23 Aralık 2014 Salı

KİTAPSEVERLERE YENİ ALTERNATİF: BABİL.COM


Benim listemdeki blogger arkadaşlarımın büyük çoğunluğunun kitap delisi olduğunu gördüğüm için yeni keşfim olan bu siteyi sizlerle paylaşmak istedim.
Henüz keşfetmeyenler mevcutsa bir bakın derim.  Zira BU SİTE İNANILMAZ!!!   Bir arkadaşımla kitaplardan konuşurken "Dilek yeni bir site açılmış adı babil.com. Ocak ayına kadar tüm siparişlerinde alt limit olmadan ücretsiz kargo var ve kitaplar da hemen geliyor" dedi.. Eee bunu duyar da bakmaz olur muyum? Bittabi baktım veee ne göreyim site o kadar harika ki! Envai çeşit kitap, defter, cd var. Tabi amacım kitap olduğu için hiç amaçtan sapmadan derhal kitaplara yöneldim. Malum "Kütüpev"projemi biliyorsunuz ee onun için de kitap almak lazım :) Bilmeyenler de Yılbaşı Dileklerime bakabilirler. 


Yabancı dildeki kitapları okumaya adeta bayılıyorum!! Dolayısıyla siteden ilk alışverişim Pensilvanya Üniversitesi yayınlarından çıkan "For The Millions American Art and Culture Between the Wars" oldu. İsmi gibi kitabın kendisi de o kadar afili ki bayıldım!! İngilizceyle arası iyi olmayanlara hemen bir bilgilendirme kitap Amerikan Sanatı üzerine. Kitaba sadece 20 lira gibi bir meblağ ödedim fakat farklı bir kaynakta aynı kitap 54.71 liraya satılıyordu ben hem kargosuz aldım hem de pazartesi işlenen siparişim salı elimdeydi!!! Hemen açtım birkaç sayfasını okudum. Tabi sen okursun İngilizce öğretiyorsun demeyin çünkü Kitabın dili pek de öğretmen olmanızı gerektirmiyor İngilizce okumalar yapabilecek kıvamda olan herkes okuyabilir yani İngilizce bilgisi şart elbette :) Kitabın yanına minik de bir post it koymuşlar 6 tane de şirin ayraç. Tabi durur muyum derhal çalıştığım okuldaki öğretmenleri alarma geçirdim ve büyük bir çoğunluğu cidden farklı yerlerde pahalıya aldıkları kitapları sitede uyguna buldukları için alışveriş yapıp üstüne bir de teşekkür ettiler. Hele biri tam 10 kitap söylemiş sadece 64 lira tutmuş!! Sitede stoktaki bulunan kitap adedini görebiliyorsunuz üstelik misal benim siparişim son kalan kitaptı. Üstüne bir de kapıda ödeme ve taksit avantajları da mevcut 20 lira ve üstü siparişlerde. Yine 20 lira ve üstü sipariş verdiğinizde taksit avantajından da yararlanabilirsiniz. Benim tek sıkıldığım nokta ise Yapı Kredi Yayınlarının "Ressamlar Serisi"nden Frida KAHLO'nun temin edilemiyor durumda olması. O da en yakın zamanda dilerim stoklara girer. Vee son bir dipnot sitede Calibro var cihaz içine kitaplarınızı yükleyerek istediğiniz yere götürüp okuma imkanı sağlıyor özellikle Erasmus gibi programlardan yararlanacak öğrencilerin çok işine yarayacağını düşünüyorum ya da benim gibi ağırlıktan şikayet eden kitap delilerinin :) Calibro ise sadece 149 Liradan başlıyıor. Ee hadi ne duruyoruz ben ikinci siparişimi vereceğim :) Kitap alırsanız ne aldığınızı bana da söyleyin olur mu ben de alırım yani neyim eksik :D


Buarada hemen her yazımın altında bir video paylaşmaya çalışıyorum kitap okurken iyi gider mi ama niyeyse ben iyi gider diye düşündüm ve sizinle Royksopp paylaşıyorum Babil.com'da bulamadığım tek albüm :) İyi dinlemeler ve iyi okumalar. Buarada yorum bırakanları seviyorum demiştim değil mi? :D



26 yorum:

  1. ben de geçenlerde ilk defa babil.com'u kullandım kitap alışverişi için, beğendim. anladığım kadarıyla türkiye'nin amazon.com'u olma gibi bir hedefleri var. magnet'li post-it olayını 8 kitap alınca bi' güzellik mi yapmışlar dedim de, demek ki herkese yapıyorlarmış :) yaklaşık 54 lira daha ucuza geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet herkese açılışa özel bir güzellikleri olmuş sanırım :) Ben de sepetimi düzenledim 10 kitap belki azıcık daha aşabilir sipariş vereceğim tutamıyorum kendimi :D İyi okumalar diliyorum sana da :)

      Sil
  2. İlk alışverişimi yaptım siteden, bakalım ne zaman ulaşacak elime :)

    YanıtlaSil
  3. Yazı okundu, blog takibe alındı ve kitap siparişi verildi :) Selamlar

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz!!! Koşarak geldim blogunuza ben de :) Çok sevgiler.

      Sil
  5. Bloggerların iletişim bilgilerini arşivleyerek etkinlikler için daha ulaşılabilir hale getirebiliriz.
    Hangi blog, hangi şehirde hatta ülkede,
    Kısaca "Blogger Haritası"...

    Bu listede olabilmek için öncelikle birkaç dakikanızı ayırarak
    "Blogger Tanıtım Formu"nu doldurmanız gerekmektedir.

    Bilgi için;
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/p/blogger.html

    YanıtlaSil
  6. süperr, alışveriş rotama yeni bir site daha eklendi :)

    http://rebeltakipte.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir site kesinlikle bir bakın derim buarada blogunuza bayıldım ve takibe aldım çok sevgiler :)

      Sil
  7. Sana geldim yorum yapamadan blog tanıtım formu doldurmaya fincan teyzeye gittim..Hepimiz transal gezi halindeyiz gerçekten..Yaa hemen bende faydalanayım şu hediyelerden sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sertaç Hanım çok kıymetli yorumlarınız benim için çok teşekkür ederim :) Fincan Teyze'nin etkinliği de pek dikkat çekici iyi yapmışsınız :) Kesinlikle sitede fiyatlar da çok indirimde tavsiye ederim :)

      Sil
  8. Sizi Blogger Haritamıza ekledim.
    http://bloggerharitasi.blogspot.com.tr/2014/12/kafas-karsk-blog.html
    Aynı zamanda google+/twitter/pinterest hesaplarımdan da paylaştım.
    İlginiz için teşekkürler...
    (Lütfen siz de http://fincanteyze.blogspot.com.tr/ bloğunu takipte olup olmadığınızı kontrol edin.)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ben geldim iadeyi ziyarete:=)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  10. Blog keşif etkinliğinden bloğunuzu izliyorum. Sevgilerimle.
    http://renklipastasepeti1.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. adaşımı geç keşfettim ,ama sonunda bende burdayım :)

    YanıtlaSil
  12. kitapları seven bir blogger olarak bu siteyi duymaış olmama çok üzüldüm ne yazık ki :(
    etkinlikten gelip kitapsever bir blogger bulmak beni sevindirdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siteyi tavsiye ederim son 4 gün kaldı fırsatların bitmesine keşke daha da uzatsalar :( Ben de çok sevindim beni bulmanıza :D Takibinizi görünce ben de aldım takibe blogunuz çok hoş :)

      Sil
  13. Bu siteyi ben de bloglarda ve facebook paylaşımlarında duydum. Nisan ayında 100 liralık bir kitap alışverişi yaptım. Hediye olarak Pi'nin Yaşamı filminin DVD'si geldi. Millete hep ayraç, kalem, not defteri gelmiş. Bana öyle şeyler göndermediler :-(

    Sen bu yazıyı yazdığında site cidden iyiymiş ama şu an çok da ucuz olduğunu düşünmüyorum. Ben Kitap Yurdu sitesini tercih ediyorum. Ucuzluk bakımından en iyisi o. Şimdi Babil.com Enpara ile anlaşarak bir kampanya yaptı. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında alışveriş yaparsan yarısı bedavaya geliyor. Enpara 100 liraya kadar olan alışverişlerin yarısını ödüyor. Ben de bunu duyunca duramadım tabii ve hemen 100 liralık bir alışveriş yaptım. Temmuz ve ağustos aylarında da yine son limite kadar indirimden yararlanacağım. Sonra uzuuuuunnnnn bir süre kitap almak yok diye düşünüyorum eğer dayanabilirsem :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap konusunda cidden dayanamıyorum ben de.. Aman ne yapayım diyorum sonra da zira aç gibi okuyorum nasıl yemeğe oturur aç insan öyle oturuyorum kitap başına ama tam 4 yıl hiçbir şey okuyamadım doğru dürüst sanırım biraz da ondan bu açlık.

      Kampanyadan haberim yoktu iyi oldu ben de tekrar bakayım :D Babil ilk açıldığında inanılmaz ucuz ve çeşitliydi ama şu an Kitapyurdu rakipsiz kesinlikle! Evet o film cd'si kampanyasından ben de yararlandım ama haftaiçi aldım özellikle ki bardak hediyeliydi kaçırmak istemedim :)

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)