avantaj ama ben geçen bir yorum okudum bazı alışverişlere hediye kitap yollamışlar diye sanırım satmayan bir kitaptı sonrasında puan kataloğuna da koydular ama bana bir iki ayraç dışında hiçbir şey gelmedi şuana kadar ki dünyanın alışverişini yaptığım halde :/

      Sil
    2. Aaa! Katarım ortalığı birbirine valla! :) Deli gibi alışveriş yaptığım tek site dünya aleme kitap yollayacak bana yollamayacak...Bozuşurum o kitapyurduyla ben! :D Bana kahveleri bol bol koyarlardı sağolsunlar :)

      Sil
    3. Puan kataloğundan aldığım hediye kitaplardan da ciddi bir kitaplığım oldu ama şimdi haklarını yemeyeyim. Kitapçıdan alsam asla böyle bir fırsattan yararlanamayacaktım... :) Zaten ben kitapyurdunun avantajlarını keşfettikten sonra ciddi anlamda kitap alıcısı oldum. Ondan önce gıdım gıdımdı kitap alışverişlerim. Baktım çok avantajlı alabiliyorum, 10'ar '0'şer almaya başladım. Hele bir keresinde tüm ürünleri favori listemde olan bir yayınevi kelepir listesine düşmüştü, 45 kitabını birden aldım %60 indirimle. O harikaydı, hiç unutamam... :)

      Sil
    4. Ooo baya bir güzel alışveriş olmuş :) Ben henüz puan kullanmadım ama kesinlikle puan kataloğu da oradan almama teşvik ediyor :D Vay be demek kahvede de cömert davranmışlar bana o da gıdımlaydı :( :) Babil'i de dene bak ben bayıldım siteye bazen güzel indirimler de düşüyor :)

      Sil
  7. Babil'i deneyeceğim senin tavsiyenle canım, hayatta aklıma gelmezdi ama madem iyi bir site daha varmış ondan da faydalanırız tabi neden olmasın...Özel indirim varsa madem :)

    YanıtlaSil
  8. ilk başta yazı gerçekten orjinal fikirli olmuş.. net üzerinden hiçbir zaman kitap almadım. kitap almam için sahaflarda falan gezmeyi çok seven biriyim. ama indirimdeyken neden olmasın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben küçük bir yerde oturduğum için maalesef kitap alabileceğim iki seçenek var fiyatları da uçmuş durumda o nedenle kesinnlikle online alıyorum 2 alacağıma 5 alıyorum hem de hiç sorun yaşamıyorum sahaf gezmeyi ben de çok severim ama İstanbul'a yolum düştükçe .

      Sil
  9. E İdefix'i yazmamışsınız? :)
    Ben de beklerim Kafa'ya... İyi pazarlar... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdefix mailimi yanıtlamadı Babil ve Kitap Yurdu yanıtlayıp ödeme bilgilerini verdiler ki zaten idefix'ten 4 yılda 2 kez alışveriş yaptım hepsi o Babil ve Kitap yurdu'nu daha çok seviyorum :)

      Sil
  10. Bir kitap kurdu olan ablama babili söyledim :) duymamıştı artık haberi oldu.edebiyatçıya büyük bir yardımın dokundu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum :) Ablana çok selamlar onunla da tanışmak çok isterim :)

      Sil
  11. Kitap yurdu favorim.Bi de reklamının sarkisi cok hosuma gidiyo
    Budubudubudu kitapla bulusmanin en kolay yolu kitap yurdu nokta kom :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklamı anımsayamadım bak ya izlemeliyim hemen :D Ben de iki siteden de inanılmaz memnumum :)

      Sil
  12. babil son zamanlarda ki favorim
    arşivleri gayet iyidir :)

    YanıtlaSil
  13. En beğendiğim kitapyurdu.com :) Gerçekten çok iyiler...

    YanıtlaSil
  14. Babili son günlerde sıklıkla duymaya başladım. Listemizde birkaç kitap var okumayı düşündüğümüz. O siteyi inceleyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir site ama ben çok memnun kaldım hatta Kitapyurdun'da tükenen bazı kitapları orada buldum üstelik söylediğim arkadaşlarım da istedikleri ama bulamadıkları kitapları bulmuş orada bir bakın bence de :)

      Sil
  15. Babil sitesini son günlerde çok duyuyorum. Kitap severler için faydalı bir yazı hazırlamışsınız.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için :) Babil güzel ama kargo ücreti konusunda artış yapmış keşke bir düzenleme getirse bizleri mutlu etse :)

      Sil
  16. Ben Kitapyurdu'nu tercih ediyorum genelde. Babil.com'da da bazen güzel kampanyalar oluyor. Onu da tercih edebiliyorum. Bazen de Hepsi Burada'da güzel indirimler oluyor. eğer yakalayabilirsem ondan da alıyorum. Hem ürün yelpazesi geniş olduğu için başka ürünleri de alabiliyorum, o güzel oluyor. İdefix'i çok duyuyorum ucuz diye ama ondan hiç alışveriş yapmadım. Başka bir siteye daha bulaşmak istemiyorum. Bu sefer her ay kitap alışverişi yapmak istiyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse tüm sitelere bulaştım ben :( :)

      D&R'a da bak ara ara harika kampanyalar oluyor orada da 5 liraya kitap var misal şaka gibi üstelik de diğer kitap sitelerinde 15-20 liraya satılan kitaplar oluyor. Aldım tam 3 kez mayıs ayı içinde allah affetsin :D

      Sil
  17. Babil.com dan ekitap okuyucu aldıktan sonra sanırım uğrak yerim oldu. Eksisini şimdilik görmedim tavsiye edebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksisini şuana dek ben de görmedim. Hele bazen güzel kampanyalar yapıyor o zaman da harika oluyor haliyle :D

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)