1 Şubat 2015 Pazar

Babil.com Kitap Alışverişi ve Kitap Yorumları

Blog yazılarımı artık sevdiğim insanlara atfediyorum böylece de benim için önemlerini bir nebze de olsa kayıtlara düşmüş olduğumu düşünüyorum :)
Bu yazım benim dünyalar tatlısı, kitap kurdu kuzenim Tutku'ya atfen yazılmıştır :) Şimdiki performansına bakıp ileride benden daha çok kitap okuyacağını düşündüğüm ve kendisiyle ufak çapta bir yarışa girdiğim 16 yaşındaki kuzenimle minik çaplı yarışım devam etmekte okunacak kitap sayısına dair. Kendisi en akıllı ve en sevilen kuzen olma titrini elinde tutuyor dilerim okuma alışkanlığı hep aynı kalır güzel kuzenimin :) Buarada Tutku'nun bu alışkanlığını zekasına hayran olduğum annesi yani kısmen beraber abla-kardeş gibi büyüdüğümüz teyzem'den Ayşe'den aldığını düşünüyorum. Bugün Ayşe'mizin doğum günü bu vesileyle de 35(kıyağım kayda geçsin lütfen:) yaşın kutlu olsun NİCE YILLARA CANIM TEYZEM diyeyim en şık kutlama olurdu herhalde bu :)


Gelelim bugünkü yazıma. Daha önce babil.com isimli yeni bir kitap sitesinden bahsetmiştim. Bu site o kadar avantajlı ve çeşitleri de o kadar geniş ki ilk yazdığım yazının üstüne iki kez daha alışveriş yaptım siteden!!! Bu yazıda size yaptığım ikinci alışverişten okuduğum kitapların yorumlarını ve üçüncü alışverişteki kitaplardan bahsedeğim. Hemen kitap yorumlarıma geçiyorum,




İkinci alışverişimde uzun zamandır okumak istediğim Ali ŞERİATİ kitaplarından 3 tane aldım bunlar,


İnsanın Dört Zindanı: Ali Şeriati'nin bir üniversite konuşmasından derlenen kitap kesinlikle okunmalılar listesinde. İslam düşünürü olan Şeriati insanın düşmanı olarak belirlediği unsurları gayet akıcı bir dille anlatmış. Çevirisi ise ünlü Prof. Hüseyin Hatemi'ye ait. 

Ali Şeriati İle Söyleşmek: Kitap yazarla yapılan söyleşileri konu alıyor bu derlemede yazarın aşka, kadına, dine ve farklı konulara bakış açısı ele alınmış Ali Şeriati'ye kuş bakışı bakmak, yazar hakkında bilgiye sahip olmak isteyenler okusun muhakkak.

İslam ve Sınıfsal Yapı: Şeriati'nin kitaplarından seçip tavsiye et deseydiniz tavsiyelerim arasında olurdu Şeriati'nin islama bakış açısının ele alan bu kitap kitaplıklarda yer almalı bence.

Bu ay içinde okuduğum ancak siteden almadığım kitaplar da vardı onlardan da yeri gelmişken bahsedeyim.


İlki çok ilginç bir kitap Arthur Schopenhauer'in Aşkın Metafiziği isimli kitabı. Bu kitap kadın-erkek ilişkilerine sıradan bir bakış açısından çok "aa ben hiç böyle düşünmemiştim" dedirtecek saptamalarla dolu. Yer yer yazarın kadın düşmanı olduğunu düşünsem de bence bu kitabı kesinlikle bakış açısı geliştirmek isteyen herkes okumalı.

Migros'ta yapılan 5 lira indiriminden faydalanıp aldığım Gilbert Sinoune'nin Çarmıhtaki Kraliçe kitabı bizim Hürrem'le Kanuni'nin aşkına benzer bir gerçek öyküden yola çıkmış İspanya'daki bir aşkı anlatıyor. İlk etapta sıkılsam da sonra sonra saran bu kitap hem uygun fiyatlı hem de harika bir sonu var sırf o süpriz son için bile okunur hele de gerçekliği düşünülünce.!!!

Babil'den aldığım Murat Menteş'in bu şiir kitabı Garanti Karantina esprili bir dille yazılmış keyifle okuduğum bir kitaptı tavsiye ederim.




Bu iki kitabı da babil'den aldım Dr. Who isimli diziyi hala seyretmeyeniniz var mı? Lütfen seyredin :) Seyredenler ve benim gibi çok sevenler için Kalkedon'dan çıkan Doctor Who Efsane Devam Ediyor arşiv niteliğinde bir kitap. Dizinin 31 sezonunun her bölümünün mini özetlerini içeriyor tavsiye olunur!

Ve son olarak Mike Chopra Gant'ın Hollywood Genres and Postwar America kitabını tam %90 indirimde görünce aldım! Kesinlikle kaçıramazdım kendisini ingilizce oluşundan mütevellit sağlam kafayla okumak adına şubata saklamıştım.


Özetle bu ocak ayında okuduklarım bu şekilde biraz formdan düşmüşüm ve bu ay açığımı kapatmaya niyetliyim.

Gelelim yeni alışverişime sitede Virginia Woolf kitaplarında %50 Sabahattin Ali kitaplarında %35 indirimi görünce dayanamadım aldım da aldım zira uzun zamandır bu kitapları edinip kütüphanemde arşivlemek istemiştim. Diğer siteleri de kontrol edip en uygun fiyatlı kitapları bulunca kesinlikle almalıyım dedim toplamda 137 lira tuttu ama son kuruşuna kadar hakeden bir alışverişti ve hala çok ama çok uyguna aldığımı savunuyorum!!!



Fotoğrafının fonunun kusuruna bakmayın :D 


Kitapların listesi şu şekilde,

Çocuk Kalbi (Araya ekledim hediye edeceğim bunu) 3.58 

Virginia Woolf kitapları,

Mrs. Daloway 8.00 tl

Kendine Ait Bir Oda 6.00 tl

Yaşlı Kadın ve Papağan (Çocuk kitabı bu) 3.00 tl

Deniz Feneri 8.25

Dalgalar 9.00

Sabahattin Ali'lerin listesi ise şöyle,

Yeni Dünya 6.57 tl

Kamyon 4.38 tl 

Kuyucaklı Yusuf 8.45 tl

Kürk Mantolu Madonna 7.15 tl

Kağnı, Ses, Esirler 8.76 tl

Sırça Köşk 5.85 tl

Marko Paşa Yazıları ve Ötekiler 11.68 tl

Çakıcı'nın İlk Kurşunu 6.57 tl

Hep Genç Kalacağım 21.90 tl

İçimizdeki Şeytan 10.40

Vee gelelim benim için en özel kitaba tabi ki Küçük Prens ama Cemal Süreya ve Tomris Uyar farkıyla.. Çevirisinde bu iki ismi görünce almamazlık edemedim.. Sadece 4.90 liraydı. Benim kitaplarım bu şekilde siz neler okudunuz neler tavsiye edersiniz?









25 yorum:

  1. Masallah neler almışsın sen öyle. Güzel günlerde okumak nasip olur inşallah kuzum. Benim de okunacak kitaplarım bekleşiyor bir süredir. Yine bir maraton dönemi olunca .. Ama okuyacak olursam da Kayıp Kıta Mu öncelikliler arasında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy evet alıp bekletmek istemediğim için başladım okumaya hemen ki diğer bekleyenleri ne yapacağım onu da bilmem :) Yazdım bunu bir de geçen gün yine tavsiye ettiğin bir kitap vardı ikisini aldım listeye :)

      Sil
  2. Hi dear
    Oh great!
    Love Doctor Who book, need it!
    Btw, what do you think about following each other?
    xoxo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You should really read it if you are a whovian!!! Yes sure I would love to follow you please write me your blogs address because I can't see yours on my list :(

      Sil
  3. Dilek abla'cım çok teşekkür ederim yazdıkların için gerçekten çok sevindirici senden böyle şeyler işitmek daha doğrusu okumak:D çok hoşuma gitti gerçekten herbir kismi yazının tabi özellikle 1.paragraf :Dd mini yarisimiza gelince galip belli değil mi zaten ? Ben omrumum geri kalanını kitap okuyarak gecirsem anca sana yetisirim, lütfen :D ayrica 35'lik hatun annem de doğum gununu kutlamak için seçtiğin bu yoldan çok fazla hoslandi göndermek istediğin tüm mesajlar da alıcıya ulaştı kaydedildi :D çok güldürdün bizi e tabi en cok da beni :D çok opuyoruz seni Kutlu'da dahil :-**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy ybenim en güzel en tatlı en şeker takipçim!! Ben senin o bal suratını yerim küçük kız kardeşim benim!!! Ayşe ablam sevmiş demek ki kutlamasını ;) Ben de hepinizi ayrı ayrı öpüyorum en kocamanından kuzum benim!!

      Sil
  4. Gerçekten de uygun gözüküyor fiyatları..bende inceleyim bi siteyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndirim bitmeden bakmanı tavsiye ederim normalde de pahalı değil ama indirimde daha çok alıyor insan ve Küçük Prens'i de muhakkak ekle sepete çevirisi harika!!!

      Sil
  5. hmm gayet güzel seçimler
    babil'i bende takip ediyorum, kendi seçtikleri kitaplar da hakikaten özenle seçilmiş kitaplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum siteyi daha gözüme kestirdiğim bir sürü kitap mevcut bunları bitirir bitirmez almak istiyorum :) Yorumunuz için teşekkürler takibe alıyorum sizi ben de beklerim her zaman :)

      Sil
  6. nice books :)
    would you like to follow each other on GFC and Bloglovin ? :)
    http://blog017.blogspot.com/2015/02/ikea-inspires-me-every-time.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi! Thanks :) Sure I would love to but I can't follow you on blogvin I think thats an error but Im now following you on Google+ :)

      Sil
  7. Kendime Doctor Who hayranı diyordum, bu kitabından haberim yoktu -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim 31 sezonun birer sayfalık özeti var bir de Shada diye bir kitap var onda da Doktor Who'nun yayınlanmayan bir bölümü var :) Çok keyifli. Buarada çok sevindim bir Whovian daha buluşuma :D

      Sil
  8. Hi dear. Thanks for following me Im trying to follow your blog but there is an error on your blogs gfc :( I'm now following you on Google+ and I loveee your style! I love your blog!!!

    YanıtlaSil
  9. Bende bir süredir zaman sıkıntısı yaşadığımdan sadece kitap satın alabiliyorum, okuyamıyorum:) Fakat önerdiğin kitapların bir çoğunu sipariş etmekle birlikte naçizane tavsiyem Garcia Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlık veya Albaya Mektup Yok kitaplarıdır.

    Teşekkürler bu güzel yazılar ve bilgilendirmeler için, devamını bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzyıllık yalnızlığı o kadar çok duydum ki kesinlikle almam farz oldu sen de önerdikten sonra tabi ki de okurum :) Ben teşekkür ederim yazılarımı okuduğun ve yorumlarla katıldığın için :)

      Sil
  10. Amanin, ne güzel bir alışveriş postu bu! Ben çok kaytardım okuyacak bissürü kitabım var ama almamak için zor tutuyorum kendimi :( babil.com 'a girip kitaplara bakıp zorla kaçıyorum hatta :( kıskanmadım ki bu alışverişi ben zaten :(

    Güle güle oku ve bolca anlat bize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler okudukça yorumlamaya çalışıyorum şimdilik iki kitap okudum bakalım şubat ayı okuma listem nasıl olacak :) Daha iyileri senin olsun raflarca kitaplar eklensin kitaplığına!!! :)

      Sil
  11. I'm following you on gfc :)
    WWW.BLOG017.BLOGSPOT.COM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much! Welcome to my blog Im following your posts your blog is lovely! :)

      Sil
  12. Thanks, nice books...

    my new video :)
    https://www.youtube.com/watch?v=qRKc-Cf1CnI

    Kisses
    http://byrenatalee.blogspot.it/

    YanıtlaSil
  13. hepsi çok güzel! keyifle okuyun!:) insanın dört zindanı benim de listemdeydi, yorumunuzu merak ediyorum!
    etkinlikte gördüm sizi, takipteyim;)
    bana da beklerim:)
    http://kitapsevinci.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Hemen geliyorum ben de! Yorumladım aslında yukarıda bir iki satırda hemen bir özet geçeyim, İnsanın Dört Zindanı Şeriati'nin bir üniversitede yaptığı konuşmanın kitaplaştırırlmış hali. Diğer kitapları gibi akıcı bir dille yapılmış bir çevirisi mevcut kitabın. İnsanın kendine tuzaklarına dair bir kitap tabi ki en okunasılardan! :)

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)