10 Ocak 2016 Pazar

2015te OKUDUKLARIM



Birkaç blogda bir yıllık okuma listelerinin yayınlandığını gördüm ve en çok soru aldığım şeylerden biri de  okuma listelerim olduğu için böyle tek bir yazıda toplamayı uygun gördüm.  Blogum tam bir kitap blogu olmaya yüz tuttu değil mi? Ama hayır farklı yazılar da mevcut taslakta sadece bundan sonra 2015'te şiddetle tavsiye ettiğim kitapları da yazıp, kitap yazılarımı bir müddet keseceğim :)
Bu yazıyı dünya tatlısı Kore Fenomeni'ne armağan ediyorum. Kendisi ile bir önceki ay konuştuğumuzda bitirebileceğime dair motive etmişti beni ve hedefime ulaştım!

 Geçen yılı 101 kitapla kapattım..Yazıların linkini ve okuduğum kitapların isimlerini aşağıya bıraktım. Olur da ilginizi çekerse tıklayarak kolayca erişebilirsiniz :)

 Haber Seyri blogununtatlı sahibesi sevgili Zülal bir yılda kaç sayfa okuduğumu sormuştu bir yazımda. Onun için de kabataslak bir hesap yapıverdim. Canım Zülal'im sorar da ben yanıtlamaz mıyım? :) 2015te okuma listelerim dahilinde , 20.773 sayfa okumuşum Zülal'im. Fena değilmişim değil mi? :) Ne kadar sevildiğini bil! Bazı listelerde sayfa sayılarını yazmamışım ama üşenmedim senin için sitelerden baktım :D 






2015 Ocak Ayı Okumalarım : Ocak kitaplarım şu şekilde; Çarmıhtaki Kraliçe, İnsanın 4 Zindanı, Ali Şeriati İle Söyleşiler, Garanti Karantina detaylı bilgi için  tık tık :) 


2015 Şubat Ayı Okumalarım: Şubat kitaplarım şu şekilde; Kendine Ait Bir Oda, Siyah Lale, Seni Gömmem İmkansız, Küçük Prens detaylı bilgi için tık tık :) 



2015 Mart Ayı Okumalarım : Mart kitaplarım şu şekilde; Filiz Hiç Üzülmesin, Kürk Mantolu Madonna, Elveda Sevgilim, Yaşlı Kadın ve Papağan, Martı Jonathan Livinstone, Budala, Dr. Jekyll ve Mr. Hyde'ın Tuhaf Hikayesi, Tembellik Hakkı, Deniz Feneri, Kamyon, Rüzgar Gibi Geçti detaylı bilgi için tık tık :) 



Nisan ayını boş geçmişim ama harika bir sebepten ötürü oldu. Takip edenler bilir,  henüz takibe alanlar da gelecek nisan nasipse birlikte yaşayacağız aynı serüveni :) 



2015 Mayıs Ayı Okumalarım: Mayıs kitaplarım şu şekilde, Katip Bartleby, Bir Kadının Hayatından 24 Saat, Başıboş Yolculuktan Notlar, Küçük Kara Balık, Farelere ve İnsanlara Dair, Aşık Olma ve Aşk, Kötü Prensesler, İlk Aşk, Üç Damla Kan detaylı bilgi için tık tık :) 



2015 Haziran Ayı Okumalarım: Haziran kitaplarım şu şekilde, Bir Şeftali Bin Şeftali, The Circle, Sarışın Bombalar, Cezanne, Düşürülen Maske, Kürtaj, Düşkünler, Bir Nefeste Cinsellik Tarihi, Ceza Sömürgesi, Semerkant, Büyük Baragozy, Orlando, Kabare, Hayvan Çiftliği, Satranç detaylı bilgi için tık tık :) 



2015 Temmuz Ayı Okumalarım: Dalgalar, Çıngıraklı Deve, Erkek Doğrama Cemiyeti Manifestosu, Nagazaki, Çeçen Sorunu, 1Q84, Bir Yaz Gecesi Rüyası detaylı bilgi için tık tık :) 



2015 Ağustos Ayı Okumalarım: Toplum Sözleşmesi, Kadınlar Okulu, Masumiyet ve Deneyim Şarkıları, Yalnızlığın Mavisi, Doğu Ekspresinde Cinayet, Bilinmeyen Adanın Öyküsü, İki Kız Kardeş,  Babalar ve Oğullar, Bu Çocuk Kimin? , Kağnı/Ses/Esirler detaylı bilgi için tık tık :) 



2015 Eylül Ayı Okumalarım: Vahşetin Çağrısı, Yeni Dünya, Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk, Alice Harikalar Diyarında, Yıldız ve Kargalar, Annemi Bir Kez Daha Görebilsem, Aşk Zamanı detaylı bilgi için tık tık :) 



2015 Ekim Ayı Okumalarım: Hayatımızdaki Psikopatlar, Palto, Devlet, Puslu Kıtalar Atlası detaylı bilgi için tık tık:) 



2015 Kasım Ayı Okumalarım: Bir Apaçi Masalı 1-2-3, Ruhi Mücerret, Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği, Gaipya Cumhuriyeti, Özel Yaşam Dedikleri, Sugeçirmez İncil, Defterler, Kurucunun Kızı detaylı bilgi için tık tık :) 



2015 Aralık Ayı Okumalarım: Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer (Üçleme) , Bir Apaçi Masalı 4-5, Yalnız Kadın, Jön Türk, Seçme Şiirler (7 kitap) , Swastika Geceleri, Sonsuz Unutuş, Madame Bovary, Yeraltından Notlar- Beyaz Geceler detaylı bilgi için tık tık :) 



Bu yazıyı yazarken Barış Abim de bana eşlik etti. Mekanı cennet olsun. Ben de sizin için buraya bırakıyorum Bal Böceğim'i :) İnsanın keyfini bir anda yerine getiriyor Barış Abinin sesi haksız mıyım? :) 




80 yorum:

  1. Tebrikler çok iyi bir rakam , yeni yıl yeni kitap kahramanlarıyla gelsin , bol bol okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bakalım bu yıl beni bekleyen kahramanlar kimler? :)

      Sil
  2. üşenmedim saydım; bazı aylarda 3 güne 1 kitap düşüyor :)
    kolay gelsin.
    umarım keyfile okursun hepsini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar 2015te okuduklarım. Hepsi bitti...

      Sil
    2. okuduğunu anlamak da önemli tabi :)))
      o zaman düzeltiyorum; harikasın!
      umarım 2016 da bu kadar bereketli geçer..

      Sil
    3. Senin de içine dahil olduğun bir zümre var işte tam da o zümreden bekliyorum yazılarıma ilgiyi. Şahsının önemine binaen de bu yorumu buraya konduruyorum doktor ;)

      Sil
  3. Sen de yayınladığın şakıyla fethettin beni :-) Bal Böceğim'e bayılırım.

    101 kitap okumuşum yazınca aklıma direkt A-101 geldi iyi mi? :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Serbest çağrışım neyse bir şeyler çağrışmış enazından ;)

      Sil
  4. yeni takipçinizim ben..1 yıldır tüm yazılarınızı seve seve okurum.birçok kitap önerisi aldım blogunuzdan ama yorum atmadım şimdiye kadar..geçen yazıda da benzer bir pot görünce yazmak istedim.keşke üşenmeyip okusak bir de....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Bal Hanım,

      Öncelikle bloguma hoşgeldiniz. İsminiz Bal mı? Biraz bayıldım da! :) Şimdi kimseyi kırmamak adına yorum yapmak istemiyorum ama insan bu kadar yazınca birazcık okunsun da istiyor açıkçası bu arka arkaya 2. defa olunca da ben de yeni teknikler geliştirdim blog okuma kategorilerimde neyse amaca hizmet ediyor bu yorumlar da o da hoş bir yerde :)

      Sil
    2. yalnız duruşunuzu çok sevdim.ben olsam emeğime yapılan muameleyi bu kadar ağır başlı karşılamazdım.blogger profiliniz tam referans verildiği gibi :) buarada bizim bir ortak arkadaşımız var sizinle westminster uni.den emine.onun tavsiyesiyle başladım okumaya.okuyorum yani kelimenin tam anlamıyla :P ve bundan sonra daha sık yorumlayacağım.bi önerim var daha sık yazın :)

      Sil
    3. Bildim sizi! Diğer isiminizle bahsetmişti sizden bana da :) Benzeşen konular üstüne çalışıyoruz sizinle akademide. Çok rica etsem yorum kısmındaki mail adresime boş da olsa bir mail atar mısınız? Doktoram için sorularım olacak mini mini :) Çok baş ağrıtmam söz!!! :) Çok mutlu oldum şu an. O yorumlara cidden takılmıyorum bunun iki sebebi var ilki, diğer bloglarda öyle yorumlar görüyorum ki benim 314te 2 takipçi firem hiç kalıyor onlar yanında :D Bir de sağlam bir okuyucu kitlem var gerek görüntülenme sayıları gerek de aldığım geri dönüşlerden anlıyorum :) O nedenle de cidden hiç takılmıyorum bu tarz şeylere. Hatta gülümsetiyor beni. Mailinizi bekliyorum o zaman olur mu? :)

      Sil
  5. Öncelikle kitaplığına bayıldım. Gül'e Gül'e oku. Ay ay yayınlamak cok iyi fikir. Ben de kitap yayınlarımı ay ay yapsam dedim senin yazınıngörğnce. Iyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplık benim değil Deniz Hanım. Evimizden çok paylaşım yapmıyorum kendimce koyduğum bir kural. Ay ay yazman benim adıma daha hoş oluyor çok okuduğum için herbiri bir yayın olursa bariz kitap blogu olacağım çünkü :)

      Sil
    2. Hmm anlaşıldı ;) aslında ben düzenli okumuyorum ama okuma şenliği Sağolsun önümüzdeki 3 ay kitap yayını yapıcam galiba. Kitap blogları da güzel aslında, belki o durumda cok sık yayın yapmanız gerekir :) yıl sonu geçmişe baktığımızda sizin gibi düzenli bir sekılde görebilmek beni en cok cezbeden. Arşivleme adına deneyeceğim.

      Sil
    3. Bence de yapın çeşitlilik açısından çok iyi oluyor okuduklarımızı paylaşmamız. Daha dün Pentos'un Yandaşı'nın blogunda gördüğüm bir kitabı sipariş ettim bugün. Konu ilginç olunca.. O yazmasa haberim olmayacaktı misal :) Kitap bloglarını çok seviyorum ben ama çok çeşitli şeylerden bahsediyorum o yüzden de kişisel blog çizgisi benim adıma en makul olanı diye düşünüyorum :) Evet neler okumuşum, ne düşünmüşüm kitaba dair , bunları derli toplu görebilmek adına en iyisi böyle sanki. :)

      Sil
  6. 101 Maşallah tü tü tü

    YanıtlaSil
  7. Sen neredesin? Dünden beri yeni blogunu bulmaya çalışıyorum :) Çok teşekkürler bu yeni isim şahane olmuş! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldim geldim burdayım :)
      Gerçekten beğendin mi yeni adımı?
      Diğer ismimi gerçekte de ben olduğumu bilen çoktu ondan kaçtım :)

      Sil
    2. Bayıldım inan bak :) Okuyan da neşeleniyor ismin sayesinde :) Vallahi haklısın ben de epey deşifre oldum artık kendi blogumda rahat yazı yazamıyorum ben de mi değiştirsem diye düşünce aşamasındayım :)

      Sil
    3. Değiştir bak ben takipçileri kaybetmeden değiştirmenim yolunu da buldum :)
      Blogcular beni yine tanıyo ama tanısınlar zaten ben blogcuları seviyorumm

      Sil
    4. Aaaa onu bir yazıyla paylaşsan ya keşke. Ama ne oldu biliyor musun? Bu yaz bir arkadaş da isim değiştirdi sonra baktım o değiştirdiği tarihten sonrası benim ana sayfamda yoktu :( Neyse çözümünü buldum, takipten çıkıp yeniden takibe aldım kendisini :) Ben de blogcuları seviyorum sivil hayattan uzaklaşmanın en keyifli yolu :D

      Sil
  8. Oo barış manço :D pek severim rahmetliyi :-)
    Cok guzel kitaplar okumussun, masallah :-) ortak kitaplar, ortak yazarlar var, cok mutlu oldum görünce :-) daha cok okumalı yıllara! Ben de yeni takipçi sayilirim, nisan niye boş? Merak ettim de azıcık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisanda bir etkinlik düzenlemiştim çocuklar için. O sebepten okumaya fırsatım olmadı ya da tembellik ettim aslında. Bu yıl da nasipse 15 mart-15 nisan arası aynı etkinliği yapmayı planlıyorum ama bu kez okumalarımı aksatmadan. :) Ben de blogunda gördüğüm kadarıyla okumalarımızın benzeştiğini düşünüyorum ve bu da beni mutlu etti :)

      Sil
  9. aa ne güzel kitaplar yorumlarını merakla bekliyoruum :D ahahah şaka şaka o bi kere olur :) sayı çok iyi ya ben geçen sene doğru düzgün liste tutmadığım için tam bilemiyorum kaç kitap kaç sayfa ama 2016da benim de böyle ayrıntılı bi listem olabilcek inşallah :) ayrıca ay ay ayırman da çok güzel olmuş. İçlerinden okuduklarım bir de merak ettiklerim var Puslu Kıtalar Atlası mesela bi türlü okuyamadım yaa :/ Swastika Gecelerini de yarım bırakmıştım sonra birkaç blogda da beklentilerinin karşılanmadığını görünce biraz daha erteledim. Niye ara veriyosun ki kitap yazılarınaa :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahkaha attım allah da seni güldürsün! İşte bu yüzden kızmıyorum zira ikiniz de çok şekersiniz nasıl kızılır bu tatlılıkta insanlara bak işte buydu dediğim gülümsetiyor bile :D Vallahi o sayfa sayısını çıkarmak çılgınca bir fikirdi ama Zülal sorunca ben de çok merak ettim bir de onu hiç kıramazdım açıkçası :) Puslu Kıtalar Atlası'nı listende öne al lütfen Swastika Geceleri'ne de bir vakit bulduğunda devam et bence. Çok övülen kitaplar yazık ki, böyle bir izlenim veriyor insana... Ben Kurucunun Kızı'nda ne yazık ki beklentilerimin karşılanmadığını görünce buna kanaat getirdim.

      Sil
    2. Hihih tamamdır öne çekicem zaten okuma şenliği listemde de var :) bu arada kendimden utandığım için kaldırdım o yorumu ben yerinde olsam çok gıcık olurdum bi de :D ama insanın başına gelebiliyomuş ya :D ben seni çok seviyom kii nolur bana kırılma hiiiç :)

      Sil
    3. Hayır lütfen rahat ol bloguma yaptığın ziyaretlerde bak burası "kafası karışık" kızın blogu :D Ben gıcık olmam öyle şeylere inan bak. Ne utanmana ne de çekinmene gerek var güldük hep birlikte hem aynını ben de yapmış olabilirdim. Olur da sana dair bir şeye kırılırsam seni sevdiğimden kırılırım o da kolayca toparlanan bir kırgınlık olur ;) Şenlik yorumlarını merakla bekliyorum o zaman!

      Sil
    4. Çok tatlısın yaa ♥_♥ o gece depresyondan sınavlara bile calışamamıştım kaç kişinin başını ağrıttım bilsen :D manyağım da ben biraz :) ama sevdiğim insanlar söz konusu olunca böyleyim napiym :D

      Sil
    5. Niye manyak olasın. Doğalsın sen. Amanın yorumları vs kafana takıp sakın depresyona girme enazından kendi blogum için özel ricam olsun bu. O sınavlar çok önemli bak ileride benim baktığım pencereden bakınca anlayacaksın ;) İyi çalış, bir şeyi kafana takma, hedefine odaklan. Dilek Abla olurum böyle de başına :)

      Sil
    6. Tamamdır aldım dersimi ^_^

      Sil
  10. Maasallah diyorum ben bu yil 50 hedef koymusken katlayip ustune koymussun birde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy oy oy hedefimi bile hatırlıyorsun mutlu oldum bak :) Naçizane okumalarım aslında çok aman aman bir sayı değil diye düşünüyorum benim tek avantajım bu yıl ki çalışma tempom oldu o kadar azalttım ki doktora için. Sonunda bu sayıya eriştim :)

      Sil
  11. Bazı insanların hayatları boyunca okuduğu hatta okuyamadığı:D kadarını bir yıla sığdırmışsın tebrikler^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı yandaşım çok teşekkür ederim :) Darısı bu yıla olsun. Çok merak ettiğim kitaplar var, özellikle de bugün itibariyle tarafıma ulaşmasını beklediğim Sıfır Noktasındaki Kadın bu yıla dair merak ettiklerimden ;)

      Sil
    2. Satışı varmıymış sevindim! :)etkileneceğini düşünüyorum^^

      Sil
    3. Varmış ya çok mutlu oldum. Konusunu görünce "kesinlikle etkileyici" dedim direk attım sepete :)

      Sil
  12. heeyyy, Dilek Dilek beni unutmuşsun ki :(
    Hatırlıyor musun '100 ü 1 geçse bile Kore Fenomeni demişti, dicem yazımda' diye hani hani nerde? görmedim ben :)
    Bu arada tebrikler, helal, alkışlar, maşallah, darısı katlanarak bu yıla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa gördün mü bak unuttum :( Sen yazınca aklıma geldi. Derhal güncelliyorum!!!! Çok teşekkür ederim inşallah bu yıl da bereketli geçer okuma konusunda :)

      Sil
    2. Ayyy şaka yaptım Dilek Dilek! Okumuş olman, hedefine ulaşman beni bir hayli mutlu etti darısı bana da ne diyeyim :)

      Sil
    3. Olsun bu vesileyle sevdiğim bir bloggerı yazımda naçizane anmış oldum :) Aminnn darısı sana olsun :)

      Sil
  13. Çok mersi ne motivesi, kelin ilacı olsa işte... Ama iltifatın beni öyle sevindirdi ki, tebessüm eder modda pc başında gezinmekteyim, hihiihiii :)

    YanıtlaSil
  14. Daha ne olsun ki! Amiiinnn!!!

    YanıtlaSil
  15. Yalnız tam isabet olmuş, 100 +1 yani +2,3,4 bile değil, 2016 iyi geldi şükür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İltifat değil o gerçek. Unuttuğuma bakma, sen öyle deyince cidden motive olmuştum o muhabbeti anımsıyorum çünkü :) Hatta o dönem takipleşmeye başlamıştık seninle. "Kore öyle diyorsa belki de o potansiyeli görmüştür" dediğimi hatırlıyorum. Sayı cidden güzel oldu :D Sen de diliyorum hedeflediğinin kat kat fazlasına ulaş :)

      Sil
  16. Çok teşekkür ederim , utandım ^^ Ama iyi ki tanışmışız Dilek Dilek! seviyorum takipçisi olduğum bloggerları :)
    İnşallah inşallah ;)

    YanıtlaSil
  17. Keşke ben de senin kadar çok okuyabilsem. Çok tebrik ederim. Kendimi senin oluduklarınla gaza getiricem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok mutlu oldum :) Sen öğrencisin zaten ders okumaları insanı o kadar yoruyor ki, normal bir okumaya hal kalmıyor. Az daha sabret öğretmen olunca benden çok okursun hiç şüphem yok :)

      Sil
  18. Çok güzel ya.Kitap okumak ayrı bir dünyada yaşamak gibi. .101 kitap iyi bir sayi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Cidden farklı bir yerde ikamet etmeye benziyor :)

      Sil
  19. Çok iyi bir rakam gerçekten. Tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil
  20. ay maşallah maşallah!:) bu sene de böyle bol kitaplı olur inş:)
    bal böceğime bayılırııım!:) ortaokulda da bi gösteri hazırlamıştık bu şarkıyla, ayrı bir anısı da var yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı bu seneye olsun inşallah :) Ya ne hoş tesadüf olmuş. Barış Abiyi sevmeyen var mıdır? diye düşünüyordum paylaşmadan önce. Yoktur sanırım :)

      Sil
  21. Sevgili kore fenomeni beni de cesaretlendiri yazinizi okuduktan sonra ilk aklimda kalan iyi ki tanımışım kendilerini demek oldu....bir diğer konu da ben önceden filmleri tutardim böyle.ama kitaplarimi da tutayim 2016 güzel bir yıl olsun.ocak ayı icin hemen başlıcam hatta ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tatlıdır kendisi. Bence de ayrı bir yazıda toplayın erişimi kolay olur :) Çok güzel bir yıl olsun 2016! :)

      Sil
  22. Nasıl güzel anlatmışsınız! İnsanın kitap okuyası geliyor valla. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ne mutlu bana o zaman :) Çok sevgiler.

      Sil
  23. kutlarım , artarak devam edersiniz /ederiz inş...

    YanıtlaSil
  24. Sorduğum soruya dikkat edeceğim bundan sonra! Bir sürü zamanını almışım Dilek... Üzüldüm bu yüzden...
    Kafası Karışık Blogu'da sahibesini de seviyorum. Sağol, varol ve hep ol :) Misilleme yapıp yılda kaç film izledin, kaç dakikanı aldı? diye sorabilirsin bak :) Ama bunu bir istatistik tutarsam yanıtlayabilirim ancak. :)
    Şimdi bir hesap yaptım, nisan ayını saymazsak 1 günde 63 sayfa okumuşsun anlamına geliyor. Bu müthiş bir rakam, ki hastalık durumlarını da düşersek rakam daha da artacaktır... Tebrik ediyorum, papatyaları nereye yollayayım?
    Yıllık liste çıkarma fikri iyi düşünülmüş ve de harika olmuş bence. Kitapların detaylarını merak edince sayfalara ulaşmak için sadece tık tık yapmak yeterli olacak...
    Bir sonraki post yüzünden yazını biraz da buruk okudum. Birincisi üzüldüğüne üzüldüm, ikincisi de insanlara yakıştıramadım. Hiç hoş değil:(
    Sevgiler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok şaşkın, üzgün ve sinirliydim bu yorum iyi oldu. Zamanlaman harika! Üzülme ben yüksünmeden hatta keyifle yaptım :) Hmm bak bu dakika sorma fikrine sesli güldüm :) Sen onları sıkça yorumla o yeter :) Papatyalar! Aman allahım en sevdiğim çiçekler onlar! Ay eve yolla onları :D

      Bir sonraki yazımı kuvvetle muhtemel yarın sileceğim.. Ben de yakıştıramıyorum emek hırsızlığını ama en şaşırdığım nokta karşılıklı takibe rağmen yapılması.. Bilmiyorum ne desem.. Kocaman sevgiler de benden.

      Sil
  25. Harika bu kadar kitap okuyabiliyor olmak:)bu sayının yarısına ulasabilsem keşke..çok tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aslında vakitle ilgili diye düşünüyorum çok yoğunsan okuyamaman normal ama vakit bulursan erişirsin şüphem yok :)

      Sil
    2. Evet okulun son senesi bitirdi beni ama bu bahane değil :) Daha çok okumak için cabalayacagim♡♡

      Sil
    3. Öğrencilik zor ya bilirim. Yeniden öğrenciliğe dönmeye çabalayan biri olarak söylüyorum tadını çıkar!!! Kitaba bir başladın mı eminim gerisi çorap söküğü gibi gelecektir ;)

      Sil
  26. Okuduğun kitaplar bence çok güzel. Barış Manço Bal Böceği çok güzeldir.Mekanı cennet olsun :) Ayrıca ne çok okuumuşsun hayran kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim. Barış Abiyi sevmeyen yok ama değil mi? :)

      Sil
  27. 101 kitap! Tebrik ederim, bu harika bir sayı. Darısı benimde başıma :D Sanırım ortalama iki-üç günde bir kitap bitirmişsin. Ayrıca kitap blogunun kitap blogu halinden oldukça memnunuz :)) Barış Manço'yu ben de severim, şarkıları muazzam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İnşallah dilediğin kadar kitap okuduğun bir yıl olsun :) Hesaplayınca iki üç günde bire denk geliyor sanırım :) Barış Abimiz sevilmez mi ama değil mi? :) Memnun olmanıza çok sevindim o zaman son bir kitap yazısı daha yazayım madem :)

      Sil
  28. 101 kitap demek, maşallah. 2016 için hedef var mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet 52 hedef koydum kendime ne olur ne olmaz diyerek düşük tuttum ama inşallah bu hedefime erişebilirim :)

      Sil
  29. Herkes iyi bir sayı felan demiş, bence kıskançlıklarından.:-)
    Bu ne yaa, bir ayda onca kitap okunur mu? Her gün işi gücü bırakıp kitap mı okudun ne yaptın? :-)
    Tebrik ediyorum.
    Selamlar, :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Küçükken okuma saatlerim vardı. Annem düzenli olarak okumam için kitap alırdı böylece bu alışkanlıktan hiç vazgeçmedim. Okumak benim için diş fırçalamak gibi. Bunca yılın ardından her gün devam etmezsem kokarım, çürürüm diye düşünüyorum :)

      Sevgi ve selamlar benden. Teşekkür ediyorum ben de :D

      Sil
  30. Merhaba, help! Geçmiş yazılara baktım ama aradığımı bulamadım. İt Dalaşı, Köpekler Ağladığında ve Köpek Düşleri seti var elimde. Zusak'ın serisini hangi sırayla okuyacağız diye soracaktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk aldığımda ben de bir kafa karışıklığı yaşamadım değil :D Ocak ayında okudum haftaya yazacağım sanırım listemi. Sıralama şöyle, Köpek Düşleri, İt Dalaşı, Köpekler Ağladığında :)

      Sil
    2. Seriyi okumaya başlayacağım. Kararsız kalmıştım. Köpek Düşleri ile başlıyorum. Teşekkürler Dilek :)

      Sil
    3. Kalemi farklı bir yazar. Aman aman bayıldım diyemiyorum ama değişik bir tat bir ergen erkek çocuğun gözünden ilk aşkını anlatışını çok sevmiştim misal 1. kitapta :) Oku da değerlendirelim :)

      Sil

"Güzel yazı, emeğinize sağlık, benim sitem de şu ben de beklerim, bu bir otomatik yorumdur" tarzı sadece yorum yapmış olmak ve link bırakmak amacıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Alakanıza teşekkürler :)