6 Mart 2015 Cuma

İdefix- Hepsi Burada Kitap Alışverişi ve Şubat Ayı Kitaplarım

Merhabalar! :)

Sanki uzun zamandır yazmıyorum gibi geldi özlemişim yazmayı :)) Bugün size idefix ve Hepsi Burada'dan yaptığım kitap alışverişleri ve şubat ayı boyunca okuyabildiğim kitaplardan bahsetmek  istedim. 






Şubat inanılmaz hengameli geçti.. Hiç kitap kapağı açamadım desem yeridir maalesef sadece 4 kitap bitirebildim az sonra da göreceğiniz üzere kendi hezimetimi yaşadım şubatta okuma konusunda...



Virginia WOOLF/ Kendine Ait Bir Oda: İngiliz yazar Woolf feminizm akımının öncülerinden olmasıyla bilinir. Yazarın bu kitabı kendi fikirlerinden bahsettiği bir üniversite konuşmasından derlenmiştir. Eğer feminizme sıfırdan başlamak ya da bir kadının ağzından 1800'lerde kadın olmayı dinlemek isterseniz okuyun bir şeyin ama tek bir şeyin dahi dünyanın geneli için söylüyorum ,üstelik de, değişmediğini göreceksiniz kadın olmaya dair.. Kitabı Kırmızı Kedi Yayınlarından aldım ve çevirisinden inanılmaz memnunum tavsiye olunur :))) 


Alexandre DUMAS/ Siyah Lale: Hepimizin çok yakından bildiği 3 Silahşörler ve Monte Kristo Kontu romanlarının da yazarı olan Fransız yazar Dumas'nın çok bilindik romanlarından olmayan Siyah Lale bence 15 yaşında filan okunmalı ciddi ciddi okurken ne sıktı ne de sevdim nötr olarak okudum ve rafa kaldırdım :)) Kitap Hollanda'da Siyah Lale yetiştirirken siyasi suçlu olmakla yargılanan bir adamın öyküsünü anlatıyor fazla ipucu vermek istemiyorum okumak isteyenler için. Akvaryum Dünya Klasiklerinden olan bu kitabın da çevirisi akıcıydı okumak isteyene tavsiye ederim. :))

Sami HAZİNSES/ Seni Gömmem İmkansız: Hazinses kod adını kullanan yazarın iki kitabından ikincisiydi bu ilki ise P.ç Güveysinden Hallice'ydi. Aslında ilkine niyet etmiştim ama niyeyse bir D&R alışverişimde bunu attım sepete.. Nemesis Yayınlarından çıkmış kitap. Peki sevdim mi? HAYIR!!! 30 yaşında bir mimarın sevgilisinden ayrılması ve onu unutma çabası üzerine kurulu bu kitap bolca küfür içermekte hikaye akıcılığı sıfır bence öldürdüğünüz vakte yazık... Küfür jargonum gelişsinse okuma amacı o vakit doğru yoldasınız da orjinal küfürler değil klasik erkeklenmeler yani... Hiç tavsiye etmem ama yine de siz bilirsiniz... :)) 

Antoine De SAINT-EXUPERY/ Küçük Prens: Hangimiz sevmiyoruz ki bunu? Şirin, tatlı küçük prens.. Bende Ülkü Abla'nın okuduğu bir masal kasedi bile var annem çocukken almıştı o andan itibaren  kanıma karışan bu kitap her yaşımın kuşkusuz en favori kitabıdır.. Hayır bir kitap hem de bundan yıllarca öncesinde yayınlanıp da günümüz insanlarına dair tahlillerinin doğruluğunu hala nasıl korur? Bu kitabı sadece çocuklar değil hatta önce büyüklere okutmak lazım en yalın dille.. Can Yayınlarından çıkan bu kitabın özelliği 1965'ten sonra yeniden Cemal Süreya ve Tomris Uyar elinin değdiği çevirilerle raflarda yerini alması.. Okurken sanki yanınızdaymış gibi hissediyorsun şu 90 sayfalık çocuk kitabını bile o kadar güzel çevirmiş ki yazar dilimize.. Buarada okumak isteyenler mendil filan hazırlayın az biraz ağlanabilir hani benden demesi.. 

"Hoşça git," dedi tilki. "Vereceğim sır çok basit:İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez." 

Küçük Prens unutmamak için tekrarladı:" Gerçeğin mayası gözle görülmez."





Şubat ayı içinde sevdiğim kitapları alma fırsatı da buldum bunlardan ilki diğer sitelerde 50 küsür liraya satılan bu Sharlock Holmes setiydi. Neredeyse iki yıldır isteyip de edinemediğim seni en sonunda Hepsi Burada'dan 39.90 liraya bulunca derhal aldım! Kargo bedava üstelik benim gibi delisi varsa haber edeyim :D 




Şubat ayı için ikinci kitap alışverişimse idefix.com'dan oldu. Doctor Who aşkımı bilmeyen kalmamıştır geçenlerde de "Ne doktormuş bu da Dilek" diyerek bir çıkışta bulununca annem artık tescillendim sanırım :D Doctor Who'nun 12 doktorluk ingilizce bu incecik 12 kitap ve 12 kartpostaldan oluşan kitaplarını en uygun idefix'ten alabilirsiniz 48.50 liraya almıştım seti :)



Veeeee yazarların en şahanesi Sabahattin ALİ'nin kızı Filiz ALİ'nin gözünden babasını anlattığı bu anma kitabı Filiz Hiç Üzülmesin de yine en uygun fiyata idefix'te satılıyordu listemdeki kitaplardan biriydi hemen attım sepete.  11.70 idi benim ödediğim fiyat ancak şu an 13.50 olmuş sanırım..



Bu siparişi veriş amacım mailime gelen "Swastika Geceleri'nde indirim var!" ibaresiydi. Kathrine Burdekin'in bu kitabı yine feminist akımın çok övülen romanlarından biriydi almalıydım, okumalıydım :D 10.50 ödemiştim ama bu da 13.50 olmuş siteye baktım sizin için teyit amaçlı :)) 



Benim şubat hasılatım bu şekilde sizde durumlar nasıl? Buarada ben bir hafta kadar blogda yokum yine minik bir seyahatim var.. Yeryüzünün tüm gezginlerine selam eder yorum bırakan gezginleri pek sevdiğimi söylemek isteyim :)))

24 yorum:

  1. Filiz Ali'yi ben de çok merak ediyorum aslında, hepsi çok güzel Küçük Prens'e de öpücükler :) bol okumalı postlar bekliyorum o halde!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hiç Üzülmesin çok güzel bir kitap ama bir o kadar da acı... Küçük Prens adına çok teşekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D Tamamdır yazacağım yorumlarımı :)

      Sil
  2. Bi de artiz artiz maalesef 4 kitap bitirebildim diyor :P Ben bi' kitaba başladım 3 hafta önce 78. sayfadayım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Yok yahu ne artizliği :D Ben senden daha çok boş zaman sahibiyimdir de ondan 4 kitaba iyi gözle bakmamam hee biri de Küçük Prens onu saymamak bile lazım :)

      Sil
    2. Hiç vaktim yok yalanına girmeyeceğim. Okumadım işte, kitabı 4 kere açmışım :)

      Sil
    3. Hahaha iyi peki demiyorum bir şey :D

      Sil
  3. Buram buram kağıt kokuyor bu yayın ne hoş.

    YanıtlaSil
  4. Canım ne kadar güzel kitaplar bunlar feminizm ile ilgili her şey dikkatimi çeker Woolf'un kitabını çok merak ettim bi bakmak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Tavsiye ederim tek düze giden ama kendini okutan bir tarzı var Woolf'un :)

      Sil
  5. Küçük Prens geçen gün D&R'da dolaşırken gözüme ilişti. Neden almadım bilmiyorum. Kitap canavarı olacaksın başımıza, maşallah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al muhakkak çok seveceksin :) Yok yahu ne canavarı keşkeee :D

      Sil
  6. Keyifle oku yeni güzelleri. Bu ay ben ufak tefek birkaç kitap aldım. Şöyle toplu alışveriş yazıları ne güzel oluyor. 4 kitap da hiç fena değil , Mart daha bereketli geçsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler! :) Mart diliyorum daha bol kitapla geçer sen de yazsana alışveriş yazılarını ben çok seviyorum okumayı :)

      Sil
  7. Çok renkli ve dolu dolu bir blog...Çok sevdim :) Katıldım, bana da beklerim...Kahve, kitap, makyaj... Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Ah ah keşke ben de senin kadar kitap okuyabilsem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım inşallah daha çok okursun ben de arttırabilirim dilerim bu ay :)

      Sil
  9. Okunmayı bekleyen onlarca kitabım var benim de :((
    Dün akşam elime aldım birini; benim ufaklık oyun isteyince bırakmak zorunda kaldım.
    Ama niyetliyim, 1 tane olsun okuyacağım bu ara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelik ufaklığın tabi ki her zaman :) Okursun ya bence tadını çıkar miniğin ne tatlıdır o şimdi allah bağışlasın :)

      Sil
  10. Kitap alışverişlerinin müptelası olacağım sanırım :) Çok hoşuma gitti aldığın bütün kitaplar. Tek tek tanımak da çok hoştu. Filiz Ali'nin kitabını ben de alacağım sanırım, aklımda... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sevindim buna :) Tavsiye ederim kızının gözünden okumak çok güzeldi :)

      Sil
  11. Ne kadar güzel kitaplar almışsın ama tek şey için üzülddüm geçen ben de seni gömmem imkansız kitabını almıştım hala okumadım ama yorumun üzerine keşke almasaymışım diyorum :( eskiden çok çok daha fazla vakit ayırırdım kitap okumaya yine öyle olsun istiyorum kitap sevdası başka şey çünkü eskiden sadece kitaba ne kadar para verirsem vereyim kitaba verilen paraya asla acımazdım hem de o ilkokulda kendim kadar küçük harçlıklarıma rağmen biriktirir biriktirir alırdım babamdan da isteyebilirdim hatta kızarlardı neden kendin alıyorsun diye öylesi daha mutlu ederdi beni lisede de öyleydi hala da öyle devam ediyor tabi artık makyaja verdiğim paraya da acımıyorum (zaman zaman sanırım çünkü bazen gereksiz şeyler almış olabiliyorum). En yakın zamanda Küçük Prensi alıcam geçen gördüm sepete attım geri koydum nasıl almam diyorum kendi kendime başucu kitabım olabilicekken resmen almamışım yarın hemen alıyorum :) Kocaman öpüyorum seni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim. Keşke almasaydın cidden hiç sevmedim ben o kitabı :/ Küçük Prens ömürlük bir kitap alınmalı cidden :) Makyajda da ben ölçüyü kaçırıp aynı şeyden alınca kızıyorum kendime onun dışında aynen acımıyorum hele iyi bir ürün almışsam :) Kocaman güzel yorumun iyin KOCAMANNNNN teşekkürler! Ben de çok öperim :D

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)