29 Aralık 2014 Pazartesi

"BİZİ DE UNUTMAYIN" İmza sokak hayvanları :)

Havaların ayazın da ötesine geçerek soğukta level atladığı günlere girdik.. Yeni yılın geliş emareleri sanırım bir miktar soğukla yeni yılın kendini göstermesi adetten..


Havalar soğudukça da sokakta yaşayan insanlar ve hayvanlar için hayat daha da çetinleşiyor.. Evde bir kedim ve bahçede bir köpeğim oluşundan mütevellit biraz daha net gözlemler yapabiliyorum soğuk havanın hayvanlar üzerindeki etkisine.. Gerçi hayvanımız olmasına da gerek yok sokakta işlerin nasıl yürüdüğünü anlamak adına tabi. Kendimizce alacağımız minicik önlemler bile o kadar çok şey değiştiriyor ki tecrübeyle sabit. İşte tam da bu nedenle hepimizin bildiği bir minik detayı sizlerle yeniden paylaşmak istedim: KEDİ-KÖPEK EVLERİ. Sıfır maliyetle yapabileceğimiz bu mini sığınaklar o kadar pratik oluyor ki sokaktaki hayvanlar için.. Hele de varsa yemek artıkları eşlik ediyorsa bu karton barınaklar tam bir saray oluyor bu hayvanlara... Sırf vicdan azabı yapmak adına donarak ölmüş çeşitli hayvan görselleri koymayacağım zira pek hoşlanmıyorum bu durumdan onun yerine nasıl yapıldığını anlatan görseli ve bir kaç da farklı fotoğrafı ekledim aklınızda bulunsun. Sizler de bloglarınızda ya da Google+ hesaplarınızda paylaşsanız çokkkkkkkkkkkkkkkkk şükela olur bence :D  Kedim, köpeğim ve ben hepinize kocaman sevgilerimizi sunuyoruz şimdiden :D







6 yorum:

  1. Gerçekten harika ve yararlı bir yazı olmuş. Bu duyarlılığınız için çok teşekkürler. Benim de bir köpeğim ve bir kuşum var ne yazık ki her hayvan böyle şanslı olamıyor. Hepimiz duyarlı olmalıyız.
    Emeğinize sağlık tekrar teşekkürler. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim duyarlılığınız için ben teşekkür ederim. Maalesef her hayvan evde beslenme şansı bulamıyor ülkemizdeki barınakların hali de malum :( Diliyorum ki daha iyi imkanlar da olur günün birinde ülkemizde. Sevgiler :)

      Sil
  2. Donarak ölen hayvan görselleri koymadığın çok iyi olmuş onun üzüntüsünden yazının amacına konsantre olamayabilirdik.Kolileri bu şekilde değerlendirmek çok mantıklı ama hayvan düşmanı insanların o kolileri tekmeleyebileceği hayvanlara bi zarar gelebileceği gibi bir sürü kötü senaryo geldi şimdi aklıma :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajitasyonu pek sevmiyorum kendi adıma o nedenle o tarz görsellerden ziyade bunları tercih ettim. Yani her şey olabilir dediğin de olabilir ama biz okulda da yaptırdık evin duvarının dışına da koyduk şu ana dek bu söylediğini yaşamadık şükürler olsun ki. Elimizden geleni yapalım bence onu yapacak olan olursa da günahı boynuna ne diyeyim ki...

      Sil
  3. Ben de kedi evi yapmıştım.
    Bir de bu kutuları atan dingiller var çok çevrecilermiş gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı insanlar muhalif doğmuşlar ama bu doğuştan muhaliflerin en fenası o bahsettiğiniz sevgiye muhalifler.. Maalesef var böyleleri... Ama ben de onlara muhalifim vazgeçmiyorum elimden geldikçe de duyurmaya devam edeceğim bu tarz şeyleri..

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)