3 Aralık 2014 Çarşamba

Yurtdışı Kozmetik Alışverişi: E.L.F

Herkesten sıklıkla adını duyduğum ancak Londra'da yaşadığım dönemde keşfedemeyip kendisinden ilk alışverişimi Türkiye'den internet yoluyla yaptığım Elf markasını anlatacağım.


 Üç arkadaş toplanıp 30 pound limitini fazlasıyla aşıp ücretsiz kargo imkanından yararlandık bu alışverişte. Elf'ten aldığım toplamda 7 parça ürüne ben sadece 58 Türk Lirası ödedim. Ki imkansız bu aldıklarımı katiyen Türkiye'den bu fiyata alamazdım fakat acaba kalite konusunda nasıllar? Bu fiyat sürpriz mi olacak? Tekrar alışveriş yapar mıyım? Az sonra ürünleri incelerken hepsinin cevabını vereceğim. Öncelikle yurtdışı kozmetik alışverişim sırasında yaşadıklarımı özetleyeyim zira çok soru aldım çevremden. "Kontrolde kozmetikleri atıyorlarmış senin paketin sana nasıl ulaştı?" "Ne kadar sürede elindeydi?" "Aldıklarını görmediğin için renkler konusunda sıkıntı yaşadın mı?" gibi sorular bunlardan bazılarıydı.. Hemen yanıtlayayım yurtdışı alışverişle özellikle kozmetik alışverişiyle ilgili soru varsa hepsi silinsin kafanızdan..

Alışverişle ilgili kafamda tek soru işareti vardı o da, gümrükte kozmetik içerikli paketlerin geri çevrilmesiydi... Alışverişimi yaparken 20-25 günlük bir sürede elimde olacakları taahhüt edilmişti cidden tam da 23. günde elimdeydi paket! Kutuyu açtım içinde bolca tırtık halde karton vardı. Bu kartonlarla üstü sıkı sıkı kaplanmıştı kozmetiklerin. Postacı paketin içinde kozmetik olduğunu öğrenince "Vallahi ben sana ne diyeceğim bunu incik boncuk sanmış fazla da kurcalamamışlardır aksi takdirde aynen geri gönderirlerdi bence çok şanslısın" dedi... Üzerinde Elf Kozmetik yazısı olmasına rağmen hayır açılmamıştı paketim :) Ve cidden çok şanslıydım çünkü Ptt'nin bölgedeki genel merkezini aradığımda oradaki görevli bir kanun maddesini uzun uzadıya bana okuyup "üzgünüm hanımefendi ama o paket belki de çoktaaaaağğğğnnn geri gönderilmiştir hediye dahi olsa ülkeye kozmetiğin girişi yasak" deyip ardından da mikro ve makro bazda yurtdışı kozmetik alışverişinin ülke bütçesine zararı temalı bir brifing vermişti ayak üstü.. Tam telefonu kapadım ve hayatta nadir anlardan biriydi postacıyı görüp de bu kadar sevindiğim! Hatta o görevliye geri telefon edip "Nabersin haha bak aldım paketimi." diyesim vardı ama yapmadım tabi... Pakette 2 adet fırça seti, 2 adet ruj, 3 adet far paleti, 1 renkli nemlendirici, 1 Hd allık, 1 göz kalemi, 1 tekli far ve 1 de far bazı vardı.. Sanırım ürünlerin hepsinden almışız birer adet. Tekli farı çok yoğun sim içerdiği için arkadaşıma verdim.


Ürünlerin kısaca değerlendirmesi ise şu şekilde;

En beğenmediklerimden en sevdiklerime doğru sıraladım bu değerlendirmeyi. En beğenmediğim siyah devasa göz kalemiydi... 98 p. gibi bir fiyatı vardı ama sıfır renk nasıl diyeyim bilemedim özetle çok kötüydü..

HD BLUSH: Olur da bir gün aşırı dozda pembeden ölmek ya da çocuğunuzun doğumgününe gelmeyen palyaçonun yerine geçmek isterseniz kesinlikle Elf'ten adı Diva olan bu pembe allıkla bunu gayet de paşarabilirsiniz! 1.50 poundluk bir ürün nasıl bu kadar pigmenli olabilir? Benim için rujda bile fazla bu renk! Yani bu pembe neyin alameti böyle...

FAR BAZI: Kullandığım ilk ve tek far bazı kendisi ve fakat inanılmaz kaliteli olduğunu söyleyebilirim! Tam fiyatı aklımda değil ancak ya 1.20 ya da 1.89 pounddu diye anımsıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

RENKLİ NEMLENDİRİCİ: Henüz kullanmadım ama 1.47 pounda sarı alttonlu ciltlere özel renkli nemlendirici bulmuşum yani ne kadar kötü olabilir ki? Çok da kötü çıksa üzülmem çok cüzzi bir miktar ödedim.

FIRÇA SETİ: Kabını ve boyutlarını, derli toplu oluşundan mütevellit seyehatlerime götürebilirim diye bir heves aldım ancak sadece kılıfı güzel.. Pudra fırçasının kılları yüzüme yapıştı, fondoten fırçası ise kendisiyle uyguladığım ilk fondoten sonrası felç geçirdi desem yeri.. Fiyatı 4 pounddu sadece idare eder diyebilirim..

FAR PALETİ: 100 renk içerikli bu paleti 5 pounda aldım içinde olmayan renk yok hatta ebruli renkler bile var ancak çok çok kalıcı ya da renk veren bir palet olduğunu söyleyemem. Koyu renkleri iyi ancak açık renkleri "mış" gibi yapan bir palet. Ama kullanılabilir özellikle de fiyat ürün orantısı bence gayet iyi. Alınabilir.

RUJ: Mat olan bu mineral ruj 6718 numaralı Rich Rasberry rengi. Ve onca alışverişin içinden sanıyorum bu ruja aşık oldum! Yani "Your just to good to be true. Can't take my eyes off you!" diye şarkı yaptım ben bu ruja. Yok tamam şarkıyı ben yapmamış olabilirim ama bu ruja şarkı bestelesem bunu bestelerdim. Çok mutlu bir renk beni de ne kadar mutlu ettiğini sanırım geçmiş 4 satırdan anlayabilirsiniz :D 1.57 pound gibi bir fiyatı olsa gerek emin de değilim..

Bu ürünlere www.http://eyeslipsface.co.uk/ adresinden ulaşabilirsiniz. Dilerim yurtdışı alışverişle ve Elf ürünleriyle ilgili yaralı bir yazı olmuştur. O zaman bir şarkıyla veda edebilirim sanırım;


30 yorum:

  1. Merhaba canım blogunu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gördüm ve hemen takibe aldım tabi ki! Buarada ben de Siyaset Bilimi mezunuyum o da ayrıca güzel :D

      Sil
  2. blog satışıma beklerim cnm seni :) indirim yapabilirim
    http://sinempehlivan39.blogspot.com.tr/2014/11/blog-sats.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim takip için ve elbette bakarım :)

      Sil
  3. Bir türlü cesaret edip alışveriş yapamıyorum yurt dışından, güle güle kullan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İnci hem yorum hem takip için:) Elf'ten alabilirsin güvenle ben de çok büyük cesaretsizlikler sonucu aldım ve pişman olmadım fakat işte ürünlerin ikisi hariç çok da beklentime cevap veremediler :(

      Sil
    2. Ne demek canım.
      Elf kalite bazında düşünülünce çok fazla beklentiye girmemek lazım Dilek. Keşke kontur kitlerinden alsaydın, çok iyi olduğunu söylüyorlar. Alacak olursam bir tek onu alırım sanırım bir de sleek marka allık ve far paletleri olabilir. Ancak Türkiye'ye gelmesini bekliyorum. Hatta bugün Gratis'e mesaj gönderdim bununla alakalı. Belki sık boğaz yaparsak olmayan ürünler gelir :))

      Sil
    3. Evet doğru aslında çok da büyük beklentiye girmemek lazım ama fırçaları çok övgüye mazhar olmuştu o benim beklentimi yükseltti sanırım. Mantıklı ben de Gratis'e yazayım o vakit destek amaçlı ya da yurtdışına giden birini bulup ısmarlamak gerek :)

      Sil
  4. Merhaba iade-i ziyarete geldim. Bloguna izleyici gadgeti eklersen daha fazla kişi seni takip edebilir. Nacizane tavsiyemdir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,bloğuna Tesadüfen rastladım hemen takibe alıyorum! Bana da uğramak istersen zeyusanka.blogspot.com.tr
    Sevgilerimle!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Uğramaz mıyım? Takibe aldım ben de :)

      Sil
  6. Güzel günlerde kullan bilgilendirici bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba hayırlı olsun bloğun iade-i ziyarete geldim takipteyim :) aldıklarını güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ve hoşgeldin! :)

      Sil
    2. Hoşbuldum ben de her zaman beklerim öpüyorum :)

      Sil
    3. Blog okumayı çok seviyorum senin blogun da keyifli. O nedenle sık sık kapını çalacağım emin ol :D

      Sil
    4. çok teşekkürler canım kafana takılan sormak istediğin bir şey falan olursa da her zaman yardımcı olurum. bu arada bakabilirsen yarın sabah saatlerinde özellikle bloguma bakmanı öneririm bir sürprizim var :D

      Sil
    5. Çok teşekkür ederim çok zarifsin :) Ama bu haksızlık yarın ben okula gidiyorum ki mesaim var :(

      Sil
  8. aldıkların çok güzel güle güle kullan:) çok takipçilerin olması dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Gelen her yeni takipçi ayrı güzel. Dileğine katılıyorum hepimizin çok çok takipçisi olsun ve daha çok yazalım daha çok paylaşalım! :)

      Sil
  9. Güle güle kullan canım. Elf'in farlarından sanırım memnun olan pek yok. Çok beğendiğim birkaç ürünü var markanın. Ben de alabilisem şansımı deniycem :)
    Güle güle kullan cicilerini :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Şimdi de senin önerdiğin siteden birkaç şey attım sepete deneyeyim bakalım ve evet Elf'in farları tam bir pişmanlık ama çok para ödemeyince sorun olmuyor :D

      Sil
  10. Güle güle kullanın hepsi çok hoş gözüküyor.. :)

    YanıtlaSil
  11. Aldıklarınızı sağlıkla iyi günlerde kullanın :)
    Sosyal Medya Kafe

    YanıtlaSil
  12. Far paleti güzelmiş 💖 güle güle kullan kaliteli doğal başka ürünler ararsanız Naturalite e bi bakın tatlılarım 😚

    YanıtlaSil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)