25 Ocak 2016 Pazartesi

Kafa Sesi Diyalogları: Umut En Etkili Protestodur Bazen...

Gözlerimi araladığımda saat 5'e geliyordu.. Odanın içi cehennem pratiği yaptıracak kadar sıcakken ben nasıl üşüyordum? Ateşim 39'u hunharca zorlayıp 40'ı da tecrübe etmek isterken, nadiren de olsa kendi kendime müdahil olamamanın ezikliğini yaşıyordum...


Derken Ebru girdi içeri.. "Ayyyy çok geçmiş olsun, Dilek ne yaptın böyle kendine? Yazıktır böyle bırakmasaydın kendini"... İçim şişse ne yazar bir gece çekecektim kendisini zira "iç şişmesi de refakata dair"di...


Annemin bana uzattığı bir bardak suyu milim milim tüketirken gözüm Ebru'nun fincanından damlaya yazan çaya kaydı.. Ha düştü ha düşecek "Altlık koy" "Lütfen şunu sehpaya koyma altlık var orada" "O gördüğün kare dekor amaçlı değil!üstüne koysana o bardağı!" Şıp şıp şıp damlayan çayın hiç akmayan sohbete yancı olduğunu da gördüm..

"Tabi çok üzüldün. Bak ne oldu? Değdi mi? Dil...." ve muhabbet buradan nasıl evrildiyse onun aşk hayatına geldi "Şerefsiz ya beni kandırmış inanabiliyor musun?" Evet Ebru, tam 5 yıldır size ucundan kıyısından denk gelen herkes gibi, inanabiliyorum.. İnanamadığım senin nasıl inandığın?

İnsan sistemlice kuyusunu kazana inanmaya neden bu kadar meyilliydi? Sevgi demeyin, aşk da olamaz bu.. Yalnızlık? Tam olarak bu sanırım...

"Şerefsiz ya n'oldu biliyor musun?" 40 dereceye varan ateşle ne olduğunu bilsem bir şey değişeceğini düşünüyorsan anlat? Zira muhakeme yeteneğim Zinnat'ın zimmetinde şu an...

Şerefsiz ve mağdure  bu monoloğun baş rollerini kapmış Oscar'a ilerlerken, göz kapaklarım bile ağır ağır protesto ediyordu Ebru'yu.. Geçmiş olsuna gelip de geçirilir miydi böyle? Mübah mıydı? Peki acaba bana müstehak mıydı?

10üç saat sonra susup "Ya Dilek insan üzüntüden ölür bile ah biz böyleyiz işte. Bizim standardımızda kızlar.." İnsan üzüntüden ölür müydü gerçekten? Yoksa sürreel bir ölümü reel bir üzüntüyle değiştirip de rahatlama isteği miydi ölmek fiilinin bu cümledeki görevi?

"Öküz işte ya!" Doğrudur içime içime tam da sol yanıma oturup bana kasvetler zerk edenin bir öküz olduğu gerçekti.. "Televizyonu açsana ya biraz hava dağılsın Ebru"...




Tek bir nota ateşi 40'a varan hasta bünyemin tüm hücrelerini bir anda kolektif olarak coşkuya sevk  itebilir miydi? Cohen'se cevap EVET! Bir anda yüzüme oturan gülümsemeyle yeniden anımsadım seni, umutlarımızı, ayrılıkların da sevgiye dair oluşlarını...

Ebru konuştu, gözlerim kapandı ve kulaklarım Leonard'a emanetti...

İnsan bir kere yaptıysa yeniden yapabilirdi. Düştüğü yerden kalkabilirdi ayağa ve yeniden aşkla sarılabilirdi...

Yeniden o yağmurlu şehrin bir köşesine sinip, satır satır yolunu gözleyip,  sen geleceğin saatlerde içime huzur serpilebilir miydi? Atkını takmadığın için ,surat  asmak bile yeniden keyif verebilir miydi? Yeniden yaşansa yine aynı tadı verir miydi huzur?



Bazen en etkili protestoydu umut.. Ve bu şarkı ondan fazlasıydı...





40 yorum:

  1. Ben de duygusal ensest ne ola ki diye takılmıştım, açıklamışsın. Ensest tecavüzü nitelemese de anlatmak istediğini açıklama ile anlamış oldum. Üzerinde durmayayım.

    Dilek, net söylüyorum, sen hikaye yazmaya devam et. Sanırım burada yazdığın ilk hikaye, başkaları da vardır diye umuyorum. Yoksa da olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ensest her zaman tecavüz sayılmıyor ama taraflardan biri gönülsüz olunca bittabi tecavüz yani burada da o anlamda kullandım :D Senin tam da ona takılacağını biliyordum aslında senden başka kimse takılmaz diye düşünsem de , yok ya belli mi olur diyerekten ekledim açıklamamı :D

      Çok teşekkürler ilk hikayemdi, 10-15 dakikada vücuda gelen.. Dilerim olmuştur, kusurları da var şimdiden affola :)

      Sil
    2. Kusur arandıktan sonra Kafka'ya bile bulunur. Misal Ebru konuştu yerine konutu yazmışsın falan :D Sen bu hikayelere devam et

      Sil
    3. Hemen düzelttim onu :D Tamam ederim bu yorumları almışken :)

      Sil
  2. Her yazının anafikri gayet şahsidir:) bence çok çok güzel olmuş. Hususiyetle şurası;
    " İnsan üzüntüden ölür müydü gerçekten? Yoksa sürreel bir ölümü reel bir üzüntüyle değiştirip de rahatlama isteği miydi ölmek fiilinin bu cümledeki görevi?"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim canım ses vermiş yazıma!!! Bu yorumu görünce sevinçten bir ağız dolusu tebessüm ettim! Senin yazıların kadar olamaz ama çok sevindim beğenmene :)

      Sil
  3. ay dur geçmiş olsun yaaa :)

    YanıtlaSil
  4. İnsan, sistemlice kuyusunu kazana inanmaya tam da o kadar meyilliydi. Sevgi ya da aşk değildi benim fikrimce de. Araya hükmen galip olmanın hırsıyla kendi benliğini var etme çabasında öz, iç duygularına ulu orta yerde bile ele geçirilmesine göz yumuyor. Acı..

    O Ebrulardan her yere serpiştirdiler sanırım. Sen anlatmaya başlarken ya da yeltenmişken bir bakarsın top karşı takıma geçmiş, senin kalene doğru ilerliyor. Bu durumda senin de dediğin gibi televizyonu açmak, bir nefes.
    Kalemine kuvvet…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel yorumlamışsın "Hükmen galip olmak" ne kadar harika bir anlatım...

      Sorma olay nasıl döndü, ne zaman döndü, sohbetin baş aktörü haline geldi anlamadım... Çok teşekkür ederim. Yorumuna sağlık seninde :)

      Sil
  5. Tekrar gecmis olsun, ucuz atlatmışsin ebru'yu :D
    Umut en etkili protesto'dur da guzel, dogru.. ama bazen umut cokca acı cektiriyor insana :|

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru'yla başettiğimi görünce hastalık çekildi zaten :D
      Hem de ne acı.. Hiçbir kategoriye koyamadığım ve tarif edemediğim bir acı onunki...

      Sil
  6. geçmiş olsun ama buna rağmen enerjin tavan, maşallah, post aktı su gibi, kalemine sağlık, nokta da iyiydi duygusal ensest :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim su gibi aktığına çok teşekkür ederim :)

      Hemen şunu ekleyeyim bu yazı tecrübelerden çıkardığım kurgu bir yazı yani şu an iyiyim ama siz çok tatlısınız "geçmiş olsun"larınız ne kadar kıymetli bilseniz :)

      Şu Berkay yüzünden takıntı haline geldi o söz ben de ekleyeyim açıklamasını dedim :)

      Sil
  7. Bir insanı ayakta tutmak için akciğerin vücuda yaydığı oksijen gibi birşeydi umut... Umut hala umut edebilme ihtimalimnizin olmasına sıkı sıkıya tutunabilmek çoğu zaman. Öylesine kısır bir döngü, öylesine yaşamsal bir döngü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut edebilme ihtimali üzerine tasarlanmış insan biraz da sanki.. İhtimal dahi olsa bazen yeni bir başlangıca sebep...

      Sil
  8. Eğlenceliydi..:) 40 derece ateşi saymazsak..

    YanıtlaSil
  9. gecmıs olsun. Hasta zıyaretı kısa olur derler ama Ebrunun da anltacagı varmış demekkı. 'Surreal bır olumu real bır üzüntüye degıstırıp rahatlama ıstegı'.... Insan hastayken daha ıyı düşünüyor demek kı ;)
    Allah sıfa versın tekrardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz Hanım çok zarifsiniz çok teşekkürler ama hasta değilim :) Birkaç olayı birleştirip kurgu bir şeyler karaladım ne mutlu ki, hissi geçirebilmişim sizlere :)

      Sil
    2. :) hasta olmamanız iyi o zaman. Gerçek zannettim Dediğiniz gibi yazı gerçekliği geciriyor okuyucuya.

      Sil
    3. Teşekkürler. Çok zarifsiniz :)

      Sil
  10. Canın mı sıkkın? Video izle kafan dağılsın! 'Umut En Etkili Potestodur Bazen' yazının altına bu reklamı vermişler Dilek. Bu Google bir alem!
    Hastalık vb gibi sıkıntılı zamanlarimizda yanımızda yöremizde hep akıllı, dengeli insanlar bulunur inşallah diyeyim... Alışkın olmayan için yalnızlık fenadır. İnsanın dünyası şaşırır. Ama işte yalnız olmanın da olmamanın da getirdikleri götürdükleri farklı farklı hep, bir kararı yok gibi...
    Yazında orjinal buldugum cümleler var, daha önceki yorumlarda dile getirilmiş zaten, ikinci baskı yapmayacağım. Beğendiğimi söylemekle yetineceğim...
    Sevgiler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google cidden alem :) Haklısın dengesiz insanların kalabalığına yeğdir dengeli yalnızlık... Çok teşekkür ederim. Benden de çok sevgiler :)

      Sil
  11. Çok güzel olmuş. Bende yeni bloglar görmüş oldum :) Bloğuma beklerim http://agulumsemesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  12. çok güzel bir yazı! kesinlikle yazmaya devam etmelisin!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim çok teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Merhaba,
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Blogunuz ve anlatımınız çok güzel. Emeğinize sağlık. :)
    Takip ediyorum bende beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz tabi ki gelirim ben de :)

      Sil
  14. Kalemin çok kuvvetli bence bu tarza eğilmelisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazı sonrasında sık duyduğum yorumlardan. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  15. Dileeeeek, ne diyeceğimi biliyorsun ;)

    YanıtlaSil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)