30 Aralık 2014 Salı

Soğuyan havalar ve dışarıda yaşayan insanlar.....




Evet sene olmuş iki1000onbeş ama hala aynı sorun mevzu bahis: Sokaktaki Hayatlar..

Aslında söylenecek çok söz var ama blogda ahkam kesmeyeceğim zira ahkam kesmeyeceğime dair büyüklere ve hatırlılara bir minik söz verdim kendimce.. Şimdi peki bu yazı ne alaka ama değil mi? Zira bununla birlikte son üç yazıdır da benim blog İmaret havasına büründü gibi sanki ama bu tarz yazılara uzunca bir süreliğine ara veriyorum blog değişik bir hal aldı ama kafası karışık blog benimki adı üstünde :D Ben yine hepimizin bildiği ama gelen karla birlikte yeniden hatırlatmak istediğim bir bilgi paylaşımı yapmak istedim nacizane, zira dışarısı o kadar soğuk ki aklıma direk olarak dışarıda yaşayan insanlar ve onlar için nacizane yapabileceğimiz bir şey olup olmadığı geldi ve bu yazıyı derledim evsiz birini görürseniz arayacağınız numaralar şu şekilde siz de paylaşırsanız çok sevinirim. Hepinize çok sevgiler.

İSTANBUL

AKOM: 444 2 566 

İBB: Beyaz Masa : 153 

ZABITA: 0 212 521 84 65

İZMİR

GÜÇSÜZLER EVİ: 361 71 51- 361 00 82

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 441 05 20- 293 13 14 

KOCAELİ

ATİAD TOPLUM MERKEZİ : 0262-332 36 66
ALO 183 

ALO 155

ALO 153 

BURSA
BURSA SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 0224-220-38-30

BARINMA EVİ: 0224-442-90-08

ESKİŞEHİR

POLİS İMDAT: 155

SOSYAL HİZMETLER: 183 
İL SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ: 0 222 217 46 05-06

TOPLUM MERKEZİ: 0222-226 34 16-19

TRABZON

TRABZON SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ: 0 462- 230- 19- 74 

16 yorum:

  1. Cok teşekkürler ince düşüncen için...

    YanıtlaSil
  2. Sıcacık Evlerimizde bile üşüyoruz...
    Dışarıdakileri düşünüyorum da Allah yardımcıları olsun...
    Çok zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah. Paylaşımların belki faydası olur.

      Sil
  3. Çok temiz kalpli bir insansın sen...

    YanıtlaSil
  4. Güzel işler bunlar ama keşke ahkam kesseydin okurdum. Kafana göre takıl bence blog şöyle oldu böyle oldu diye düşünme. Çoğu blog zaten kafasına göre takılıyor. Belli bir konu üzerine gitmeyi başaran çok az blog var. Bide kişisel blog diyorsan takılmaca en iyisi bence. Amma konuştum, amma ahkam kestim, amma gidemedim ha. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahkam kesersem okurdunuz okunurdu yani ben pek kıyılara köşeler bulaşmama sözü verdim blogu açarken yoksa Siyaset Bilimi uzmanlık alanım Platon'dan girip Habermas'tan çıkardım da farklı bir boyuta geçerdik o zaman :D Aman gitmeyin her zaman beklerim :)

      Sil
    2. Platon demişken adam doğruluk üzerine ne geyik yapmış öyle be arkadaş, belli ki Yunanlar yine krizde falandı bizimki de işsizlikten ne yapsın garip. :)

      Bu arada iddiaya varım zaman gelecek ve o söz bozulacak. :)

      Sil
    3. Yunanlıların kriz yönetimi takdire şayanmış o vakit desenize :D Önce kendime söz verdim o nedenle bozmayacağım tabi ilk insan tarafından kışkırtılmazsam :P

      Sil
    4. Bu yorumumu görünce silersin. iletişim bölümü olmadığı için buradan yazıyorum. Bloğunun üstündeki üye bölümünü yana falan almayı düşün bence. Çünkü o zaten bloğun açılışını yavaşlatan bir şey ve sen en üstte geniş yer verdiğin için o daha da yavaşlatıyor. Benim tavsiyem onu yana almandan yana unutma kimse geç açılan bir sayfayı beklemez. Bu arada işine yarar diye bir site vereceğim oradan blog hızına google kaç puan veriyor falan kontrol edebilirsin. https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ buradan bakabilirsin. Bunlar yazılar biriktikçe daha önemli olacak yeni eklentiler falan derken blog açılışı yavaşlayacak zamanla, şimdiden önlemini alırsan sonra zorlanmazsın. Orada sorunları da gösteriyor.

      O kadar muhabbet ettik bir faydam dokunsun istedim. Umarım işine yarar. :)

      Sil
    5. Teşekkür ederim silmeyeceğim kalsın çok teşekkürler. Pazartesi bizim okuldaki bilgisayar hocalarından birine göstereyim de düzeltsin bunu :D Buarada ben seni ekledim google+ hesabımdan :)

      Sil
  5. Ah, o fotoğraf! Şu buz kesen soğuk günlerde her balkona çıkışımda ya da dışarıda olduğumda ağzımdan sokakta yaşayan herkes ve herşey için dualar düşmüyor...
    Biz, elimizden geleni yapıyoruz ama Allah, yardımcıları olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok acı değil mi insanın içi kaldırmıyor :( Allah yardımcıları olsun amin...

      Sil
  6. İnsan olduğuma ve dünyada varolduğuma utandığım anlar...Bu resme bakmak, bu acıların varolduğunu bilmek ve evinde oturuyor olmak... :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utanabilen her insan hala umut olduğunun göstergesidir bence olumlu yanından bakarsak...

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)