22 Şubat 2016 Pazartesi

CANSEL İÇİN SUSMA! SUSMAYIN! SUSMAYALIM!


Daha Ankara'daki patlamanın şokunu üzerimden atamamışken dün gece bu haberi gördüm... Önce bir yere oturdum sonra ağlamaya başladım... Bu hikayenin benzerlerini ben de yaşadım çünkü.. Bu acılar o kadar bildik ki benim için... O kadar gerçek ki...


Matematik öğretmeninin tecavüzüne uğradığı iddia edilen 18 yaşındaki Cansel'in okul idaresinin kendisine inanmaması ve olayın üstünü kapatmak istemesi yüzünden bunalıma girip 
"kafasına kurşun sıkarak" intihar ettiği iddia ediliyor... Ben başladığım kitapları yarım bırakmazken Cansel kendi hikayesinden vazgeçip böylece çekip gitmiş...Kendisine inanılmadığı için  arkadaşlarına "ben intihar edeceğim artık çok ağır geliyor. Ölmek istiyorum" dediği ama arkadaşları "ihtimal vermedik yapabileceğine" dedikleri de medyada yer alan iddialar arasında.. Hep ihtimal dışılar gerçekleşmez mi?







Öğrencilik yıllarımda hep duyardım.. "Aile bireyerinin, öğretmeninin tacizine  uğrayan öğrenciler" hiç denk gelmediğim için yabancıydı bu durum.. Ailemiz ve öğretmenimiz kaçınılması değil güvenilmesi gereklerdi benim için.. Bu böyle devam etti..

Taaa ki öğretmenlik yıllarımda bir kız öğrencimin ders çıkışı beni yakalayıp "hocam, amcam her gece eve sarhoş gelip bana istemediğim şeyler yapıyor. Babaanneme söylüyorum o da amcamın beni çok sevdiğini, hareketlerini yanlış anladığımı söylüyor. Böyle bir şey nasıl yanlış anlaşılır hocam! Bana bakışından bile tiksiniyorum artık, o eve gitmek istemiyorum. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Aklıma siz geldiniz. Beni sadece siz dinlersiniz, siz yönledirebilirsiniz diye size geldim. Lütfen yardım edin.." Sadece bana güvenmiş olmasına, onun sınıfıyla 1 yıl önce tüm ilişkimin kesilmiş olmasına rağmen bana gelmesine mi sevineyim yoksa maruz kaldığı şeye mi üzüleyim bilemedim... 

Savcılığa yolladım durumu anlatıp, suç duyurusunda bulunmasını istedim... Aradan 3 saate yakın bir zaman geçmişti. Geldi "hocam kadın bir savcı vardı beni çok  dinlemedi, dilekçe yaz getir bakarım" deyip başından savdı dedi.. "Dilekçe yaz götür hemen" dedim. Bu işin bu şekilde işlediğini anlattım ama kırılmıştı bir kere.. Sanırım böyle durumlarda sabır kalmıyor.. Aslında anlıyorum da..

Daha sonra müdür yardımcıma gittim. "Olayı hızlandırmak için biz savcılığı arayalım mı" dedim. Kendisi adalet, hak ve hukukun savunucusuydu bana ne dedi biliyor musunuz?  "Hocam sen karışma başını belaya sokarsın bu adam buranın yerlisi"...... O yerlinin işlediği suçtu oysa.. Kanunla sabit?! Biz niye korkuyorduk o korksundu? 

Hikayenin gerisi Cansel'in hikayesi gibi işte.. Öğrencimin intihar ettiğini duydum .. Neyse ki, bir şey olamış.. Neyse ki, ona zarar gelmedi.. Ama onu tekrar hiç görmedim, haber almadım.. Ne yaptı? Nasıl hiçbir fikrim yok...

Bundan yıllar sonra aynı olayı kendi erkek arkadaşının tecavüzüne uğrayan en yakın arkadaşlarımdan biriyle yaşadım.. Kendi erkek arkadaşı olduğu için elinde kanıt yoksa bir şey yapamayacağını söyleyen savcı "ya hocam bak saat kaç oldu sen anlatıyorsun ama boşver git evine bunları kanıtlayacak bir şeyin bile yok bundan sana iş çıkmaz aradan da bu kadar zaman geçmiş ve hatta adam evlenecekmiş bu aslında biraz intikam isteği olarak değerlendirilecektir hakim tarafından" diyerek arkadaşımı bir güzel de örselemişti..

Bir kutu ilaç içerek ölmek istedi ama.. Ölmedi... Görev yaptığı okulda ve kasabada halini siz düşünün.. Kaç kere "keşke o an ölseydim. Kurtulurdum" dedi bana..  Zaten böyle şeyler hep reklam olmalı, bir kısım kendini bilmez evde tatmin olamadığı için bunlar onların tatminini sağlayan ideal  dedikodu malzemesiydi... Hele kadınlar.. Destek olmak yerine ne çektirmişlerdi ona...

Bu yazıyı niye yazdım? Aslında çok başka bir yazı vardı aklımda ama.. Erkek şiddetine maruz kalan çok arkadaşım oldu.. Her birinin hikayesini ya onlarla yaşama ya da onların ağzından dinleme fırsatım oldu.. O kadar acı o kadar ağır ki, anlatamam.. Hayatlarından vazgeçebilecek kadar gözleri kararıyor işte tüm yaşananlardan sonra..

Yaşanmışlıklarım bana hiçbir şey yapamıyorsam acıyı paylaşmamı öğretti.. Bu haberi belki benim gibi duymayanınız vardır.. Bu adam deşifre olsun istedim, duyulsun Cansel'in acısını hep birlikte paylaşalım istedim... Cansel'i burada bu yazıyı kimse okumasa da kendi kendime anmak istedim.. Çünkü bunun da cinayete kurban giden, andığımız kadın hikayelerinden farkı olduğunu düşünmüyorum.. Ve ne kadar ses çıkarırsak işte tam da o kadar ciddiye alınacağımızı düşünüyorum.. Çünkü bu artık hepimizin acısı haline geliyor bir yerde..

Bugün Cansel yarın biz, kızlarımız, kardeşlerimiz, en yakın arkadaşlarımız...

Cansel kendi hayatından , kendisine inanılmadığı için vazgeçmedi mi? Çok geç biliyorum ama ben sana inanırdım Cansel.. Biz hepimiz sana inanıyoruz Cansel.. Keşke direnseydin.. Direnmeyip kendinden vazgeçtiğin için büyük kırgınız sana bilesin.. Sana inanmayıp, olayın üstünü örtmeye çalışan okul idarene de kırgın ve kızgınız, hala caydırıcı cezalar verilmeyen hukuk sistemine de kırgınız..

Biz kırgınız ama sana inanıyoruz Cansel... Dilerim ruhun burada bulamadığı huzuru gittiğin yerde bulur... Mekanın cennet olsun. Ailene ve kalan tüm sevdiklerine bolca sabır diliyorum...

****Cansel'in fotoğrafını paylaşmak istemedim.. Çünkü ölmüş 18 yaşında bir kızın gülen yüzünü buraya koyarak acıyı bir de öyle deşmek istemedim kendimce ailesine duyduğum saygıdan dolayı böyle bir karar verdim... O nedenle bu yazıma bir gün batımı fotoğrafı eşlik etsin istedim.. Bir güneşi el birliğiyle batırdıklarını düşünüyorum çünkü..



***** Cansel için Change org.'da şöyle bir kampanya açmışlar ben imzaladım. İmzalamak isteyen olursa lütfen bu linke tıklasın

48 yorum:

  1. İmzalıyorum hemen. Ahh güzel günler bizi göremeyecek :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana çok teşekkür ederim Naz duyarlılığın için.. Hep bir umut var derdim.. Diliyorum o umut hala vardır..

      Sil
  2. Çok üzücü ve bunun hiçbir açıklaması olamaz.Kayseri'de yaşayan biri olarak haberi duyunca şok oldum.Bu gibi kişiler yakınınızda her yerde olabilir.Gereğinin hemen yapılması gerekir ve tereddüt etmeden kampanyayı imzalıyorum.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf sen kıymetli ne iyi kalplisin.. Gözlerim dolu dolu bakıyorum yorumuna şu an.. Bir erkek olarak verdiğin destek için sana çok teşekkür ederim.. Yazık ki her yerdeler.. Her an biriyle karşılaşabiliriz.. Çok kötü bir durum ve insan ne diyeceğini bilemiyor..

      Sil
  3. Maalesef söylediklerinde o kadar haklısın ki...
    Halbuki haklı olmamanı dilerdim... Haklı olmamayı :(
    Sen, ben, yoldaki teyze...
    Herkesin başına gelebilecek bir durum bu...
    Keşke gelmese... Biz haksız çıksak...
    İlk defa sende okudum bu haberi...
    Sabahtan beri iş güç derken haberlere göz gezdirememiştim...
    Başımız sağolsun, ailesine sabırlar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar dilerdim ki, haksız olmayı.. Bencilce konuşuyor olmayı :(( Kesinlikle her an hepimizin başına gelebilecek bir durum yazık ki...

      Bu yazının amacı duymayanları bilgilendirmekti aslında ve iyi ki yazmışım diyorum sizden de bunu duyunca..

      Başımız sağolsun.. Başkaca da bir şey denmiyor ki zaten..

      Sil
  4. Allahım ne kadar üzücü korkunç bi olay emeği geçenlerin Allah belasını versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay korkunç ama sonrası daha da korkunç.. Yazık ki dediğin gibi emeği geçen de çok insan var.. İnsan denirse gerçi..

      Sil
  5. Cenazede kızın babasına gidip işin peşine bırakmasını, öğretmenle gönül ilişkisi yaşadığını söylemişler bi' de. Lise çocukların da hangi rızadan bahsediyorlarsa.

    Artık benim sizlerin yaşadığınız tecazvüz, taciz, zorbalık, cinsel istismar, dayak, küçümseme, psikolojik baskı, yobazlık ve ne yazık ki benzerlerinden yüreği yoruldu. Şu haberle ilgili yorumları okumadım, okuyamıyorum artık.

    Bu hikaye ve anlattığın hikayeler ve bir çoğunda özellikle kadınların aile içinde dahi olsa sessiz kalmaması gerekir. Bu kızcağız kendini öldürmese haberimiz dahi olmazdı. Sessiz kalmaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, haber niteliği yok değildir herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bu adamı niye koruyorlar oysa suçunu itiraf etmiş babasının böyle bir açıklaması var.. Ben anlamadım arkadaş gönül ilişkisi yaşamış olsa bile tecavüzü legal kılar mı bu?

      Yazık ki o hikayeleri bir de yaşamak var.. Yürek yorgunluğuna akıl yorgunluğu da karışıyor ve bir müddet sonra kadın erkek bu olaylara mahal veren herkese aynı tiksintiyle bakıyorsun.. Arada Yusuf gibi sen gibi duyarlı erkekler çıkıyor da o da bize teselli oluyor, umut oluyor işte...

      Azönce de bir şey gördüm bir adam ölen şuncacık kız için "g.tü çıplak dekolteli biriymiş" demiş.. Ben de diyorum ki, aynısı senin tanıdığın, sevdiğin birinin başına gelirse dönüp bakarsın bu açıklamana.. Yazıklar olsun ya..

      Sil
    2. Tam da bu yüzden yorumları okumak istemiyorum ya, ama okumamak gibi bir bakış açısı da doğru değil. ''Rencide'' edeceksin işte.

      Sil
    3. Şu hep konuştuğumuz rencide bunlar için gerekli işte.. Hem de nasıl rencide edeceksin insan içine çıkmaya mecali kalmamacasına..

      Hiç tanımadığı bir kızı nerede duyup da bilmiş acaba? Yahu kız ölmüş, geride ailesi kalmış.. Hiç mi vicdanın yok da böyle bir yorum yapıyorsun? O aile bunu duyacak... Bilmiyorum ya..

      Sil
  6. Bu yazının altında bilgi için yayınlamak istiyorum: MADDE 279. - [1] Kamu adına soruşturma ve kovuşturmayı gerektiren bir suçun işlendiğini göreviyle bağlantılı olarak öğrenip de yetkili makamlara bildirimde bulunmayı ihmal eden veya bu hususta gecikme gösteren kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

    Yularıda yazdığınız gibi sizi gelen bir öğrenci için bilgisi olna herkes, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ALO183 hattına,ve/veya Karakol'a suç duyurusunda bulunmalıdır. ASPB çocuğu acil koruam altına alabilir, karakol amca hakkında gözetim vermekle görevli ve yükümlüdür.
    Cansel olayında da bu nedenle ilk bildirim yapılan öğretmenlerin sorumluluğu ve ihmali yüksektir.
    Cansel, erkin gücünün erkçe korunmasının sadece bir başka örneği Umarım bir gün daha eşit bir dünya olacak, dünya yok olmadan önce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aze çok çok çok teşekkür ederim bu paylaşımının kıymetini kendi adıma tarifim mümkün değil. Keşke 2010 yılında öğrencimle yaşadığım bu olayda da bilgi sahibi olsaydım ya da idarecim beni bildiği halde yönlendirmeyi esirgemeseydi de o kız öğrencim için daha çok daha anlamlı şeyler yapabilseydim...

      Cansel olayında öğretmen suçunu itiraf etmiş aile de gerekeni hukuki yoldan yapacağını belirtmiş..

      Dileğine katılıyorum. Dünya yok olmadan önce bir gün daha eşitlenmiş olacağız umarım..

      Sil
  7. Ben yeni ögrendim olayı. Inanmasan da şikayet durumunda soruşturulmalı böyle seyler cok hassas üstünü kapamak da ne demek. Geçenlerde de Türkler için namus kavramı önemlidir diye adamın biri genç kızlarla birlikte olup kamera çekip istediği parayı vermezse görüntüleri Babasına göndermekle tehdit ederek dolandırıcılık yapıyordu o geldi aklıma hakim en ağır cezadan değerlendirdi diye okumuştum buna rağmen tabi dava sonuçlanana kadar elini kolunu sallaya sallaya gezecek adam :( CAnsel gibi olanlara karsı cok hassas davranmalı öğretmenler dili bir sekilde gerekirse özel hayatı da denetlenmeli bu tarz şikayetlerde.

    Sizin yaşadıklarınız da içler acısı Şeyler bu Yazıyı okuyunca ben bir sey görmemişim dedim kendime. Sanırım öğretmenlik toplumun bir cok yüzüyle karşı karşıya getiriyor insani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmeni niye bu kadar koruduğunu anlamıyorum idarenin.. Sanırım olaydaki ihmalleri ortaya çıkarsa ceza almaktan korkuyorlar ama hiç kimsenin hesap edemediği şey Cansel'in intiharıydı bence.. Şimdi bu olay iyice deşifre oldu, üstünü örtmek imkansız... Bu tarz olaylar duyulsa ben hiçbir hakimin buna karşı tepkisiz kalacağını asla düşünmüyorum ama başvurulan merci olayı değerlendirirken çok daha hassas olmalı.. Benim hayatta güvendiğim birkaç insandan biriydi yukarıda anlattığım arkadaşım.. Onun ölmesi ne demek? Benim, sevenlerinin bir parçamızı kaybetmemiz demek.. Çok dikkat etmek lazım kullanılan dile.. Özellikle de karşıdaki bu kadar hassasken ve sizden çare beklerken.. "Ya ben dava açsam da sana iş çıkmaz hakim intikam istediğini düşünür" dediğiniz an son umudunu da çekip alıyorsunuz çünkü..

      Ben bir teknik lisede öğretmenlik yaptım.. 5 yaşındaki bir erkek çocuğa tecavüz ettiği ama reşit olmadığı için cezası ertelenini mi dersiniz yoksa ulusal gazeteleri çarşaf çarşaf "kız arkadaşına tecavüz etti" diye haberi çıkanlar mı dersiniz hep öğrencilerimdi.. Neler neler gördüm hepsini anlatmak isterim ama yazık ki imkanlı değil... Kötülüklere çok fazla maruz kalan biri olarak sadece acıyı paylaşabiliyorum... Üzülerek, kırılarak ve tek parça kalmaya çalışarak..

      Bu yazıya yorum yapan herkese de bir kez daha teşekkür etmiş olayım duyarlılıkları için.

      Sil
    2. İsviçre'de biz taşınmadan az evvel evimize yakın bir kreşin erkek eğitmenlerden birinin cocuklara tacız ettiği anlaşıldığından bırakın sadece kişinin cezalandırılmasını bütün kreş kapatılmıştı. Zaten öyle bi olayla adi çıkan bir krese de çocuğunu göndermez kimse. Bir de Bahsettiğiniz özel olayda zaten cocuk amcasına karsı yani bir nevi ailesine karsı savaş açmaya uğraşıyor bu zaten yeterince zorken.... Allah tüm sapıkları helak etsin.

      Sil
    3. Şu örnekleri duydukça daha da üzülüyorum... Olması gereken o işte ama.. Evet amcasına karşı bir şeyler yapmak istemesi durumun vehametini gösteriyordu çünkü görev yaptığım kasaba çok çok küçük ve belalı bir yerdi yani o intihar etmese de amcası bir zarar verirdi aslında kıza.. Bunu göze alıp bir şeyler yapmak istiyorsa kimbilir neler çekiyordu..

      AMİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Sil
  8. Yazıklar olsun, ceza görmesi gereken hatta azıcık şerefi varsa yaptığından pişman olup intihar etmesi gereken kişi metametik öğretmeni olacak pislikken, mağdur, kurban niye kendini cezalandırıyor? Tersine işler bu ülkede....tecavüzcüler korunuyor, kurbanlar suçlanıyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde ne güzel söylemişsin! İntihar etmesi gerek biri varsa o da öğretmendir aslında.. Ama.. İdarenin yaptığını hala hazmedemiyorum ama işte hiç de yabancı değil.. Canım Cansel olan ona oldu yazık ki..Öğretmenin en ağır cezayı almasını diliyorum.. En ağırını..

      Sil
  9. Kız evlat sahibi anne ve babaların olayı örtbas ettirme ve ugrasilmamasi gerektiği telkinlerine anlam veremiyorum. Gencecik bir hayat sonup gitmis. Öncesinde hesap sorulmamis sonrası için bile hala uğraşmayın deme cesaretini nereden buluyorlar anlamiyorum.
    Elimizden gelen imza atmak, ihmal etmeyelim verelim. Paylaştığın için teşekkürler Dilekcigim sayende haberim oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü onların kızlarına hiçbir şey olmayacak! İnsan olanın vicdanı sızlar bu olayın karşısında ama diyorum ya hikaye hep tanıdık.. Kendi çalıştığım idarecilerden biliyorum pek de uğraşmak istemezler zira en son kendi başları da ağrıyacak onu bilirler...

      Yazmaksa yazacağım, etiketleyip paylaşmaksa onu yapacağım, imza atmaksa imza atacağım. Dediğin gibi elden ne geliyorsa ihmal etmemek lazım. Paylaşımımın amacına ulaştığını bilmek iyi geliyor.. Diliyorum Cansel'i huzura kavuşturacak bir sonuç çıksın bu davadan..

      Sil
  10. Ahhhhhhh artık kaldıramıyorum. Kasım ayında bir haftalık çocuk istismarı seminerinden sonra günlerce kendime gelememiştim. Çocuklarımızın başına hep bildiği çevreden güvendiği çevreden bu tür sıkıntılar geliyor maalesef ki. Yaptırımı ağır cezalar olmadığı sürece bu tür olaylar karşımıza çıkacak maalesef ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimbilir neler duydunuz o seminerde.. Bir de sadece duyduklarımızla sınırlı kaldığımızı ve duymadıklarımızın da var olduğunu düşündükçe.. Midem bulanıyor artık yazık ki..

      Sil
  11. Okuyunca delirdim. Bitmedi bi bitmedi ! Daha geçen gün Elif Zelal, ondan önce Ankara, gelen şehit haberleri.. İnşaallah bu dava hayra sonuçlanır. Yalnız o kaymakam kafası çok değişikmiş okulun adı kirlenmesin ne demek ya !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiyor yazık ki.. Ama zerre şaşırmadım hatta dur seni şaşırtayım, ben bir okulda çalışırken 14 yaşında bir öğrencim kız arkadaşına tecavüz etmişti.. Kendisi okula gelirdi ama kız tedavi gördüğü için okula alınmamıştı (!) Yetmedi kardeşlerini de okula almadılar "veliler tecavüze uğramış kızın kardeşleriyle aynı okula vermek istemiyor çocuklarını" idi üstelik bahane.. Bu olayı ben de yanındayken arayan bir gazeteciden öğrendi hem de o dönem ki kaymakam.. Tabi o derhal gerekeni yaptı o ayrı.. Ama diyorum ya hikaye aşırı tanıdık ve rahatsız edici derecede gerçek...

      Sil
  12. Bu zihniyetlerle bu ülkede daha neler göreceğiz kimbilir.. Ankaradaki patlamada kaç msj aldım iyi misin, neredesi,n kizilayda mısın diye. Ben msjlari okurken utandim. Üzüldüm evet ama birde utanç var. Biz ülkece neler yaşıyoruz ne hale düştük utancı. Şimdi aynı utancı cansel içinde yaşıyorum. Şu geldiğimiz hale bakın.Yazıklar olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun diliyorum.. Haklısın böyle olaylardan bizler utanıyoruz... Ne hale düştük diyoruz.. Bugün Cansel geçen gün Türkan evvel gün Gizem.. Yazıklar olsun hem de ne..

      Sil
  13. Coktan imzaladim bile gordugum an ertelemem bile soz konusu degildi.. Kucuklugumden beri hep cok korktum bu tur olaylardan sanirim cok duydum etrafimdan bu kadar igrenc olaylari.sirf bu yuzden hepimiz aksam disari cikmaktan korkmuyor muyuz gerilmiyor muyuz etrafta kimse yoksa yol karanliksa nisanlim olmadan aksam asla disari cikmiyorum ailem ya da nisanlim olmadan aksam vakti asla adim atmam sebebi etrafta bu kadar cok kotu insanin olmasi bu olayi gunler once annem anlatti tuylerim diken diken oldu korkunc daha cok genc hayatinin baharinda bi kiz kimbilir daha gorecek ne kadar guzel gunu vardi ugrasacagi seyler koydugu hedefler biri gelip tum bunlari elinden alana kadar seneler once bi ablam bahsetmisti lisede bi arkadasina olmus boyle bir olay kiz hastaneye yatmak zorunda kalmis akil hastanesi yani erkek doktorlara bile asla guvenememis konusamamis icine kapandikca kapanmis bo nebzr iyilesmis ama hep erkeklerden korkarak yasiyormus ne kadar korkunc uzucu bi olay soylenecek soz bulamiyorum ben gercekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı olaylar domino taşı gibi tüm toplumu yerinden oynatıyor.. Hepimizin anlatacak bir hikayesi oluyor muhakkak böyle olaylar karşısında..

      Ama diyoruz, keşke ölmemiş olsaydı, direnseydi, savaşsaydı.. Sonra düşünüyoruz 18 yaşında hayatından vazgeçtiyse sebebi, bu yaşadıklarından pay biçmesidir bundan sonra yaşayacaklarına.. Söyleyecek söz yok evet.. Bildiklerimiz kadar bilmediklerimizin de olması gerçeği edecek söz bırakmıyor yazık ki..

      Sil
  14. Ne bunlar,kim bunlar? İnsan mı yoksa başka bir gezegenden mi geliyorlar? İnsan hayatının bu kadar hiçe sayıldığı, kadınlara meta gözüyle bakıldığı, adalet sisteminin yerle bir olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Ne yapacağız biz bunlarla? Sadece kadının namusunun sorgulandığı bir toplum haline geldik. Allah sonumuzu hayır etsin. Şehit haberleri yetmezmiş gibi bu sapıklarla daha da yaşanmaz hale geldi ülkemiz. Yazık, çok yazık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum en yaralayıcı şey burada suçlanan ve buna sebebiyet verdiği iddia edilen şahsın öğretmen olması.. Öğretmen yahu..

      Şehit haberleri ayrı konu zaten onlar gündemden hiç düşmüyor.. Bilmiyorum çok daralıyorum bu haberlerden ben..

      Sil
  15. Konu can yakıcı. Kampanyayı canı gönülden imzaladım. Bu ülke her geçen gün yaşanılır olmaktan çıkıyor. Utanç duyuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu oldukça can yakıcı ama şu yazıya erkeklerin yorum yapması yine de "umut var" dedirtiyor.. Teşekkür ederim.

      Sil
  16. change.org u imzalamıştım zaten bu tür insanlar en ağır cezaları almadıkça toplum tarafından kim olduğuna bakılmadan cezalandırılmadıkça aileleri tarafından bile korunmayı bırakılmadıkça bu işler devam edecektir ne yazık ki .-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık hukuki anlamda caydırıcı bir yasa çıkması şart aksi halde hız kesmeden devam edeceği şüphesiz..

      Sil
  17. Artık bu son olsun diye kaçıncı duam hatırlayamıyorum. Tam Cansel'i öğrenmişken, akşam Büyükçekmece'de bir kadın cinayeti daha. Önce eşini, sonra kendini öldürmüş.
    İnsan söyleyecek kelime bulamıyor, yarın ne olacağı belli olmayan ülkemde. Kendimizin bile canını, sağlığını, özgürlüğünü koruyamadığımız bir dünyada, doğacak çocuklarımızı koruyamamaktan çok korkuyorum. Yeni Özgecanlar, Canseller, Münevverler, Ayşeler, Fatmalar. Geri gelmeyecekler... Mekanları cennet olsun.
    Tabi ki destekledim. Kumsalda bir kum tanesi olabilirsek ne mutlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Geri gelmeyecekler" ne kadar vurucu bir cümle.. Bir insan kolay yetişmiyor ve 18 yaşında hayatından vazgeçirecek hale getirmişsek biraz oturup düşünmek lazım...

      Bu durumlarda geçen yıl Özgecan örneğinde yaşadığımız gibi ne kadar çok ses çıkarsa o kadar çabuk sonuca ulaşıldığı malum o nedenle destekte fayda var. Ben dün Hürriyet'te tüm okul idaresinin görevden alındığına dair bir haber okudum eğer doğruysa bence gayet de güzel bir gelişme..

      Sil
  18. duyduğumdan beri aklımdan çıkmıyor.
    memleketim, lise çağlarımı yaşadığım ilçe olması beni daha da etkiledi.
    Çocuğuna özel ders aldıracak kadar düşünceli bir aile keşke isteği dışında gerçekleşen bir durumda da çocuğuna sıkı sıkı sarılsaymış.
    o zaman hiç bir şerefsiz çocuklarını ellerinden alamazdı diye düşünüyorum!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin için daha etkileyici olmuştur haklısın. Özel ders olayını bilmiyorum açıkçası. Ailenin de arkadaşlarının da Cansel'in kendini öldürebileceğine hiç inanmadığını ve ihtimal vermediğini düşünüyorum. Hatta okul idaresinin de bunu hesaba katmadığını bile söyleyebilirim. Biz bile çok şaşkınız "18 yaşında bir kız niye yaptı "diyoruz.

      Sil
  19. imzalanmaz mı :( ama bugün yeni bir haber bu tiplerin yine önünü açıyor tecavüz suçuyla yargılanan bir tip "tip'e karşılık olabilecek hiç bir sıfat yeterli değil lügatimde " adam gibi duruş segilediği için 16 yıl indirim uygulanıyor Diyarbakır'da . İşte bu tipler bu yüzden sadece mahkeme de adam gibi duruyor , oysa vereceksin ömür boyu ağırı ki dışarıdakiler de adam olmayı öğrensin..:( Çok üzgünüm Cansel için , ülkemin bütün Canselleri için , bütün kadınlarımız için , sadece tecavüze tacize uğrayanlar değil üzüldüklerim , bunun dedikosunu yapan , kadın düşmanı bütün kadın tipleri için de üzgünüm , gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( 16 yıl demek.. Adam gibi dursaydı keşke en baştan beri o duruşu sergileseydi de bunlar hiç yaşanmasaydı.. Neyse ki hala umut var.. Sizlerin yetiştirdiği erkek çocuklar sayesinde umut hala var.. Benim umudum onlar..

      Sil
  20. Bu yazıyı idare ettiğim Twitter sayfalarında paylaşıcam izninizle...?

    YanıtlaSil
  21. Sanırım Türkiye'de yaşayıp da tacize uğramayan kadın yoktur. Bazılarımız diğerlerinden daha şanssız. Umarım Cansel gittiği yerde huzur bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Şule ben de sanmıyorum ki olsun. Amin diliyorum ruhu huzura kavuşmuştur..

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)