11 Mart 2015 Çarşamba

Kitap Yurdu ve Mac Alışverişi

Yine alışveriş yaptım hepimizin gün aşırı yaptığı gibi ve hemen sizlerle paylaşmak istedim yazısını :)

Hem makyaj hem kitap tek bir yazıda eee neticede makyaj da yaparım kariyer de hayatımın mottosudur! :D






Haftasonu kitapyurdu.com'dan çok sevdiğim ve karlı olan bir alışveriş yaptım. Kampanyalardan yararlandım bolca. Virginia Woolf'un serisini almak istiyordum hemen ekledim sepete ve bana önerilen İnci Aral'ın "Ölü Erkek Kuşlar" isimli kitabını da ekledim o esnada gözüme çarpan bir kampanya oldu Kırmızı Kedi Yayınlarından 100 lira ve üzeri alışveriş yaparsanız İnci Aral'ın "Kendi Gecesinde" isimli kitabı (ciltli olan özel basımı)hediye gelecekti bittabi kaçırmadım eklediklerim neredeyse 100 lirayı bulmuştu :))

Kırmızı Kedi yayınlarının çevirileri bir harika ben çok tavsiye ediyorum. Özellikle İlknur Özdemir ismini görünce düşünmeden alın şahane bir çevirmen bence kitaplara :)

Aldıklarımı hemen listeleyeyim;

Paul Lafarge Tembellik Hakkı

Robert Louis Stevenson Dr. Jekyll ve Mr Hyde'ın Tuhaf Hikayesi

İnci Aral Ölü Erkek Kuşlar

Virginia Woolf'un 3 kitabını aldım bunlar, Yıllar, Dışa Yolculuk ve Orlando,

Derviş Şentekin'in meşhur iki kitabı Beş Parasızdım ve Kadın Çok Güzeldi ile Beş Parasızdım ve Katilimi Arıyordum,

Samed Behrengi'nin o meşhur kitabı Küçük Kara Balık

Derek Humphrey'in Bestseller olan kitabı Dinle Sevgilim

Ve Kırmızı Kedi Yayınlarından çıkan Aşktan da Üstün 50 Film Daha

Tüm bunları alınca 100 lirayı geçtiğim için İnci Aral'ın Kendi Gecesinde isimli kitabı hediye geldi.

Bunların yanında tipik Kitap Yurdu kampanyaları var ilk 100 kitap 2 ya da 5 lira diye şahane iki kitap aldım bu kampanyadan,

Yılmaz Öztuna'nın Kuruluş kitabı 5 liraya geldi hele ki arkasındaki İlber Ortaylı referansını görmüşken kaçırmak olmazdı!!!!

Lütfi Şahin'in Osmanlı'nın Kanlı Tarihi isimli kitabıysa sadece 2 tl idi derhal aldım tabi!



Kadir Canatan'ın Göçmenlerin Kimlik Arayısı kitabı ile annemin isteğiyle aldığımız Burak Turna'nın 1909 Osmanlı'nın Gizlenen İşgali isimli kitabıyla alışverişi tamamlamıştım fakat haftasonu %50 indirim yaptı kitap yurdu Yaşar Kemal'in İnce Memed serisini Yky'den ciltli ve kutu görünce 87.50'lik fiyatıyla ikinci siparişimi de verdim allah affetsin :D



Kitap Yurdu alışverişimden sonra annemin bana hediyesi olan Mac alışverişini yaptık :))



Mac özel bir seri çıkardı bildiğiniz gibi Cinderella isimli seride çok hoş tonlar var diye duydum almaya yeltendim ama İsabel ve Ruben Toledo'nun Mac için hazırladığı o şahane kırmızı seriyi görünce dedim ki "Sindirella nedir yahu kırmızılar dururken!!!!" Opera isimli koyu kırmızı mat bir ruj seçtim annemin yardımıyla ve derhal aldım! Kargo ücreti yok Mac'te hatta 5 taksit bile yaptırabiliyorsunuz alışverişinizde ve hemen de yolluyorlar 3 günde geldi siparişim. Hem kabına hem kutusuna hem rengine AŞIK OLDUM!!! 60 lira olan bu seri şu an online satışta mevcut dilerseniz bir bakın derim :)) Buarada mis gibi çikolata kokuyor!!!

Çokça sevgiler hepinize ve artık söylemeye gerek yok sanırım yorum bırakanlara dair hislerimi :D

36 yorum:

  1. Rujun dış görünüşüne bayıldım rengi de hoşmuş güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de dışına bayıldım tonu da tam istediğim gibi çıktı çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Kitaplar.. her yerde kitap görüyorum. Cennete düşmüş gibi. Güle güle güzel günlerde oku canım beniiiim. Mac de yakıyor hani. Ve akla hemen bem gelirim deemiii :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Evet ya alırken direk aklıma sen geldin ee o kadar konuşunca :D

      Sil
    2. Ne de güzel bem demisim ama . Güle güle kullan kuzum. Benimkisi buna bu kadar para verilir mi der ve almaz. Size gelmem gerekiyor kesin kesin :D

      Sil
    3. Farketmedim bile bemi :D Benim annem de rengine kadar kendisi seçti :D Kesinlikle gelmelisin!

      Sil
    4. Bak ne anneler var. Kızlarına ruj alıyormuş dedim. Gözleri hüzünle baktı. Alsın diye demedim ama gerçekten, espri olsun diye demiştim. Sonradan tatlıya bağladık. Sen al ben sana bir şey diyor muyum kızım dedi :D

      Sil
    5. Kıyamam İnci öp yerime anneni :)

      Sil
    6. Bir de sürsen neyse, pek ruj da sürmüyorsun dedi. Kadıncağızın gözlem kabiliyeti muhteşem. Elimdeki rujları da az sürdüğümden (fazla belirli olmadan, gün içinde) ondan dolayı böyle demesi de normal tabii olarak. Hemen öpüyorum :)

      Sil
    7. Eh yani annenin gözlem yeteneği gelişmesin de kimin gelişsin her gün yüzyüze bakıyorsunuz :D

      Sil
  3. Harika bir alışveriş olmuş , keyifle oku, güzel günlerde sür sürüştür :)

    YanıtlaSil
  4. rujun rengi gerçekten güzelmiş..güle güle kullann cnm...bu tonlar asil duruyor... kadınsıı ;)

    YanıtlaSil
  5. Mac'in online satışını şimdi öğrendim. Mutlaka bakacağım, çok teşekkürler... :) Ayrıca serinin dış görünümü harika, ruj ne kadar güzel görünüyor, güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vesile olduğuma sevindim :D Evet harika ambalajları var kesinlikle! Buarada alışveriş yaparken kod bölümüne "kargo" yazarsan ücretsiz kargo kazanıyorsun haberin olsun :)

      Sil
    2. Waww...Neler öğrendim, yaşasın! :) Çok teşekküleeer.... :)))

      Sil
  6. Kitap alışverişinde çok güzel olmuş bu arada (işin içine ruj girince kitapları unutmuşum :) Kırmızı kedi'nin kitaplarını beğeniyorum ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Ben de öyle hemen ruja geçiş yapardım sanırım :) Evet çok güzel kitaplar basıyorlar cidden.

      Sil
  7. İndirimden bende yararlanmak istemiştim ama daha önce hiç kitaplarımı online almadığım için biraz araştırdım kitap yurdu hakkında kötü yorumları görünce vazgeçmiştim. Kıskandııım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala alabilirsin indirimler devam ediyor şunu da ekleyeyim 6-7 yıldır hem kardeşim hem ben alışveriş yaparız hiçbir sıkıntı çekmedik bilakis hep avantajımıza oldu alışverişlerimiz :)

      Sil
  8. Sizi blog keşiflerinde buldum :) Ben de beklerim ayrıca güzel bir çekilişm var. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Canım ne kadar çok kitap okuyorsun özendim şuan :) Mac rujun rengi de çok güzel güle güle kullan. Koleksiyondan en çok allıkları beğendim almamak için kendimi zor tutuyorum çünkü koleksiyon tükenince üründen hevesim de gidiyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumazsam ölürüm sanırım :) Ben de senin tam tersinim koleksiyonlar tükenince ayrıcalıklı olduğumu hissediyorum :D

      Sil
  10. etkileyici :D kitaplar harika , İnci Aral'ın son kitabını fena halde merak ediyorum , Ölü Erkek Kuşları çok güzel hattan en iyi kitabı sanki :D Motto ise fevkalade :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin gibi bir eksperden duymak daha da motive tti :) İnci Aral'ın galiba en iyi kitabı ölü erkek kuşlar ben de öyle duydum :)

      Sil
  11. Ablamda senin gibidir kitapları 4-5 poşette çıkar kitapçıdan:) yeni yeni netten sipariş veriyor özendim şuan kitap okumaya hemen bugün bir tane başlamalıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablana selamlarımı ilet lütfen :D Çok sevindim özendirici olmasına yazımın:)

      Sil
  12. Çok merak ettiğim bir seriydi Mac rujları hemen bakıyorum blogunu takipteyim canım banada beklerim. Sevgilerle

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler. Takipteyim ben de. :)

    YanıtlaSil
  14. Toledo koleksiyonunun allıklarınde aklım kaldı benim de. Aldıklarını güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
  15. Ben Virginia Woolf'un setini almıştım Kitapyurdu'ndan. Memleketteki evde kaldılar. yazın onlara kavuşacağım ve bir yerden okumaya başlayacağım. İnce Memed bende de var ama böyle ciltli halini almış olmana sevindim. Daha dayanıklı ve güzel görünüyor. Kırmızı Kedi Yayınları'nın klasikler dizisini birçok blogda gördüm. Bende şimdilik sadece Satranç ve Tembellik Manifestosu var ama bütün seriyi tamamlamak istiyorum. Zaten kitaplar 5 lira civarında.

    İnci Aral'dan birkaç kitap okudum ama sevip sevmediğime karar veremedim. Kolay okunuyor, güzel cümleleri var, kitap sıkmıyor ama çok akılda kalıcı veya etkileyici de değil. Ben Safran Sarı, Kendi Gecesinde ve Sadakat'i okumuştum. En iyisi Sadakat'ti. Okumadıysan tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz hiç İnci Aral okumadım ben. Kendi Gecesinde'yi de zaten kampanyadan hediye almıştım çok merak ediyorum bir arkadaş tavsiyesi üzerine edindim Ölü Erkek Kuşlar'ı. İlişkileri çok güzel tahlil etmiş demişti arkadaşım.

      Kırmızı Kedi'nin tüm klasiklerini çok şükür son verdiğim siparişler tamamladım ve gelmesini bekliyorum son 3 kitabın da bayılıyorum Kırmızı Kedi yayınlarına hele çevirmen İlknur hanım şahane cidden.

      Virginia'ya gelince ona bayılıyorum ne diyeyim şu ana dek 3 kitabını okudum ve elimde Orlando var şimdi. Keşke diyorum, daha çok yazabilseymiş ama gencecikken hayattan yorulup sonlandırmış hayatını :(

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)