7 Ocak 2016 Perşembe

Aralık Ayı Okuma Listem




Yazıya geçmeden önce şunu belirteyim, zaman zaman "daha uzun anlatsana" şeklinde istekler alıyorum. Uzun uzun kitap tahlilleri yapmayı istemiyorum çünkü, okuduğum  o uzun kitap tahlillerinin bir kısmında  istemeden de olsa verilen bir "spoiler" buluyorum... Bu da beni o kitabı keşiften soğutuyor açıkçası.. Aynısını ben de yaşatmaktan çekindiğim için konuyu 2 cümleyle geçip, kendi fikrimi söylüyorum sadece :)


2015te okuduğum ve en sevdiğim kitaplar soruluyor sürekli. Onları ayrı bir yazı olarak yazacağım ve bir yılın okuma listesi yazılarını da o yazıya iliştireceğim böylelikle aradığınız kitaba dair fikrime daha kısa yoldan ulaşabilirsiniz :)

Okuma listelerimi takip edenler bilir, 2015 yılı için kendime 52 hedef koymuştum ve an itibariyle 101 kitapla yılı bitirmiş bulunmaktayım! Madalyamı alayım :P 2016 hedefimi de açıklayayım, 52! Aaa ne şaşırtıcı :) Şimdilik çıtayı alçak tutmakta fayda var bu yıl çok meşgul geçecek benim adıma çünkü.

100 kitaba tamamlamam için geçen ay 16 kitap kadar okumam gerekiyordu yanılmıyorsam. Kendimce buna kolay erişebilmek için okuması basit kitaplarla bana ağır gelen kitapları kombin yaparak gelişi güzel bir okuma listesi oluşturdum bakalım ortak okuduklarımız var mı?



Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer/Kirsten Gier: Hiç abartısız söylüyorum, hayatta ismini en sevdiğim romanlardan biri oldu... Konusu kısaca, kuzeninin zaman yolcusu olduğu düşünülürken söz konusu olan özelliği Gwen'in taşıdığı farkedilir.. Bu andan sonra yanında Gideon'la, tüm zamanların içinden geçen aşklarıyla, yolcuğuna başlar hanım kızımız...Gwen ve Gideon İngiltere'de çeşitli zamanlara yolculuk ederlerken sizi de yanlarına alsın isterseniz ve bu yolculuk kafanızı yormasın,  sizi zorlamasın ama keyif versin diyorsanız bu romanlar sizlik.

Kasım ayında Kurucunun Kızı'nı yanlış lanseden dolayı muazzam hayal kırıklığı içinde sonlandırmıştım... 16 yaşındaysanız evet tam sizlik bir  aşk romanı ancak asla şahane bir distopya değil... Nesi çok satmış hala anlamadım :( Bir gençlik romanı deselerdi daha az yanardı canım :D Bu seriyi aldığımda, gençlik romanı olduğunu bilerek almıştım o nedenle de beklentim yoktu şahane ötesi ismi ve ciltleri dışında :) Fakat, romanın İngiltere'de geçmesinden mi ya da zaman yolculuğunu konu alıyor olmasından mı bilmem beni hemen markaja aldı.. Bir cildi en fazla 3 günde bitirdim.. Beklentisiz olduğum için romanın beni içine soktuğu atmosferi sevdim bile diyebilirim :) Edebi anlamda değeri olan bir kitap değil ama bu romanları beklentisiz okursanız umduğunuzdan çok daha fazla seveceğinizi de not düşeyim :) Pegasus Yayınları'ndan çıkan 3 cilt kitap 1177sayfa.


Bir Apaçi Masalı/Angutyus: Bu kitapla ilgili ayrı bir yazı oluşturmuştum o nedenle detaylı bir yazı yazmayacağım. Dileyen kitaplarla ilgili buradan fikir alabilir :)



Yalnız Kadın/Mandy Hale: Kitapyurdu'ndan alışveriş yapanlar bilir, zaman zaman ilk 100 adet 5 lira" şeklinde kampanya yapıyorlar. Aralık ayında o kampanyada gözüme çarptı, konusunu vs okumadan sepete attım. Kitabı elime alır almaz "1 sayfa daha" derken 2 saatte farkında olmadan bitirdim. Aslında okumak yoktu planlarımda :)  Yalnızlığa ve ilişkilere dair yazarın tecrübe ve bakış açıları var kitapta... Hepimizin bildiği ancak minik bir hatırlatmanın hiç de fena olmadığı maddelere değinmiş Hale.. Ayrılıklar da sevdalara dair tarzı 30 yaş + ve ilişkisi olmayan kadınlar için yazılmış bir kitap. Normalde bu tarz yayınları hiç ama hiç sevmeyen, doyurucu bulmayan biri olarak "Ay bayıldım" da diyemiyorum" ığğ nefret ettim" de... "Bazı yerleri var altı çizilesi" diyebiliyorum sadece :) Kafa dağıtan, kolay okumalık ancak muadillerinden daha kaliteli bir kitap diyebilirim :) Arunas Yayıncılık'tan çıkan kitap 224 sayfa.

Jön Türk/Ruhsar Nevvare-Tahsin Nahid: Ben bu kitabı Kitapyurdu'nda sepete atarken minik bir roman sanıyordum fakat bir temsil çıktı :) Olsun seve seve okudum. Okurken de Trt Radyo'da bir temsil dinliyor izlenimine kapıldım :D Özellikle sınıfına/okuluna tiyatro yaptırmak isteyen Türkçe Öğretmenlerine tavsiyemdir. Hem çok kolay çalışılabilir hem de keyifli bir tiyatro olur. Bordo Siyah Yayınları'ndan çıkan kitap 67 sayfa.



Adam Yayıncılık Seçme Şiir Kitapları: Şu ana dek William Blake hariç tek şiir kitabı okumadığımı farkettim ve kitaplığımın bir rafında set halinde duran bu kitapları sonunda elime aldım. Aslında romana kıyasla daha kolay okurum sandım ama beni inanılmaz yordu. Bir cümleyi 4 kez okuduğum bile oldu... Şiirlerin hakkını yeterince vererek okumak 1000 sayfalık bir romanı o,kumaktan daha zor bence. Bu 7 kitap alanında ünlü şairlerden, Doğa, Yergi, Umut, Çeviri Şiirler,  Aşk, Cezaevi ve Çocuklar İçin Şiirler olarak derlenmişti. Bir şiir aşığı olarak rahmetli Gülten Akın'ı daha fazla okuma ve fırsatı buldum. Ülkü Tamer'i keşfettim ve daha önce nasıl olur da okumam diye kendime hayıflandım... O kadar keyifli ve kaliteli bir okuma oldu ki.. Tüm şiir severlere tavsiyemdir. Bu kitapları okurken bir dolu sayfanın notunu aldım ama en favori şiirimin üstüne çıkanı da bulamadım. Onu sizlerle paylaşayım,

Maziye Karışıp Sevda Yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim
Kalbimde Kalbine Yok Bile Kinim
Bence Artık Sen de Herkes Gibisin....

Nazım Hikmet RAN





Swastika Geceleri/Katharine Burdekin: Okuma listelerimi takip edenler Virginia Woolf'un fahri ablam olduğunu bilirler :) Burdekin'in Swastika Geceleri'ni yazmasının akabinde Virginia Ablam da Üç Gine isimli kitabını yazmış. Woolf'un etkilendiği bir yazar benim de başımın tacıdır bittabi! Konusu kısaca, Hitler'in felsefesi dünyada hakim olursa nasıl olurdu? Bu anlatıyı bir şekilde yolları kesişen, biri İngiliz, ikisi Alman, 3 adam üzerinden yapmış Burdekin... Feminist bir distopya olan bu kitaptan beklentilerim inanılmaz büyüktü.. Kısmen beklentilerim karşılansa da kurgu biraz daha içi dolu, azıcık daha sağlam ve dahi şaşırtıcı olabilirdi diyorum.. Fakat yazım tarihine bakınca onu da hoş görüyorum.

Feminist kitaplar ilginizi çekiyorsa sevebileceğiniz bir alternatif olarak burada dursun :) İyi bir kitap ama bir Messi değil neticede feminist akımın Messi'si her daim Woolf kalacak benim adıma :D Encore Yayınları'ndan çıkan kitap 232 sayfa.

Sonsuz Unutuş/Kadir Aydemir: Kendisiyle tanışmamız vesilesiyle kitaplarından da haberdar olduğum arkadaşım Kadir'in bu kitabı beni etkileyen kitaplardan oldu. Öykü iyi yazılmayınca hiç okunası bir tür değil benim adıma... Bu kitapta beni çok etkileyen ayrılık ve ölüme dair öyküler vardı.. Her biri cidden ustalıkla kurgulanmış öykülerdi bunlar.. Ciddi manada kuvvetli bir kalem olan Kadir'i daha önce nasıl keşfedemedim hayret! Hala tanışmadıysanız Kadir'le tanışmak için Sonsuz Unutuş en iyi başlangıç olacak bence :) Yitik Ülke Yayınları'ndan çıkan kitap 80 sayfa.

 Buarada Yitik Ülke'nin 80'lerde çocuk olmak ve 90lar Kitabı isimli 2 kitabı daha var. O kitapları da Kadir derlemiş ve en kısa zamanda muhakkak okumak istediklerim listesindeler. Benim gibi o yıllara hayransanız size de tavsiyem :)


Yeraltından Notlar-Beyaz Geceler/Dostoyevski: Kitap, yazarın birleştirilmiş 2 kitabından oluşuyor.  Tartışmasız kalemi en kuvvetli yazarlardan biri Dostoyevski.. İnsan tahlilleri, hayata dair notları o kadar nokta atışı ve etkileyici ki.. İlk kitap Yeraltından Notlar, derin bir karakter analizi olmuş.. Bir Rus memurun karakterine, hayatına ve çevresine dair yazılan metinler kitabı sevmemi sağladığı gibi tavsiye sebebi de :)

 2. kitap Beyaz Geceler ise bir aşkın analizi olmuş.. Hele o sonu nutkumu tuttu diyebilirim. Aşk sen ne nankör şeysin! :) Yazarken çok detaya inmiyorum ama bu kısacık 2 romanı da tavsiye ediyorum :) Engin Yayıncılık'tan çıkan kitap 211 sayfa.

Madame Bovary/G. Flaubert: Bir taşra doktorunun 2. eşiyle evliliğini konu alan kitap, genç eş Emma Bovay'nin aşk arayışlarıyla başlayıp sonunda tüm ailenin perişan hale gelmesiyle bitiyor. Toprağın bol olsun Flaubert bu aileyi yıkarak rahata erdin mi kuzum? Aynı bizim Türk Filmleri tadında bir roman idi. Aşık olmadım ama, neticede klasikler arasında yer almakta oluşundan mütevellit, bir okumakta faide olabilir :) Engin Yayıncılık'tan çıkan kitap 434 sayfa.

Siz neler okuyorsunuz? Bana listemde öne almamı tavsiye ettiğiniz kitaplar var mı? Yorum kısmına bekliyorum :)

Sizi buaralar takıntılı şekilde dinlediğim İran asıllı şarkıcı Azam Ali'nin Naser Musa ile düetiyle uğurluyorum. Hala tanışmadıysanız Azam'la bugün muhakkak tanışıklığınız olmalı :) Çeviri sevgili arkadaşım Jemalani'nin. Kendisine de emekleri için kocaman bir teşekkür bir Azam fanatiği olarak ellerin dert görmesin "Jemalani Hafız"! :D







55 yorum:

  1. Ooo yine süper kitaplarla tanıştırdın beni. Harika bir geçit oldu... En çok Swastika gecelerini merak ettim.
    Azam Ali... Çok severim, büyülü melodileri var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve'm özletiyorsun kendini bak söyleyeyim :) Feminist distopya olarak Batıda klasikleşmiş epey. Okumak lazım feminist dimağa çeşni bakımından :) Azam bir tanedir. Bir kez daha aynı zevkleri paylaşıyoruz ne mutlu! :)

      Sil
  2. Bir şey soracağım: Okuduğun kitapların konularını, kahramanlarını falan aklında tutabiliyor musun yoksa unutuyor musun? Ben hepsini unutuyorum ve bu sinirlerimi bozuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah nerede? Keşke tutabilsem.. Ama ancak derinden vuranlar kalıyor aklımda. Sinirlerin bozulmasın bence çok okuma yapanların ortak kaderidir bu :)

      Sil
  3. 1 ayda bu kadar kitap.
    tebrik ediyorum.
    keyifli okumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hırs yaptım 100'e tamamlamak adına o yüzden zor ve kolay okunan bir kombin yaptım ve bu ay böyle bir tablo çıktı :)

      Sil
  4. Ooo kolay gelsin, iyi okumalar:) bu arada 100 kitap 5 lira yanlış mı duydum harika:)))zaman yolculuklu kitapları severim, Hitler dünyaya hakim olsaydı olacakları düşünemiyorum herhalde tek Yahudi ve kendisine karşı gelen kimse kalmazdı ay kabus gibi:)))şiir kitabı ben de almadım fazla ilgim yok itiraf edeyim şiir dünyasına, Blake'in "Tiger tiger "lı şiirini severim ama kedici olduğumdandır sanırım:)
    Ben şu ara hiçbir kitabı okumuyorum çünkü aklımı toparlamam lazım:((son okuduğum Benim Balığım Yaşayacak'dı, ilk kez bir Japon yazar okudum fena değildi ama çok da aman aman bayılmadım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Kitapyurdu'nun şahane kampanyalarından biri. Bazı kitaplar 2 bazıları 5 lira oluyor. Takipteyim sürekli :) Bu seriyi beğenmeyebilirsin zaman yolculuğuna rağmen seni tatmin etmeyebilir onu hemen söyleyeyim :) Blake'in Masumiyet Şiirlerini okumuş ve bayılmıştım :) Ozeki'nin o kitabını D&R kampanyasından aldım ben de ekimde. Merak ediyorum oldukça da kalın bir kitap. Dilerim severim.

      Sil
  5. Vallahi bravo 101 kitap bi yılda tebrik ediyorum seni çok güzel kitaplar okumuşsun.👏
    Yer Altından Notlar ı çok okumak istiyorum ama Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer de listeme giriş yaptı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisan ayında hiç okuma yapamamıştım aslında eksik bile sayıyorum kendimi. Tavsiye ederim Yer Altından Notlar'daki o nokta atışı saptamalar muazzam cidden. Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer'i de ağır okumalarla karıştırınca keyif veriyor cidden.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların hepsini okudum ben yorumlarım başlıkların yanında mevcut :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. keşke okumadan yorumlar yapmasak :D
      bu arada baya bir çalışkan gördüm seni. Ben hala ilerleyemedim. Bir şeyler oldu tıkandım kaldım. Yorgunluk çöktü üzerime. Gece okumaları yapıyorum o da uzun metrajlı olmuyor :D

      Sil
    4. Dalgınlık olmuşsa demek ;) Ya ne pis hırs yaptım biliyor musun ille de 100'e tamamlayacağım diye :D Ama senin tempon çok yoğun. Bu şekilde tıkanman normal geçen yıl bu zamanlar ben de ölü gibiydim. Bu yılı atlat sen de rahatlarsın.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. İnci üzecek bir şey demedi aslında alınma bence sen:) Bu kez dalgınlıkla oldu artık yapacak bir şey de yok zaten :)

      Sil
  7. Maşallah benim bu yila koydugum hedef 50 seninkinin yanında sonuk kalir ama ben anca okuyabilirim sanirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım sönük kalmaz. Ben de 2016 için 52 kitap dedim kendi kendime.. Geçen yıl böyleydi de bu yılı bilmiyorum bakalım ne olacak :)

      Sil
  8. Ben burdayııım canım Dilek'ciğim .Sevgiler kızım.Çok güzel bir yıl geçir inşallah yavrum.Sevgiler sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Ablam hoşgeldin!!! Sen de çok güzel bir yıl mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yıl olsun. Kocaman sevgiler benden de :)

      Sil
  9. Maşallah diyorum önceki nazar falan degerse benden bilme :D yeraltindan notlar'i ben cok sevdim, dostoyevski'nin tespitleri beni benden aldı.. lakin hala kalin kitaplara niyetlenemiyorum :S
    Swastika bence de altı boş kalmış gibi..
    Şiir okumak icin sakin kafa gerek, azicik romantik olmak gerek.. ikisi de bende olmadığı icin siirlere aram pek yok :)
    Ask tüm zamanlarin icinden gecer serisini merak ediyorum ama alabilecek kadar indirime girsin ve ben de o indirime rastlayim diye bekliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yok yok senden dolayı değmez ama nazarlık da bir şey yok sanki her isteyen okur tabi vakti de müsaitse. Benim çalışma tempom azalmıştı ben de kitaba hücum etmiş bulundum o boşlukta. Dostoyevski çok şahane tespitler yapıyor cidden okuyup tat almamak imkansız :) Swastika Geceleri azıcık şaşırmama neden oldu :( O seriyi ben Kitapyurdu'ndan 50 liraya aldım biliyor musun? Bir bak dilersen :)

      Sil
  10. Kitabı uzun uzun anlatmak iyi değil bence. Herkes okuyup hissetsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de katılıyorum. Kendim keşfetmek istiyorum.

      Sil
  11. Maasallah size. Bu sene daha da nitelikli bir sekılde bereketlendirsin Rabbim okumalarınızı. Ben 20 kusur okudum diye seviniyorum bir de ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benim de 2 tatlı oğlum olsaydı bence 20 kitap iyi bir rakam olurdu o zaman :) Amin inşallah diyorum. Bakalım bu yıl neler var beni bekleyen :)

      Sil
  12. Madame Bovary okuyorum birkaç gündür. Pek sarmadı ama bitirmeden de edemeyeceğim, bakalım neler olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben de pek sevmedim ama klasiklere saygı kuşağı çerçevesinde okudum, bitirdim. Sabredersen sonu birazcık değişik çıkacak "aa yazık" filan dersin o da işte :)

      Sil
  13. Ne yazık ki bir türlü istediğim gibi kitap okuyamıyorum ama elimden gelenide yapıyorum :) Çok güzel kitap secenekerli sundugun için tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz konsantre her şeyi çözer sanki. Dilerim faydalı olmuştur :)

      Sil
  14. Okuduğum bir kitap buldum! Cezaevi Şiirleri, bu kitapta sevdiğim, en aklımda kalan şiir Ateş Hırsızları Söylencesi'dir. Ülkü Tamer için; Livaneli, A. Kaya dinleyenler aslında biliyormuşum bu şairi diyeceklerdir... Bence artık sende herkes gibisin; Cem Karaca'nın dillere yerleştirdiği. Bu sözler çok sık dolanır dilime, nedense sıkıntılı ve kasvetli vakitlerdedir... Bir zamanlar ben de bir temsil okumuştum sanırım bilerek alıp okudum. Milli eğitim yayınlarından Gılgamış Destanı diye hatırlıyorum. Müthiş keyif almıştım. Yazarı yok şu an aklımda...
    Okuduğun yazarların bazılarına tamamen fransızım, tatlarına bakmak isterim. Kocaman bir inşallah diyeyim.
    Yalnız ne yalan söyleyeyim 100 kitabı aşabileceğine ihtimal vermemiştim. Hızlı okuma konusunda birinciliklerin olduğunu bilmeme rağmen hemde! Uzaktan ancak kuru kuru tebrik edebiliyorum seni.:) İyi okumalar diliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Livaneli ve Kaya'nın sağlam dinleyicisi olmama rağmen Tamer'i hiç bilmiyordum ne yalan söyleyeyim. En harika keşiflerden biri oldu benim adıma :) 100 kitabı geçebileceğimi henüz yazıyı yazarken biliyordum zira inadım dağlardan büyüktür benim :) Çok teşekkür ederim sana kocaman sevgiler :)

      Sil
  15. Şubat ayı okuma listende bir tane benim için yer ayırt (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seve seve! Bu ne güzel haber!! Yazsana kitabının adını duyurmuş olurduk naçizane :)

      Sil
  16. Öncelikle merhaba dilek hanım. Ben blogunuzu henüz keşfettim ve çok mutlu oldum. Evlenmeden önce kitap okumaya fırsatım oluyordu ancak şu an pek fırsat bulamıyorum. Bu yazınızda verdiginiz bilgiler cok faydalı olacak. Blogunuzu takibe aldım. Ben de sizi bloguma beklerim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda Hanım hoşgeldiniz bloguma :) Ben de takibe aldım sizi. Diliyorum en kısa zamanda kaldığınız yerden okumalara devam edersiniz :)

      Sil
  17. bu listedeki 2 kitabı bende bu yıl okuyacağım.İyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim okuduğum kadarıyla içlerinden çok sevmediğim bir kitap olmadı. Bakalım sen ne düşüneceksin :)

      Sil
  18. Ne kadar güzel kitaplar okumuşsun! :)) Yeraltından Notları'ı okumadım ama Beyaz Geceler harikaydı! Dostoyevski'nin ilk okuduğum ve çok sevdiğim kitabıdır kendileri. :)) Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisi sürekli gözüme çarpıyordu, senin beğenmen alma isteğimi körükledi diyebilirim :)) Son olarak spoiler konusunda kesinlikle katılıyorum. Bence kitap özeti verilerek anlatılmamalı, ufacık konusundan bahsedilebilir ama detay verilmesini sevmiyorum, hevesim kaçıyor. Onun yerine kitabın okuyucuya hissettirdiklerini okumayı daha çok seviyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş tesadüf olmuş :) Beyaz Geceler'in sonu aklıma geldikçe gıcık oluyorum Nastenka'ya :D Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer'den beklentim sıfırdı açıkçası o yüzden bitince "ay ne vasat kitaptı" demedim. Beklentisiz okursan belki sevebilirsin sen de :) Bir de içindeki mekanlar tanıdık olunca okuma daha keyifli oluyor :) Kitap yazılarıyla ilgili hemfikir olduğumuza sevindim açıkçası bazı yazıların altında "ay ne güzel anlatmışsın cnm ya"lar görüyorum şaşırıyorum.. E"ee kitabı okumana gerek kalmadı ki ama" diyesim geliyor fakat tutuyorum kendimi :D

      Sil
    2. Sen mekan tanıdık deyince eski postlarını inceledim de, Oxford'a gitmişsin! Nasıldı? Neler yaşadın? Tavsiyelerin neler? Sakinleşiyorum bir saniye :D Ben de bu yaz Cambridge'e gideceğim de ondan üzerimde bir heyecan, sorma gitsin. Senin de gittiğini görünce çok sevindim ve beni anlayabilecek biri dedim :D

      Sil
    3. :) Oxford'a üniversitede bir hocayı ziyarete gitmiştim arkadaşımla ancak 3 ay Londra'da yaşadım ve şu an yerinde olmak isterdim!!! Bayılacaksın oralara :) Şöyle yapalım mı? dilekce54@outlook.com mail adresim sen bana oradan özellikle sormak istediğin sorularını sor. Dilediğin uzunlukta sor ben seve seve yanıt veririm o ruh halini biliyorum çünkü :) Cambridge'i detaylı bilmem ama genel olarak bilgilerimi seve seve paylaşırım seninle :)

      Sil
  19. Bu sene ben de 55 kitap hedefi koymuştum kendime ama 81 kitap okumayı başardım. İnsan hedeflediğinin de fazlasını başarınca mutlu oluyor.

    Ben şiir sevmiyorum ya. Bu yüzden benim okuduğum şiir kitabı sayısı da çok az. Nazım Hikmet'in bu şiirini biliyorum. Ben de çok severim. Ne kadar anlamlı cümleler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Şule. İnanılmaz bir mutluluk oluyor hedeflediğimin fazlası olunca :) Şiir ben de pek sevmezdim ama ortaokul yıllarımda bir öğretmenim vardı o olmasa bu kadar iştahla şiir okur muydum bilmem :) Pek güzel pek anlamlıdır bu şiir. Senin de sevmen mutlu etti. Buarada bak kitap sahibi bloggerlar artıyor. Senden de en kısa zamanda beklemekteyim :)

      Sil
    2. Ben de çok istiyorum ama yazmak için boş zamana ihtiyacım var. O da ancak yazın olacak sanırım. Merak etme yazınca her yerde duyuracağım zaten :-)

      Sil
    3. Bir yazımda yorumlamak üzere merakla bekliyorum o vakit :)

      Sil
  20. Maşallah sana ben kitap okumayı seviyorum ama seçiciyim önce kitapla elektiriğimiz tutacak ancak öyle devamını getirebiliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim :) Seçici olmak çok güzel aslında ben de çok isterdim ancak fersah fersah sıkıldığım kitapları bile ille de bitiririm. Kısmen iyi kısmen de kötü bir huy :)

      Sil
  21. Emeğine sağlık! Hemen bir kaç tanesini alıcam.. Bu arada bende bloğuma beklerim takip ettim seni :) caglagrmngl.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim severek okursun. G+'dan takipteyim ben de. Çok sevgiler :)

      Sil
  22. tek kitap okumamis biri olarak sizlerin bu hedeflerini gordukce agzim acik kalmiyor degil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aslında okuması basit ve ilginizi çekebilecek kitaplarla başlasanız bence seversiniz siz de :)

      Sil
  23. yazının başında da dediğin gibi eğer uzun uzun kitap hakkında yazarsan okumanın bir esprisi kalmaz, sana katılıyorum o konuda ;)

    aşk tüm zamanların içinden geçer buna mutlaka bakıcam :) beğenirsem senin sayende ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ilgiyi öldürmeden anlatmak lazım sanki :) Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer'i çok çok beklentisiz okumanı tavsiye ederim. Bir ergenin zaman yolculuğunda seyreden aşkına, ağır bir okuma yapmadan tanık olayım dersen senlik bir kitap ama edebi anlamda bir değeri yok onu da buracığa not düşmüş olayım. :)

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)